|
|
||||
|
||||
![]()
Θέλω να βάλω σε ένα 60λιτρο υπόστρωμα μονο καθαρή τύρφη. Σκοπός μου είναι ο λασπωδης βυθός.Θα ειναι με black water οποτε ευπρόσδεκτος και ο χρωματισμός του νερου απο την τύρφη.Προτεινετε κάτι αλλο?
Το φίλτρο θα είναι εναμικρο εσωτερικό κινεζακι και σκέφτομαι οτι μπορεί να σηκώνει και να ανακατεύει τον βυθό απο την ροή του αν και θα είναι αρκετά χαμηλή γιατί θα παρμβαλετε στην εξοδο του ενα μικρο ρυάκι. Κάτι σαν ανοιχτό παλουνταριο θα γίνει αλλά το πρόβλημα μου τώρα είναι να πετύχω τον λασπωδη βυθό Τι δουλεια έχει αυτό θέμα σεαυτη την κατηγορία μωρέ?Κατα λάθος το εκανα,αν γίνετε να το μεταφέρεται
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε τύρφη θα κάνει "τρελή" δουλειά
Μια συμβουλή... να βάλεις την τύρφη σε ένα δοχείο με νερό πρώτα (το νερό ίσα ίσα να ξεπερνάει την τύρφη), να την αφήσεις 5-6 μέρες να ρουφήξει νερό και μετά να την βάλεις στο ενυδρείο. Ο λόγος που στο λέω είναι ότι εάν την βάλεις στο ενυδρείο και ύστερα βάλεις το νερό, θα δεις την τύρφη όλη στην επιφάνεια του νερού.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι εντάξει θα κανει δουλειά όσον αφορα χρωμα και ph αλλά θα λασπωσει έτσι όπως τη θέλω η θα κολυμπάει ασταμάτητα?Εννοειτε οτι θα την βάζω μουσκεμενη στο ενυδρείο και θα αλλάζει σε τακτά διαστήματα. Θα το δείξουν οι μετρήσεις το κάθε ποτε θα αλλάζει.
|
|||
|
|||
![]()
Απο περιεργια κ μονο, τι θα βαλεις στο βουρκοτοπο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Μονομάχο φυσικά χεχεχε!!!(το χαιρεκακο γέλιο είναι για εναν φιλο).
|
|||
|
|||
![]()
Ειχα κανει βυθο απο τυρφη, φυλα καταλαπα που ειχαν γινει νιανια κ λασπη απο το ποταμο. Ετσι μου γςννησαν τα corry... Θςλουν κ αυτα βουρκο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Εγω το βλέπω σαν ενα ανεξελεκτο υποστρωμα, καποια σιτμγη θα σου κατεβαζει σκληορτητες και Ph, + οτι θα ασκουρινει το νερο. Αλλα το νερο που θα βαζεις τι θα ειναι?? ![]() Εγω θα προτεινα , ενα απλο χαλικάκι ή αμμο . Φτιανχεις το νερο στις σκληροτητες που θέλεις . και γιια να σκουρινεις οπως θελεις το νερο , φυλλα ,και alder cones. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Eχω δει 2 ειδων τυρφη.
1,απο μαγαζι που πουλαει αγροτικα προϊόντα,ουσιαστικα χωμα καθαρο το οποιο ουτε θα κατσει στο πυθμενα ουτε θα ειναι λειτουργικο,θα ανακατεύεται και θα σου κανει τα πραγματα δυσκολα. 2,και την βαφτισμενη ενυδρειακη,η οπως αλλιως την λενε που ειναι σε κοκους,σκληρη. Αυτη θα την πλύνεις καλα να φυγει το πολυ χρωμα-σκονη επισης θα δεις οτι μερικοι κοκοι δεν βυθίζονται (τους απομακρυνεις). Αν την ανακατεψεις με χαλικι σκουρο θα εχεις ενα αποτελεσμα καλο. ++alder cones και φυλλα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- No name,το χώμα που έχει το παλουνταριο επανω στη λεύκη άμμο, είναι τύρφη?
"Θαρσειν χρη,ταχ'αυριον εσετ'αμεινον" Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifefx : 04-01-15 στις 12:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Eγω παλι θα επελεγα φυλα, και alder cones....
Εχεις χρησιμοποιησει καθολου alder cones? |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω χρησιμοποιησει και δεν πήρα το "χρώμα" που ήθελα...
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγή Τύρφης | BAGELIS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 10-01-10 14:22 |
Περί τύρφης ο λόγος...! | makis206 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 20-08-08 01:45 |
Οι μετρήσεις μου. Η ώρα της τύρφης;;; | batman_gardiki | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 30-03-08 13:22 |
ποσότητα τύρφης για 100λτρ ενυδρείο. | noe | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 25-01-08 20:19 |
ιοντοανταλακτικές ιδιότητες της τύρφης..... | tasos | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 31-07-04 22:56 |