|
||||
|
||||
![]()
μα το ιδιο ταιζω και τα 2 ψαρια μου
πως προεκυψε μονο στο ενα? και το αλλο που εχασα?! πολυ περιεργο μ φαινεται
|
||||
|
||||
![]()
Το αλλο που εχεις ειναι common.
Τα fancy εκ "κατασκευης" τους, ειναι πιο ευαισθητα στα ειδη τροφης και επιρρεπη σε προβληματα πεψης, swim bladder κλπ Και το αλλο που εχασες, fancy ηταν
|
||||
|
||||
![]()
ναι το ξερω αυτο για τα φανσυ αλλα δεν μου ειχε τυχει ποτε
και φοβηθηκα πολυ με τις παραμετρους του νερου αλλα ολα ειναι οκ.....
|
||||
|
||||
![]()
Αεραντλία... υπάρχει στο ενυδρείο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Εδωσα χθες αρακα...νομιζω ομως οτι δεν βρηκε να τον φαει....σα να μην τον εβλεπε
ενω καταλαβε οτι επεσε φαι του μυρισε ομως δε το βρηκε μαλλον....το κιτρινο τον εφαγε το ειδα.... σημερα ολη μερα ειναι στον πατο και γυρισμενο πλαγια.... τι να πω....δεν ξερω τι αλλο να κανω! ![]() ![]() ![]() ![]() αεραντλια οχι μονο το φιλτρο του
|
||||
|
||||
![]()
αν εχεις καραντινα, βαλε μονο του το ψαρακι και δοκιμασε να δωσεις στο στομα του αρακα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε και μια καλή αεραντλία... στο ενυδρείο, να δουλεύει.-
|
|
||||
|
||||
![]()
για ποιο λογο ομως?
δεν ειναι τοσο απαραιτητη η αεραντλια.....ενα ενυδρειο μπορει να δουλεψει και χωρις αυτη το φιλτρο μου παντως κανει καλη αναταραξη και μπαινει αερας....φαινεται και στο βιντεο οτι στην επιφανεια υπαρχουν φυσαλιδες Τον χασαμε τον αραπη ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αν έχεις μια ικανοποιητική ανατάραξη σε ένα ενυδρείο που δεν υπάρχει πρόβλημα και βλέπεις πως τα ψάρια σου δεν συμπεριφέρονται παράξενα , τότε ίσως η αεραντλία να μην είναι απαραίτητη, όταν όμως παρατηρούμε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν έχουμε αεραντλία, τότε βάζουμε ή δυναμώνουμε την ένταση της υπάρχουσας για να οξυγονώσουμε ακόμα καλύτερα το νερό του ενυδρείου. Και δεν φτάνει μόνο να μπαίνει ο αέρας στο ενυδρείο, χρειάζεται να υπάρχει κυματισμός ή ανατάραξη για να γίνει ανταλλαγή αερίων με το νερό, και η αεραντλία δεν προκαλεί οξυγόνωση επειδή ανεβαίνουν φυσαλίδες μέσα στο νερό, αλλά η μεγαλύτερη ανταλλαγή αερίων γίνεται στην επιφάνεια με την ανατάραξη που δημιουργούν
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω οτι στο βιντεο εχω καλη αναταραξη....δεν μενει κατι στασιμο και ποτε τοσα χρονια που λειτουργει το ενυδρειο δεν εμφανιστηκε τετοιο προβλημα
αν και μου ειχε περασει απο το μυαλο η αεραντλια ! απλα δεν ετυχε να παρω ή οποτε το θυμομουν δεν ειχα λεφτα!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δες εδώ ανατάραξη https://www.youtube.com/watch?v=sdTyp7IWazc στο 0:59 θα το δεις πιο καθαρά, και βάλε τον ήχο να ακούσεις. Βέβαια αυτό είναι σε εξωτερικό χώρο και ο ήχος δεν ενοχλεί, αλλά να έχεις υπόψη σου , πως όταν παρατηρείς κάτι που δεν σου αρέσει, οι πρώτες κινήσεις που κάνεις είναι, άμεση και γενναία αλλαγή νερού (το νερό να έχει ίδιες παράμετρες και θερμοκρασία με αυτό του ενυδρείου), χρήση αεραντλίας, μείωση του φωτισμού, και μείωση του ταισματος. Μετά κάνεις ότι άλλο είναι απαραίτητο, και αν δεν το έχεις αντιμετωπίσει ξανά, ρωτάς. Επίσης να σου πω πως καλό είναι να υπάρχει πάντα μια αεραντλία διαθέσιμη και αν είναι δυνατόν και μια ακόμα αεραντλία με μπαταρία για περίπτωση διακοπής ρεύματος
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. Το αντίθετο φαίνεται στο video... το ψάρι ψάχνει για οξυγόνο. 3. ΚΑΛΗ συνέχεια.- ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|