|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω για ανεμωνες διαβαζω. Εστω κ 1 κοραλι αν βαλεις φευγεις απο την κατηγορια fish only κ πας reef γιατι ειναι διαφορετικες οι απαιτησεις του ενος συστηματος απο το αλλο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
παντος FO θα ξεκινησει... απο τα πονηρα καθαρματακια θελουν να με βαλουν στα βαθια απο την αρχη... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο σου εξηγω... ειτε 1 βαλεις, ειτε 100, ειναι reef κ πρεπει να προσεχεις το Mg,Ca,Kh
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οποτε ξεκιναμε με το σκεπτικο του fish only απλα ο φωτισμος θα φτιαχτει πιο καλος γιατι μελλοντικα ποτε δεν ξερεις... ![]() ![]() αν φτιαχτει ενα φωτιστικο γυρο στα 0.7watt / λιτρο ειμαι οκ για κατι ευκολο στο μελλον. παντος γενικα πηρα μια ιδεα του τι χρειαζομαι, και θα ξεκινησω να μαζευω. ------------------------- ενα ακομη που θελω να συζητησουμε λιγο γιατι ειναι σημαντικο, ειναι αν ειναι πιο καλα να εχω ενα εξωτερικο φιλτρο για μηχανικο και χημικο φιλτραρισμα, η ειναι πιο καλα να φτιαξω ενα μικρο εσωτερικο σαμπακι... και να μπουν εκει και ο θερμαντηρας και το σκιμερ ενδεχομενος... περιμενω τις γνωμες σας για να το συζητησουμε....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 10-06-14 στις 06:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή αρχή Θανάση!!!
(κι εμείς για fish only ξεκινήσαμε... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- καλησπερα!!!! οπως καταλαβαινετε εχω αρχισει το ψαξιμο και τις ανασκαφες... ![]() ![]() ξεκινησα με την καρδια και σιγα σιγα θα τα βρουμε ολα... θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για το παρακατω skimmer... Bubble Magus Curve επισης βρισκω διαφορα skimmer στο Ebay... οικονομικα αλλα για μεγαλα ενυδρεια, εχει δοκιμασει κανεις καποιο???
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 10-06-14 στις 18:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Θανάση είμαι της σχολής "το φθηνό είναι τελικά ακριβό", όσον αφορά skimmer θα επένδυα σε κάτι επώνυμο (ATB, Deltec, Reef octopus κτλ) παρά σε κάτι άγνωστο και έχοντας δοκιμάσει αρκετά skimmer θα έλεγα πως ξεχωρίζω τα ATB! Μην ξεχνάς αυτό που σου είπα στην αρχή ... να υπολογίζεις πως οι εταιρίες είναι αρκετά υπεραισιόδοξες σχετικά με τις αποδόσεις των μηχανημάτων τους!Το bubble magus το δίνει η εταιρία για 700-900 λίτρα, μάλλον θα είναι οριακό για τα λίτρα σου
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν και ειδα βιντεακια με το bubble magus και το ειδα αποδοτικο, κατι παραπανω θα ξερεις... το octapus και το ΑΤΒ ποιος τα φερνει Ελλαδα ξερεις, τα δω λιγο...??
|
||||
|
||||
![]()
Για να μην παρεξηγηθώ τα bubble magus δεν τα ξέρω, δεν τα έχω δουλέψει, απλά σχολίασα την απόδοση που αναφέρει η εταιρία. Για τα ATB και reef octopus δεν νομίζω να υπάρχει αντιπρόσωπος Ελλάδα , αν και για τα ATB ίσως μπορούμε να βρούμε άκρη!Θές link για να τα δείς εννοείς?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ναι ναι, θελω να τα δω, ειμαι ματακιας.... γενικα θελω να τα δω να τα μελετησω, να συγκρινω τιμες... ![]() ![]() βαλε δες κανα βιντεακι απο bubble magus .... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ATB
http://www.aquariumtechnik.at/A1000EN.html εγώ είχα την προηγούμενη έκδοση απο αυτό http://www.aquariumtechnik.at/SmallAirstarEN.html και το δούλευα 12 ώρες όταν το ενυδρείο ήταν full stock γιατί μου το στέγνωνε ![]() ![]() Reef octopus http://www.reefoctopusskimmers.com/ Όσο για τιμές δεν νομίζω πως οι τιμές που αναφέρουν τα site αυτά είναι οι μόνες που θα βρείς ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τα αλλα ξεφευγουν... οσο για το μοντελο που ειχες εσυ.... νομιζω ηταν πολυ μεγαλο.... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω atb εχω παιδια , πολυ ικανοποιημενος , για κοιτα τα ατι τα καινουργια πρεπει να σκοτωνουν και αυτα
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια τα ειδα τα ΑΤΒ και για να το λετε σιγουρα ειναι καλα αλλα η τιμη τους για το μικρο πχ ATB Panskimmer PFD150 φτανει στα 500 ευρω και αν καταλαβαινω καλα χωρις αντλια. και χωρις να εχουμε αντιπροσωπο στην Ελλαδα...
τα Οctapus και τα bubble magus κατασκευαστικα δειχνουν παρομοια, και στα βιντεακια δειχνουν καλα και εχουν καλα λογια... + οτι εχουν στην Ελλαδα καταστημα αν χρειαστουμε κατι, + οτι πιανουν σχεδον την μιση τιμη απο τα ΑΤΒ... ![]() ![]() ευτυχος που παντα ξεκιναω νωρις να μελεταω κατι πριν το κανω και δεν με κυνηγαει ο χρονος... ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεος | sotiris.mod | Malawi | 11 | 02-04-13 19:26 |
ΝΕΟΣ ΣΕ ΟΛΑ | SAMBA1981 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 21-09-10 11:37 |
νεος στο forum και νεος στο θαλασσινο | makisktm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 38 | 17-03-07 17:38 |