|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπέρα φίλοι μου!!χθες προσπάθησα να κατασκευάσω Co2 με το γνωστό τρόπο της μαγιάς και της ζάχαρης... θα ήθελα να ρωτήσω,τι ροή πρέπει να έχει αυτό...περίπου 5-10 φυσαλίδες ανά λεπτό??πόσο περίπου πρέπει να βγάζει??
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο που ρωτας κανεις δε μπορει να στο πει. Η αποδοση εξαρταται απο την ποσοτητα τησ μαγιας και τη θερμοκρασια του χωρου.
|
|||
|
|||
![]()
www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=73222 το θέμα με τα DIY είναι πόσες φυσαλίδες μπορεί να βγάλει, παρά το πόσες ακριβώς θέλουμε.
|
|
|||
|
|||
![]()
το έχω δυο μέρες τώρα και αν ακουμπήσω λίγο το μπουκάλι βγάζει 1-2 φυσαλίδες...το θέμα είναι πως το παρακολούθησα 5-10 λεπτά και δε παρατήρησα καμία φυσαλίδα...είναι λίγη η μαγιά λέτε?να φτιάξω άλλο μείγμα?
τι εναλλακτικές έχουμε?οικονομικές φυσικά! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον απο καπου χανει το μπουκαλι. Η πιο συνηθισμενη περιπτωση.
Σε διλιτρο μπουκαλι εγω εβαζα δυο κουπες ζαχαρη και μια κοφτη κουταλια μαγια σε σκονη. Τη μαγια την ανακατευα σε λιγο σε χλιαρο νερακι και περιμενα μεχρι να βγαλει αφρο στην επιφανεια. Μετα ολα στο μπουκαλι, καλο κουνημα και ετοιμο, Βαλε λιγο σαπουναδα στις ενωσεις σου και δες εαν χανει απο καπου το συστημα.
|
|||
|
|||
![]()
η συνταγή που βρήκα στο φορουμ έλεγε 3 κούπες ζάχαρη και 1/4 του κουταλιού μαγιά...το τσεκαρα για διαρροές και δεν είχε...μετά από ένα κούνημα που του έκανα,το παρατήρησα και βγάζει στο ''Μπουκαλάκι'' με το νερό 2 φυσαλίδες το λεπτό... υπάρχει περίπτωση να φταίει το μείγμα??
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι μπορει να μην ειναι καλη η μαγια. Μου εχει τυχη με μαρκα Γιωτης. Το πιο πιθανο ομως ειναι η διαροη ή να κανει κρυο στο δωματιο που εχεις ή να εβαλες ζεστο νερο στη μαγια οταν εφτιαχνες το μιγμα και να την ''σκοτωσες''!
|
|