|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Zacgio;790021]θα προσπαθησω ν κανο οσο πιο πολλα απο οσα μου ειπατε μπορώ.Τεστ νερου οχι αλλα παω συχνα εκει κ μου το μετραει κ μου εχει πει οτι εχει στρωσει.βασικα 2 πετσοπ που πηγα για τα ιδια ψαρια δεν μου ειπα οτι δν γινεται.τι μλκιες ειναι αυτες μονο κ μονο για να πουλησουν?[/QUOTE]
Τωρα σωστα τα ειπες,αυτοι θελουν να πουλησουν,αλλα τωρα εχεις διπλα σου ολο το φορουμ,και εσυ αν εχεις την διαθεση να μαθεις,οπως καναμε και εμεις,κατσε διαβασε , ρωτα και ολα θα φτιαχτουν οπως πρεπει να ειναι. ![]()
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχως (ή ευτυχως), ομως, το ενυδρειο εχει διαφορετικες αναγκες απο ενα σκυλο ή γατα. Χρειαζεται πολυ περισσοτερο διαβασμα και να κατανοησεις καποια πραγματα. Ειναι αρκετα πιο πολυπλοκα τα πραγματα. Αν δεν το κανεις, απλα θα δινεις ασκοπα χρηματα σε πετσοπ και κυριως, θα ταλαιπωρεις τα ψαρακια.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν κανεις μια βολτα, κυριως στους αρχαριους γλυκου νερου, τα περισσοτερα posts αφορουν ενυδρεια-φυλακες, με φυλακισμενους ακαταλληλα ψαρακια που προταθηκαν απο καταστηματα. Δεν μπορει να ειναι τυχαιο...
|
||||
|
||||
![]()
αφου σε ενδιαφερουνε τα ζωντανα σου,οπως κ τους περισσοτερους εδω μεσα,τοτε με λιγο διαβασμα κ ορεξη θα λυθουν τα προβληματα.
απλα επειδη απο εδω μεσα περνανε πολλοι και διαφοροι κατα καιρους,που αλλους τους ενδιαφερει και αλλους οχι το πως περνανε τα ψαρια τους, και οι δευτεροι συνηθως οταν πας να τους εξηγησεις τα λαθη τους στη λενε κιολας,ειναι λογικο αυτα που "ακους" εδω μεσα να ειναι και λιγο "αποτομα" στην αρχη,γιατι ο αλλος δεν ξερει τι διαθεσεις εχεις ![]() τουλαχιστον μεχρι να καταλαβει απτα λεγομενα σου που το πας ![]() παντως αν κατσεις να διαβασεις θεματα θα δεις οτι ειναι γενικο το κακο με τους πετσοπαδες και δεν ετυχε μονο σε εσενα.σε ολους μας εχει τυχει δυστυχως ![]() τα ψαρια που εχεις,αν τα κρατησεις ολα μαζι οπως ταχεις τωρα,θες πισινα ![]() τα υπολοιπα ειδη,απο 400 λιτρα το καθενα και πανω... για το "καρχαριακι" πχ,αν ειναι παγκασιους(που συνηθιζεται...)θα πρεπει να κανεις εκτροπη του ποταμου μεκονγκ,για να περναει απτο σπιτι σου ![]() (καλυτερα να ειναι καποιος υπερβολικος σε αυτα,παρα να μην ειναι...) διαβασε και εδω www.bigfishcampaign.org |
|
|||
|
|||
![]()
ερωτηση το κόι μπορω να το ριξω σε μια λιμνη που εχουμε εδω στην ροδο (λιμνη με τρεχουμενο) που εχει κ αλλα κόι μεσα?
|
|
|||
|
|||
![]()
Σε ταρακούνησα λοιπόν……
Είδα κάποιους ενδοιασμούς στην αρχή! Σιγά σιγά (δυστυχώς πρέπει απότομα) θα δεις ότι χωρίς να το θες έχεις κάνει όσα ανέγραψα!.δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Αν θα σου έλεγα δώστα πίσω με μιας θα έπρεπε να απαντήσω σε ένα σωρό ΓΙΑΤΙ? Ευγενικά θα σου πω δώστα όλα πίσω διάβασε όσο περισσότερο μπορείς Και μετά αγόρασε ψαράκια! Αφού πρώτα έχεις μάθει όσα περισσότερα μπορείς για τα ψαράκια της επιλογής σου |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κατα τη γνωμη μου,καλυτερα ειναι να το φορτωθει ο πετσοπας που το εδωσε τοσο ευκολα για ενυδρειο 86 λιτρα ![]() εναλλακτικα,μπορει να βρεις καποιον χομπιστα με λιμνη στο νησι σου που να μπορει να το παρει.οποτε θα πρεπει να βαλεις αγγελια εδω μεσα για να δεις αν απαντησει καποιος.(αυτο ειναι το ιδανικο κατα τη γνωμη μου). |
|
||||
|
||||
![]()
Σου παραθετω τα προφιλ (στα αγγλικα δυστυχως. Ελπιζω να ξερεις τη γλωσσα) με τις πληροφοριες των ψαριων σου και αποφασισε αναλογα.
Διαβασε τα προσεκτικα και οτι δεν καταλαβαινες ρωτα. Μαχαιροψαρο (συνηθως λενε αυτο) http://theaquariumwiki.com/Apteronotus_albifrons Αγγελοψαρο http://www.seriouslyfish.com/species...yllum-scalare/ Γλειφτη δεν ξερω ποιο εννοεις. Ονομαζουν διαφορα ετσι. Συνηθως δινουν τον common pleco και τον Gyrinocheilus aymonieri (CAE) ως γλειφτες. common pleco https://www.google.gr/search?q=commo...F6aC4gSOz4HwBA Gyrinocheilus aymonieri http://www.seriouslyfish.com/species...lus-aymonieri/ Καρχαριες παλι το ιδιο, ονομαζουν διαφορα γατοψαρα και κυπρινους Καποια απο αυτα http://www.aquatek.gr/vb/showthread....579#post604579 και στη χειροτερη τον Pangasius http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43958 Αυτα ηταν τροπικα ψαρια (ζουν σε ζεστο νερο δλδ) Το Koi ειναι κρυου νερου. http://theaquariumwiki.com/Cyprinus_carpio_carpio Διαβασε κι ενα ενημερωτικο περι του ημι-μυθου "το ψαρι μεγαλωνει αναλογα το μεγεθος του ενυδρειου". http://www.seriouslyfish.com/stunted...stunted-lives/ Καλη συνεχεια.
|
|||
|
|||
![]()
Delta66
Πιο αναλυτικός δεν γίνεται!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ίσως τα παραπάνω λόγια να πρέπει να γίνουν και υπόμνημα? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() απαντησες μονος σου... για να φιλοξενησεις αυτα τα ψαρια θες ενα 300ρι για το καθε ειδος εκτος απο το αγγελοψαρο που θες 500ρι και το κοι που θες λιμνη αρκετων κυβικων. Δωσε τα ψαρια πισω, ριξε ενα ξεχeσμα στον ανεγκεφαλο που στα πουλησε, βαλε ζωντανα φυτα, στρωσε το ενυδρειο και μεχρι να στρωσει (γυρω στον ενα με εναμισι μηνα κανει συνηθως) κατσε και διαβασε. Τωρα απο ειδη που μπορεις να βαλεις σε 80ρακι δεν εχεις και τρελες επιλογες, αλλα υπαρχουν αρκετα μικροψαρα που μπαινουν ανετα, οπως επισεις πολυ καλη επιλογη ειναι κι ο μονομαχος
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
χαχα ναι, ομως γινεται αμεσα κατανοητο...
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα Νέος στο χώρο!Γνώμη για συνθεση ενυδρειου
Zacgio Junior Member Εγγραφή: 25-09-2013 Περιοχή: Ρόδος Μηνύματα: 24 Γεια σας είμαι νέος στο χώρο μου έκαναν δώρο ένα ενυδρείο που δεν ξερώ χωρητικότητα Boyu θα ανεβάσω και μια φώτο να δείτε και θα ήθελα να μου πείτε αν αυτή η σύνθεση που θα σας πω είναι εφικτή από άποψη συν-βίωσης και αν είναι πολλά η λίγα σε σχέση με το ενυδρείο μου. Η σύνθεση είναι 1 kόι το οποιο υπάρχει ήδη μέσα 1 μικρό λογικα από κοπαδι δεν γνωριζω ράτσα Και θέλω να προσθεσω 3 ακτινογραφίες 1 γλυφτης αυτός που κολαει στο τζαμι 1 γλυφτης που τρωει από κατω και από τα δεντρα κτλπ 7 πολύχρωμες χήρες 1 μαύρο χρυσόψαρο 2 μικρές γαρίδες 2 σαλιγκαράκια 2 βατραχάκια (συγνωμη που δεν γνωριζω ονομασίες αλλα ειμαι newbie στο χώρο) Συνημμένα Thumbnails [IMG]file:///C:\Users\0000\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\c lip_image007.jpg[/IMG] Κοιτάζοντας τα παραπάνω κάποιοι θα καταλάβουν τον λόγο που έγραψα επιθετικά κοιτάξτε το πρώτο post την ημερομηνία http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74362 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
στη περιπτωση χρυσοψαων δε νομιζω πως ειναι τοσο κακο αυτο... Ετσι κι αλλιως εχουν γινει πλεον ενδημικο ειδος σε ολα τα μηκη και τα πλατη της Γης (καταφεραν να αποικησουν και τον Ταμεση ![]() Γενικα οι Κινεζοι το χουν αυτο με τη μεταναστευση ![]()
|
||||
|
||||
![]()
νικο δεν αμφιβαλω.αλλα,απο το χρυσοψαρο στο συντριβανι,μεχρι το πλεκο και το πιρανχα στον εβρο,δεν ειναι και πολυ μεγαλο το βημα.
το ιδιο σκεπτικο ειναι πισω και απτα δυο. εξακολουθω να ειμαι απολυτως αντιθετος με τις απελευθερωσεις. εκτος αυτου,μην ξεχναμε οτι μια βακτηριακη,η αλλη ακομα πιο σοβαρη ασθενεια που ηρθε απτο πετσοπ με το νεο ψαρι,μπορει να τα αποδεκατισει ολα.μπορει ναναι δυσκολο και σπανιο αλλα καθολου απιθανο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για καποιο λογο το θεωρω οντως πολυ μεγαλο βημα, τουλαχιστο απο ενα ευσυνηδειτο χομπυστα. Αλλο πραγμα ειναι να ελευθερωσεις ενα ψαρι στο φυσικο του βιοτοπο (οκ για τα χρυσοψαρα πλεον -λογο του ανθρωπου βεβαια- ο πλανητης Γη ειναι βιοτοπος τους... ειναι κατι σαν τις φτερες και τα κερατοφυλλα ![]() Τωρα οσον αφορα τις ασθενειες, μαλλον τα ψαρια εκτροφης ειναι που κινδυνευουν σε αγριο περιβαλλον κι οχι το αντιθετο.. Στο θεμα των παγκασιους παντως δεν θα ημουν αντιθετος στην ελευθερωση τους σε ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ περιοχη αν μπορουσε να γινει κατι τετοιο, με την ελπιδα πως ισως μπορουσαν καποια του ειδους να την παλαιψουν (οσα εχουν πιο δυνατα γονιδια) και τα υπολοιπα τουλαχιστο να ζησουν εστω και λιγο αξιοπρεπως, αλλα βεβαια το κακο ξεκιναει απο αυτους που τα φερνουν κατα χιλιαδες ενω οι ανθρωποι που πραγματικα μπορουν να τα εχουν ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου
|
||||
|
||||
![]()
αν και ειμαστε οφτοπικ τωρα σε ξενο θεμα,τεσπα.θα πω αυτο και τιποταλλο γιατι θα φτασουμε τις 10 σελιδες τσατ
![]() Παράθεση:
το προβλημα ειναι οτι ειναι πρακτικα πολυ δυσκολο,εως αδυνατο να επιτρεψεις κατι τετοιο "υπο προυποθεσεις".γιαυτο το πιο ασφαλες(και αυτο γινεται παγκοσμιως) ειναι η καθολικη απαγορευση της απελευθερωσης ειδων στη φυση. και αυτο ειναι και το πιο σωστο κατα τη γνωμη μου.οσο και αν αγαπαμε τα ψαρια,προτιμω να πεθανει* καποιο,παρα να ρισκαρω να γινει μεγαλυτερο κακο. τη φυση δεν την ελεγχουμε.μπορει να σου ερθει αποκει που δεν το περιμενεις. *(και αυτο ισως,γιατι δεν ξερουμε τι θα συνεβαινε αν εμενε στο πετσοπ.μπορει να το επαιρνε καποιος με λιμνη που θα το φροντιζε για 30 χρονια.) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καθε ποτε οι αλλαγες νερου; | Vasiliss | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 20-09-13 00:56 |
Καθε ποτε αλλαζουμε την τροφη? | ΣΤΕΛΙΟΣ 34 | Διατροφή | 2 | 26-12-12 18:48 |
τροφη-καθε ποτε χαλαει? | Δημητρης89 | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 27-09-09 20:58 |
ΑΛΑΤΑΚΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ???? | sotos+ramona | Ζωοτόκα | 4 | 11-11-08 19:03 |
υγρα βακτιριδια καθε ποτε? | alan boy | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 17-09-06 00:41 |