|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον ξερω οτι θα φανει αστειο,αλλα ακουστε τι συνεβη
![]() ![]() σπαζοντας λοιπον τα αμυγδαλα κοιταζα τα τσοφλια καποια στιγμη και επειδη προκειται για προιον "αμυγδαλιας" εκανα το συνειρμο με τα καταπα κλπ και λεω,εχει γουστο να κανουνε για Black water.στην αρχη σκεφτικα μονο για το χρωμα.αλλα μετα λεω εχει γουστο να κατεβαζουνε και το ph οπως η τυρφη και τα καταπα.... εκατσα λοιπον να ψαξω λιγο σχετικα με τις ιδιοτητες των τσοφλιων της αμυγδαλιας,και βρηκα κατι τρελλα πραγματα. εχουν μελετηθει σαν υποκαταστατο του πετροβαμβακα και της τυρφης για οικολογικες καλλιεργειες,σαν υλικο (ενεργος ανθρακας απο τσοφλια αμυγδαλου "Almond nut Shell Activated Carbon" )αφαιρεσης βαρεων μεταλλων και τοξικων ουσιων απτο νερο,(διχλωροφαινολες,χρωμιο,κ.α)αλλα βρηκα και αναφορες στη χρηση του σαν μεσο μειωσης του Ph σε λιμνες! και μαλιστα αποτι διαβασα κανουν και καλυτερη δουλεια απτην τυρφη αλλα ειναι και ευεργετικα με αλλους τροπους αφου εχουνε και φυσικες αντιμικροβιακες ουσιες.(οπως και τα φυλλα καταπα)! εχω αρκετο διαβασμα,μολις τελειωσω θα δωσω και σχετικα λινκ ![]() προς το παρον εχω πει σε ολους στο σπιτι,αν θελουν να φανε αμυγδαλα να μου κρατησουνε τα τσοφλια για να κανω δοκιμες αυριο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φωτιες εβαλες παλι θα στουμπωση κοσμος απο καταναλωση αμυγδαλου εδω μεσα . αντε κανε δοκιμες και πες μας εντυπωσης
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
διαισθητικα πιστευω πως και κατι καλο να μην κανουν δεν θα δρασουν αρνητικα, αλλα γιατι οχι catappa που εχουν πολυ περισσοτερα να δωσουν?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Παράθεση:
![]() αλλα περα απτη πλακα,το βρηκα πολυ ενδιαφερον που εχουνε τοσες ιδιοτητες/χρησεις.και ξεκινησα να ψαχνω και απο μια μ...α που μου κατεβηκε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν κανουν και για τα παντα, εγω παντως μια αλλη χρηση που πηγα να τους κανω περυσι κοντεψα να βαλω φωτια στο σπιτι
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αχαχχαχαχαχα κλαιω.....
![]() ![]() ![]() ΥΓ ενδιαφερον και εμενα με βολευει ΠΟΛΥ, εχω μυγδαλιες στο πατρικο μου!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω ριξει μερικα καρυδοτσουφλα εδω και μερικες μερες και μπορω να πω οτι το νερο εχει λιγο σκουρεινει,αλλα το ph ακομα σταθερο.Αν δεις διαφορες σε παραμετρους θα ηθελα να μας πεις αποτελεσματα.
|
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχαχα!!!!!!!!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ξερει κανεις | mpampi19 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 3 | 24-02-11 23:56 |
εχει κανεις?? | Πάνος | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 17-02-10 00:30 |
το εχει κανεις ? | imichal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 17-11-08 22:03 |
Γνωριζει κανεις... | Kotsos | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 16-12-07 14:37 |