|
|||
|
|||
![]()
οχι αυτο επι 3 μηνες το εχω κατω κατω σφουγγαρι, απο πανω βιολογικο, απο πανω βιολογικο
|
|
||||
|
||||
![]()
οκ, ειναι κι αυτη καλουτσικη διαταξη, αλλα ακομα καλυτερα θα ηταν να εβαζες στο τελος κι ενα ενυδριακο βαμβακι (αυτο που λενε υαλοβαμβακα η filterwool)
μαζευει ολα τα μικροτερα στερεα κι ετσι δεν κυκλοφορουν συνεχως μεσα στο ενυδρειο ωστε να σου φραξουν το προπελακι τοσο πολυ. (με τον καιρο φραζουν βεβαια το βαμβακι, αλλα ετσι κι αλλιως αυτο κατα διαστηματα το πλενεις η το πετας αναλογα με την κατασταση του) Αν το στριμωξεις λιγο δε θα σου φαει χωρο απο το βιολογικο |
|
|||
|
|||
![]()
θα το βαλω κι αυτο. τελικα καλο θα ηταν να μας πει καποιος αν το σφουγγαρι (και ο υαλοβαμβακας που λεμε τωρα) μπαινουν πριν η μετα το βιολογικο υλικο
|
|
||||
|
||||
![]()
2 φορες σου ειπα, απο κατω το σφουγκαρι ειναι υποχρεωτικο.
Δε νοειται να μπαινουν ολα τα χωματα και τα σκουπιδια στο βιολογικο Το να το κανεις σαντουιτς και να βαλεις κι ενα απο πανω ειναι προεραιτικο (αλλα καλο). Το βαμβακι (η υαλοβαμβακας η οπως αλλιως το λεει ο καθε ενας) καλυτερα πανω απ ολα. |
|
|||
|
|||
![]()
ναι βρε παιδι μου απλα επειδη καθε φιλτρο εχει δικη του σειρα, εννοεις το νερο να περναει
πρωτα απο μπλε σφουγγαρι μετα απο βιολογικο και τελος απο υαλοβαμβακα σωστα? στο λινκ που εστειλα, ονταω το φιλτρο μου ξεκιναει το νερο απο κατω στο φιλτρο? |
|
||||
|
||||
![]()
Γι αυτο ειπα κατω, αυτο που ειδα στο σχεδιο ειναι οτι κατω ειναι η εισοδος και πανω η εξοδος.
Εκει που εχει το σωληνακι που γραφει out θα δεις πως μεσα στο φιλτρο εχει ενα σωληνακι που κατεβαινει. Να το βαλεις αναποδα και να θες δε γινεται γιατι εχει διαφορετικες αποστασεις |
|
|||
|
|||
![]()
μα δε θα βαλω αναποδα τα συρταρια η τους σωληνες! το υλικο φοβαμαι μη βαλω αναποδα! τεσπα, θα το κανω οπως ειπαμε
|
|
|||
|
|||
![]()
κάπου είχα διαβάσει συμβουλή που την είχε εκμυστηρευτεί γνωστός επαγγελματίας εκτροφεας δίσκων (δε θυμάμαι ποιός), την οποία και χρησιμοποιεί: Για να διατηρήσεις τη βιολογία του φίλτρου σου, δεν έχεις παρά να το αδειάσεις από νερό (αν δεν το αδειάσεις η βιολογία δε θα οξυγονώνεται), και να το διατηρήσεις με κάποια υγρασία (πχ να το κλείσεις όλο το φίλτρο μέσα σε σακούλα νάυλον, ώστε να μην "ξεραθεί" η βιολογία) Ετσι η βιολογία διατηρείτε για πολύ πολύ καιρό, και ξυπνάει με την επανέναρξη του φίλτρου..
![]() υγ: έτσι το θυμάμαι, παρακαλώ εαν κάπου έχω λάθος διορθώστε/συμπληρώστε.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() να πω οτι μαλλον τα εχεις μπερδεψει ή εγω δεν καταλαβα τι θες να πεις. ΝΑ σε πειραξω λιγο? Αν μειωσεις τη διατομη του αγωγου μειωνετε η πιεση και δεν αυξανεται. Για παραδειγμα το μπεκ που αναφερες βασιζεται σε αυτο το χαρακτηριστικο. Εκεινο που αυξανεται ειναι η ταχυτητα. Σε ολα τα πραπανω θεωρουμε την παροχη σταθερη. Στην πραξη αυτη μεταβαλεται: η "προπελα" που αναφερες δεν δινει σταθερη παροχη. |
|
||||
|
||||
![]()
οκ ταχυτητα οχι πιεση (δεν ειμαι μηχανολογος, τα ειπα στην μπακαλιστικη :P )
Αν θες κι εχεις ορεξη πεστα καλυτερα με τις σωστες ορολογιες Το ζητουμενο παντως ειναι σωστο (καλυτερες αναταραξεις, οξυγονωση κτλ) απλα με λαθος ορολογιες ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 07-08-12 στις 12:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιολογια.. | Elina | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 09-03-12 21:36 |
Βιολογια Φιλτρου | limo | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 22-03-11 20:22 |
Χαλασε η βιολογια; | aNe | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 01-02-11 14:26 |
Αντιβιωτικο και βιολογια | aspygr | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 18-01-11 19:33 |
βιολογια οκ? | karxarini | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 03-07-10 08:18 |