|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα ,
Εδώ και 10 περίπου μέρες απόφασης να ασχοληθώ με αυτό το χόμπι Έχω ενα ενυδρειου 60 λιτ το έχω στρώσει θεωρητικά με denitrol jblδεν έχω κάνει μετρήσεις ποτέ ,το έχω διακόσμηση με φυτά πλαστικά ενα καραβάκι μικρό και ενα κορμό μικρό Το Σάββατο έβαλα 4ψαρια(2 xiph Mac colden comet,2 xiphoph macul sunset έτσι τα γραφή η απόδειξη )αφού είχαν περάσει 8 μέρες απο την αρχικό στήσιμο του.το ενα xiph nac golden δυστιχος ψοφησε . Τα ερωτήματα 1.η θερμοκρασία του νερου είναι περίπου 28 με 29 βαθμού πρέπει να την ρίξω? 2 έχω μεγάλη απολια νερου ,όταν πρόσθετο βάζω και αντιχλοριο? 3.δεν έχω κάνει αλλαγη νερου μου είπαν απο το pet να κάνω μετά απο ενάμιση μήνα και να αλλάξω το σφουγκαρι και τον άνθρακα ?το φιλέτο είναι μάρκα hailea 4το νερό είναι κίτρινο είναι φισιολογικο? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα φίλε Νίκο. Καλά έκανες που αποφάσισες να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο hobby γιατί πραγματικά πέρα από hobby είναι τρόπος ζωής. Τώρα, έχεις κάνει αρκετά λάθη το ένα μετά το άλλο με αποτέλεσμα και το ενυδρείο σου να μην έχει στρωθεί και ακόμα περισσότερο να έχουμε το δυσάρεστο αποτέλεσμα το να ψοφήσει το ψάρι. Πρώτα από όλα, το έχεις στρώσει θεωρητικά με το JBL Denitrol
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα να χαρίσεις τα ψαράκια σε κάποιο μέλος του φόρουμ (Αγγελία) μέχρι να στρωθεί καλά το ενυδρείο σου, γιατί αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν άμεσα και τα άλλα ψαράκια που έχεις μέσα διότι η αμμωνία είναι στο κόκκινο!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αυτες ειναι πατεντες του πετσοπ.και επειδη μαλον πηγες εκει που νομιζω,προφανως βρεθηκε καποιος που ηξερε το σωστο (σχεδον,γιατι σου ειπε και μα....ς)αλλα δεν ηθελε να στο πει ξεκαθαρα γιατι προφανως ετσι τους εχουνε μαθει τους υπαλληλους για να μην αποθαρυνουνε τους νεους πελατες...
δινεις τα ψαρια να στα κρατησει φιλος η το πετσοπ,(αφου ειναι τοσο εξυπνοι!) διαβαζεις τα υπομνηματα εδω και στρωνεις το ενυδρειο σωστα με αμμωνια η βαζοντας αγγελια για μπολι. το ενυδρειο σου δεν εχει στρωσει και τα εχεις τα ψαρια μεσα σε δηλητηριο αυτη τη στιγμη. ελεος αυτο το πετσοπ επιτελους!την ιδια μ.... τους εχω ακουσει κιεγω να λενε καθε φορα που πηγαινω κιεχουνε πελατη.... κανονικα πρεπει την επομενη φορα να τους τα πω εκει μπροστα στον πελατη γιατι καθε φορα κανω το κοροιδο ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους για τις απάντησης σας .αν το αφήσω έτσι όπως είναι δεν θα στρώσει ?το νερό εδώ και δυο μέρες έχει θολούρα και παρατήρησα ότι η αντλία είχε μπουκοσει ε βγαλα το σφουγκαρι και το έπληνα με νερό απο το ενυδρειο έκανα καλά ?παντός η αντλία ανασανε.
|
|
|||
|
|||
![]()
1 NAI, 25-26 ειναι καλα
2. ΝΑΙ 3. Αλλαγες νερου 30% καθε εβδομαδα. Ανθρακα αλλαζουμε, ΟΧΙ σφουγκαρι. 4. ΟΧΙ εκτος αν εχεις καποιο ξύλο που το κιτρινιζει. Διαβασε για το στρωσιμο και τις ανάγκες των ψαριων σου ! Δεν ειναι ολα το ιδιο. Διαβασε περι φιλτρων
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αναγνωριση ενος καβουρα... και ενος εξωγιηνου! | karxarini | Μεσογειακό | 6 | 16-12-10 16:56 |
Απορίες, απορίες, απορίες και άλλα πολλά | QS-Plan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-12-10 16:33 |
Καλησπέρα σε ολη την παρέα(Απορίες ενος αρχαριου) | Decka | Αρχάριοι γλυκού νερού | 54 | 24-12-09 14:07 |
ασχετος | odin79 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 14-04-08 14:08 |