|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ενα ενυδρείο που πήρα, (αυτό που ήταν σε μια αγγελία με σπασμένη πλατη), εχει ενα σαν φύλλο ξύλου, κολλημενο περιμετρικά. Είναι πολύ λεπτό, σχετικά ευκαμπτο και αρκετά ανθεκτικό. Επίσης, είναι αδιαβροχο!!! Είναι κολλημένο πάνω στο τζάμι με σιλικόνη, και είναι αρκετά λεπτο. Περιπου 1 χιλιοστο. Πιστευω οτι είναι πολύ καλύ λύση για καπακι το συγκεκριμένο (υποστηριζόμενο απο καποιο τζάμι)
Οριστε φωτογραφίες. Για να καταλαβετε το πάχος, το τζάμι είναι 5αρι.
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος πρέπει να είναι φύλλο φορμάικας.
Το χρησιμοποιούν για να ντύνουν σανίδες,και τα πιο παλιά ενυδρεία που το καπάκι ήταν από γυαλί. |
|
|||
|
|||
![]()
καλημερα το συγκεκριμενο ειναι φυλλο μελαμινης και διατιθεται σε διαφορα μεγεθη και χρωματα και το παιρνεις απο τα καταστηματα με υλικα επιπλοποιας απο οτι θυμαμαι καποτε χρειαστηκα να επενδυσω τα πλαινα φυλλα μιας μοριοσανιδας εκανε 10 με 15 ευρω ο ρολος αν θυμαμαι καλα, παντως αν χρειαζεσαι λιγο καλυτερα να πας σε ενα επιπλοποιο και να παρεις μερικα μετρα
|
|
||||
|
||||
![]()
Ψαξε και σε φυλλο καπλαμα.Οι μαραγκοι ξερουν
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή έχουμε τρεις πιθανες λύσεις;
Φορμάικα μελαμινη και καπλαμα; Μήπως είναι κάποια ιδια μεταξύ τους; Τι φορμαϊκα που μπορώ να την βρώ; Ξυλουργοί υποθέτω θα έχουν..;
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω οτι δεν είναι φορμάικα! Κοίτα, από Δευτέρα θα πάω με το καπάκι μου σε έναν ξυλουργό και θα ρωτησω τί ειναι μπας κ βγάλουμε άκρη...
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν ξεκολλάει, βγάλτο και πήγαινε το σε έναν ξυλουργό να σου πει, να είσαι 100% σίγουρος.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο καπλαμάς .... αν είναι πολύ "λεπτό".-
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ο καπλαμας ειναι φλιδα αλουστραριστου φυσικου ξυλου.
Δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις σκετο καπλαμα,αλλα μονο αν τον πρεσσαρεις επανω σε νοβοπαν mdf. Ειναι φορμαικα. Ακου τι σου λεω κατι ξερω,μεσα σε ξυλουργειο μεγαλωσα. |
|
||||
|
||||
![]()
Αρα μελαμίνη και καπλαμάς το ίδιο πράγμα. Σωστά;
Diskus απο τα λεγόμενα το Bill λογικά είναι φορμαϊκα. Δεν είναι τόσο λεπτό όσο την μελαμίνη που μπαίνει στην μοριοσανίδα (νοβοπαν είναι μαρκα μοριοσανίδας ![]() Bill ευχαριστώ πολύ! Θα κανω μια παρουσιαση του καπακιου οταν το ετοιμάσω για να γίνει γνωστό, γιατί είναι ιδανικό για τετοιες χρήσεις. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό σου είπα ... αν είναι πολύ λεπτό σαν "φλίδα" και διπλώνει εύκολα καπλαμάς ... αν μοιάζει περισσότερο με ξύλο φορμά'ι'κα.-
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 12-02-11 στις 17:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτόν που στο δωσε τον ρώτησες τι είναι??
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν πήγα χθες σε εναν ξυλουργο εδώ παρακάτω, να μου κόψει τα υπαρχοντα κομμάτι στις διαστασεις που ήθελα, και να πάρω μερικά ακόμη που χρειαζόμουν.
Μου είπε οτι αυτό είναι φορμάικα. Επίσης μου είπε οτι δεν κατασκευάζεται εδώ και 10-15 χρονια!!! ![]() Κατι ακόμα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσω κόντρα πλακε (3 χιλ), πως να το βαψω; Βερνίκι πρώτα και μετά μπογια; (μπογιά τι είδος; ριπουλίνη ![]()
|
||||
|
||||
![]()
μπορεί η συγκεκριμένη απόχρωση φορμάικας να έχει καταργηθεί. οι φορμάικες γενικώς ζουν και βασιλεύουν. αν δεν υπάρχει ακριβώς η ίδια σίγουρα θα υπάρχει κάτι πολύ κοντά σε αυτή που έχεις
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπαα... Αυτος εννουσε οτι δεν υπάρχει γενικως... Λεει ίσως σε κανενα μαγαζί που κανουν αποκατάσταση παλιων επιπλων...
Γνωρίζεις μηπως για το κοντρα πλακε; Γιατί μου φαίνεται καλύτερη λύση... Αμα βαλω φορμαικα θα πρεπει να κατσει πανω σε τζαμι. Σκεφτομαι να το κάνω μόνο ενα φύλο κοντρα πλακε για καπακι...
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να κατασκευάσεις ένα πλαίσιο το οποίο θα πατάει (με εσωτερικά πηχάκια) πάνω στο χείλος των τζαμιών. Το κόντρα πλακέ θαλάσσης είναι καλή λύση.
Θάλει ΚΑΛΟ βερνίκωμα. Ακόμη και στα σόκορα τα οποία πρέπει να στοκαριστούν και να τριφτούν για να γίνει λεία επιφάνεια και να μπεί βερνίκι.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Έχει κανείς ιδέα τι φυτό είναι αυτο ???? | nicpapa | Αναγνωρίσεις φυτών | 4 | 19-09-10 21:33 |
Τι υλικό είναι αυτό στην φωτό? | Guppy | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 01-11-08 14:48 |
Αναγνωριση Ψαριου(Ξερεςι κανείς τι είναι?) | knik | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 4 | 22-04-08 14:56 |
Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι; | chrisx | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 29-07-07 13:03 |
Γεια σας. Είμαι καινουριος! Είναι κανείς εδώ?!!? | kflynt2005 | Χρυσόψαρα | 2 | 15-01-05 03:11 |