|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αναμενω ενα 180lt juwel το οποιο θα στρωσω με περιπου 4cm ανοιχτο-μπεζ αμμο και στο οποιο θα στησω ενα νταμαρι με πετρες απο τον Αχελωο(σωστα προετοιμασμενες για εισαγωγη).
Η απορια μου τωρα... Με ενδιαφερει να εχω στο ενυδρειο και λιγα και ανθεκτικα ομως φυτα, τα οποια να μην καταστρεψει το αλατι που μπορει να χρειαστει να βαλω. Κι εννοειται να μην καταστραφουν και απο τα ψαρια που θα βαλω τα οποια θελω να ειναι τα Labidochromis caeruleus και Pseudotropheus pulpican σε πρωτη φαση. Παρακαλω για σχολια διορθωσεις, σημειωσεις, ποστ-ιτ, σταμπιλο... ![]() (ειναι το πρωτο μου νταμαρι και με γοητευσαν τα βιντεο κ οι φωτο που ειδα, κ θελω να το κανω σωστα)
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω πως τα 180 λίτρα σου δεν θα είναι αρκετά για τα puplican.
Είναι αρκετά τσαμπουκαλίδικα και κυριαρχικά ψάρια και τα λαμπιντάκια μάλλον θα ζοριστούν μαζί τους. Το καλό είναι πως και τα δύο είδη που θέλεις τρώνε την ίδια μικτή τροφή. Τα 4 εκατοστά άμμος είναι λίγη! Θα σου έλεγα να βάλεις τη διπλή! Πρώτα τοποθέτησε τις πέτρες και μετά βάλε την άμμο για να μη ν έχεις τελικά προβλήματα στατικότητας από το σκάψιμο της άμμου. Φρόντισε στο landscape σου να κάνεις 2 ξέχωρες στοίβες με πέτρες έτσι ώστε να υπάρχει σαφής διαχωρισμός στα καταφύγια των 2 χαρεμιών που θα έχεις. Φτιάξε ΠΟΛΛΕΣ κρυψώνες. Τα μόνα φυτά που δε θα σου τρώνε (και πάλι όχι εντελώς! ) είναι βαλισνέριες, crinum, ανούμπιες και κρυπτοκορίνες. Πιο "καθαρή" μάλλον τα τη βγάλουν οι ανούμπιες οι οποίες θα είνε δεμένες επάνω σε πέτρες και ξύλα. Πα υπόλοιπα φυτά θέλουν "έξυπνο" φύτεμα για να μη στα ξεριζώνουν από το σκάψιμο. Το αλάτι δεν τα επιρεάζει καθόλου τα φυτά, εάν εννοείς το ειδικό για ενυδρεία Μαλάουι.
|
||||
|
||||
![]()
TO ΑΦΡΟΛΕΞ ΠΡΩΤΑ!!!!!!!!!!!!!
Μετα : 1) κολλα τις πετρες της βασης πανω στο αφρολεξ 2) μετα στηνε και ανεβαινε ( αν μπορεις να κολλας και να ανεβαινεις ειναι το οτι καλυτερο απο θεμα ασφαλειας !) 3) μην ακουμπησεις πετρες σε τζαμι γιατι γινεται πρασσινο και θα ξενερωσεις ... 4) Στα 180 λιτρα το τελειο θα ηταν να κρατησεις ενα ειδος ...αλλιως 2 φιλυσηχα ειδη απο ενα χαρεμι εκαστος (και παλι πολλα ειναι ) 5) Απο φυτα εγω θα σου προτεινα ανουμπιες ολων των μεγεθων "κολανε" καλυτερα στο δικο μου ματι ! 6) Πανο ;;; 2 στοιβαδες ή μιας και το ενυδρειο ειναι μικρο μια μεγαλη απλωμενη .. δλδ [Ο___Ο] <---ετσι ή ετσι ---> [_οοοο_]
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
[Ο___Ο] Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του...
|
||||
|
||||
![]()
Στο λεω γιατι το ειχα ετσι ..και ..το αρσ. αουρατους εκοβε γυρους γιαν να κυνηγα τους λαμπιδοχρομιδες !!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε αυτή την περίπτωση τα ανοίγματα από τις κρυψώνες δεν θα τις έστηνα αντικριστά. Θα προσπαθούσα να παρεμβάλω κάποια άλλη πέτρα μικρότερη (ή ξύλο σχεδόν ανάμεσα τους) με καμιά ανούμπια ή καμιά έξυπνα τοποθετημένη βαλισνέρια, ώστε να υπάρχουν σημάδια/κουρτίνα σα διακριτά όρια των περιοχών. Τι ιχθυοφόρτιση είχες και σε πόσα λίτρα;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πως τα πάει με τα άλλα? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεος στο χωρο | Ninos | Malawi | 4 | 06-08-10 07:50 |
ΝΕΟΣ ΚΙ ΕΓΩ | babis2007 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 36 | 19-10-09 22:41 |
νεος στο forum και νεος στο θαλασσινο | makisktm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 38 | 17-03-07 17:38 |