|
|||
|
|||
![]()
Βάλε 4 mm χωρίς κόντρες.
Είναι χαμηλό και δεν χρειάζεται να βάλεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Το πρώτο ενυδρείο κολλήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια του φίλου Μιχάλη (mixalis p) και τώρα στεγνώνει υπο το φως μιας θερμόλαμπας και θα περιμένω μέχρι αυριο το απόγευμα ωστε να το γεμίσω νερό πρώτη φορά!
|
|
||||
|
||||
![]()
Βαζε 4 στο safety και θα εισαι σιγουρος. Εγω ετσι τα φτιαχνω και περιμενω 3-4 μερες να στενοξουν πριν βαλω νερο.
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ περίμενα 20 ώρες. Με την θερμολαμπα που χρησιμοποιησα είναι τζιτζι. Εχει νερό εδώ και 8 ώρες και δεν έχει χάσει σταγόνα. Αμα πάνε όλα καλά αυριο θα βάλω τα ψάρια!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εσωτερικα τις γωνιες τις περασες με συλικονη και μετα με το δακτυλο για να στρωσει? Ετσι μεγαλωνουν οι ανοχες των κολησεων ενδιαμεσα στα τζαμια.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι. Αφησα περιθώριο 5 χιλ στις ταινίες και τώρα φαίνεται υπερβολικά πολυ..
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιος, αναμενουμε!
|
||||
|
||||
![]()
Αλλο ενυδρείο παλι.
Μηκος 100 Πλατος 40 (μαλλον) Υψος 30 Το θέμα είναι οτι θα γίνει για την χελώνα μου, οπότε το νερό θα φτάνει το πολύ τους 15 πόντους. Τα υπολοιπα τα έβγαλα με το aquatools, αλλα δεν ξέρω αν χρειάζεται κόντρες. Να βάλω μόνο κάτω; |
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ θα έβαζα οπωσδήποτε κόντρες κι επάνω σε μήκος 1 μέτρο. Έχω το καρφουρίσιο σ' αυτές τις διαστάσεις αν σ' ενδιαφέρει.
Λάθος, το πλάτος και το ύψος είναι ανάποδα. |
|
|||
|
|||
![]()
σορρυ που το αναφερω εδω...!!! εγω πηγα σε μαγαζι που φτιαχνει ενυδρεια κ ρωτησα να παρω τζαμια για να φτιαξω ενα ενυδρειο κ μ ειπε δεν χρειαζεται κοντρες, επειδη θα ειναι στενο. μ,π,υ 1,40*0,40*0,50 με τζαμι 0,8 χιλιοστα. ας πει καποιος την γνωμη τ!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αμα μπορούσα θα το έκανα 70*70*35 αλλα δεν χωράει. Ο χώρος που έχω είναι συγκεκριμένος. Παράθεση:
Και λέω για κόντρες γιατι ή σταθμη του νερού θα είναι το πολύ στους 15 πόντους. Μιχάλη @@ριες σου λέει. Ισως σταθεί για κανενα χρόνο αλλα μετά μπορεί να εχεις πρόβλημα. Ετσι κ αλλιως οι κοντρες ποσο παραπάνω να κοστίζουν; +7-8¤ Δεν είναι και τόσο πολυ. |
|
|||
|
|||
![]()
ναι αλλα δεν ξερω πως να κολλησω τις κοντες. αυτος μ λεει δεν θα εχει προβλημμα γιατι ειναι χοντρα τα τζαμια κ επειδη θα ειναι ροντε. θα περασω απο εκει το απογευμα να τα πουμε
|
|
|||
|
|||
![]()
Λέω ότι είναι ανάποδα από του Καρφουρίσιου, για τη χελώνα και λίγο είναι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τοσο χώρο έχω όμως. Αμα αλλαξω την διαρύθμιση του δωματίου μου λίγο ίσως κερδίσω μερικούς πόντους. Θα δουμε.
|
|
|||
|
|||
![]()
φτιαξε ενα σιντριβανι στην αυλη για την χελωνα πιο ωραιο θα ειναι!
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η χελώνα χρειάζεται λίγο νερό όταν είναι πολύ μικρή και δεν έχει μάθει να κολυμπάει άνετα. Όσο μεγαλώνει χρειάζεται και βάθος. Το ότι τρελαινόταν όταν της έβαζες περισσότερο νερό ήταν από την απότομη αλλαγή και επειδή δεν την άφηνες να το συνηθίσει και να απολαύσει τις βουτιές της. Εγώ θα έδινα παραπάνω ύψος και ας μείνει αχρησιμοποίητο. Θα είναι το τελικό ενυδρείο; Αν ναι είναι μικρό.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τελικό τελικό όχι, αλλα για μερικά χρονια ακόμα ναι.
Ποσο ύψος παραπάνω εννοείς; 40 πόντους; Ποσο θεωρείς οτι θα έπρεπε να είναι ενα ενυδρείο για τις χελώνες αυτες; Βεβαια στο τελικό τους μέγεθος (30+ εκατοστα) θελουν λίμνη, αλλα αυτό είναι άλλη κουβέντα. Μια θερμή παράκληση για να μην χωρίζεται το θέμα στα δυο. Ας μου πείτε εδω τα του ενυδρείου και τις κόντρες κτλπ. Τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με την διαβίωσή της, στο άλλο θέμα που έχω ανοίξει! Ευχαριστώ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ στη θέση σου θα έκανα από τώρα το τελικό ενυδρείο γιατί και η χελώνα σου έχει ήδη μεγαλώσει και προσωπικά δεν μου αρέσει κάθε τόσο να πληρώνω
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με τι διαστάσεις δηλαδή;
|
|
||||
|
||||
![]()
Π.χ. 120x50x60
|
|
||||
|
||||
![]()
120x50x60
Μ x Π x Υ ; Μου φαίνεται θα κολλήσω τα τζαμια, θα το βαλω πανω σε ένα κομμάτι DOW και θα το αφήσω στο πάτωμα το ενυδρείο! |
|
||||
|
||||
![]()
¶σ'το στο πάτωμα και να μένεις στην εκάστοτε κοπέλα σου! Της κακομοίρας γίνεται από φοιτήτριες εκεί πάνω!
Ίσως πιο καλά να είναι πιο πλατύ και όχι τόσο μακρύ, θα το δεις αυτό άμα το πάρεις απόφαση. Δες και αυτό για το πώς θα γίνει τελικά όταν το γεμίσεις μέχρι πάνω κάποια στιγμή. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με αυτό που λέω να κάνω για την ώρα, ποσα χρόνια πιστευεις θα μπορεί να ζει εκεί μέσα; |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, 120μx60πx50υ και ίσως ακόμα καλύτερα να κόψεις μήκος και να το βάλεις σε πλάτος.
Αυτό που λες να κάνεις είναι ήδη μικρό. Βάλε απλά με το μυαλό σου τη χελώνα σου να στρίβει σε αυτές τις διαστάσεις και θα δεις πόσο άνετο είναι. ¶μα τώρα έχεις ένα μικροσκοπικό φυσικά και είναι καλύτερο, αλλά όχι αυτό που πρέπει. Γενικά κάνε το καλύτερο που μπορείς, ξέρω πολύ καλά πώς τη βγάζει ο φοιτητής. Δε στο έδειξα για την ομορφιά του, αλλά για το πώς γλυτώνεις χώρο βάζοντας το basking spot από πάνω. Όταν φτιάξεις το δικό σου κάντο και γρανιτένιο! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν, έχω ενα πρόβλημα. Προσπάθησα να ψηλώσω ενα ενυδρείο κατα 5 εκατοστα.
Εβαλα απο μεσα ενα κομματι τζαμι, και μετά εβαλα την προεκταση, έτσι ωστε να κολλήσει. Το θέμα είναι οτι το κομμάτι όταν το κόλλησα, το έκανα με σφυγκτηρες, για να κολλήσει καλα. Αυτό που δεν σκέφτηκα ηταν το ύψος του εσωετρικού φιλτρου που θα χρησιμοποιήσω (φιλτροκουτι της Juwel) και τώρα δεν χωράει για 3-4χιλιοστά και μένει ενας επικύνδυνος χώρος στον οποίο θα μπορούσε να εγκλωβιστεί κάποιο ψάρι. Τωρα, έχω προσπαθήσει τα πάντα για να ξεκολλήσω το τζαμάκι. Φοβαμαι και να το κοπανήσω πολυ για να σπάσει, μην σπάσει και το κυρίως κομμάτι. Τι νεφτι, τι οινόπνευμα, τι κοπάνημα, δεν λέει να κουνηθεί με τίποτα. Φαλτσετα δεν χωράει... Αστα να πανε. Αυτό που μπορω να σκεφτώ είναι να αντικαταστήσω όλο το τζάμι. Το θέμα είναι οτι είναι το μικρό το πλαινό, και ειναι κολλημένο στις 2 πλαινές πλευρες. Το ξεκολλημα είναι ευκολο. Ομως, πώς θα το ξανακολλήσω; Στην 1η φωτο φαινεται πως περίπου είναι το τζαμάκι, και στην 2η πως είναι κολλημένο το πλαινο κομμάτι.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κολλημα ΖΒ | smernaros | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 10-07-08 19:03 |
Αλφάδιασμα Ενυδρείου | Minas78 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 07-04-08 14:53 |
Eρωτηση για κολλημα τζαμιων υπο γωνια! | Nik25 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 05-09-07 20:47 |
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΛΛΗΜΑ | vagga | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 18-03-04 00:30 |