|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το να δωσει τα ψαρια προσωπικα δεν ειναι δικο μου προβλημα... ειναι δικο της και την αναλογη λυση μπορει να την βρει η ιδια χωρις καμια βοηθεια απο μας. Ζητησε την γνωμη μας , αν ειχε αποφασισει δεν θα ρωταγε !
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην τα μπαλα ειναι κοπαδοψαρα 8 ατομα και ειναι κοπαδι
γινοντε 35 εκ τη σε κανει να πιστευεις οτι θα ειναι καλα σε ενα 400 ενυδρειο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
σε 2-3 χρονια με καλη φροντιδα θα φτασουν 25-30 ποντους .
και ναι. πιστευω πως στη συγκεκριμενη περιπτωση 2,3 ατομα του ειδους θα ζησουν καλα . το ενυδρειο που βρισκονται ειναι απο τα μεγαλυτερα της αγορας(δυσκολα θα βρεθουν σε μεγαλυτερο ενυδρειο).. και ο χομπιστας δηλωσε απ την αρχη οτι τα αγαπαει και θελει να τα κρατησει-φροντισει. ποιος ο λογος λοιπον να τα διωξει ; εκτος αν δε τα θελει πια ο ιδιος ειναι δικαιωμα του αυτο.δε προκειται να φερω αντιλογο ουτε να κρινω κανεναν,καταλαβα ομως οτι το αντιθετο συμβαινει και οτι τα θελει. εσενα τι σε κανει να πιστευεις οτι το καλο για τα συγκεκριμενα ψαρια θα ειναι να τα ξεφορτωθει οπως οπως |
|
||||
|
||||
![]()
εγω φιλε μου δε δινω ψαρια
τα κραταω σε συνθηκες που πρεπει οστε να τα εχω μεχρι το ψαρι να παει απο γεραματα και οχι επιδει δε χωραει στο ενυδρειο τη να κανω ενα ψαρι που κουτουλαει στο γυαλι ???αφου δεν μπορω να του προσφερω κατι καλυτερο το δινω σε καποιον που μπορει
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ξερεις υπαρχουν και διμετρα εμποριου 700 λιτρα οχι πολυ πιο ακριβα απο το 450αρη. Για βυθο θα εβαζα αμμοχαλικο 0.5-0.8mm (του χιλιοστου), και για υλικα στο 2217 θα εβαζα τη σειρα που προτεινει η eheim αφου μετα απο πειραματα κατεληξα οτι ειναι ειναι η καλυτερη και πιο λειτουργικη. Κατω eheim ehfimech μηχανικο μακαρονι, μετα μπλε χοντροτρυπο σφουγγαρι, μετα substrat pro, μετα ασπρο σφουγγαρι ή ενυδρειακο υαλοβαμβακα sera filterwool ή στη θεση του παλι μπλε σφουγγαρι ή και τιποτα. Σε αυτες τις αναλογιες http://87.193.157.140/eheim//_DBimag...Aufbau_pro.jpg Πιστευω ομως θα χρειαστεις κι αλλο φιλτρο εκτος απο αυτα. Στη θεση σου θα εβγαζα το εσωτερικο για να κερδιζω χωρο στο ενυδρειο και θα εβαζα ενα 2217 και ενα 2080. (σε διμετρο δυο 2080) Ζεολιτη δεν θα εβαζα χωρις λογο. Για ευκολα φυτα δεν χρειαζεσαι υποστρωμα λιπανσης. Για τις αλλαγες δες αυτο μηπως παρεις καμια ιδεα εφαρμοσιμη στα δικα σου μετρα. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43893 Για να βαζεις απευεθειας νερο κρυο θα πρεπει να το βαζεις πολυ αργα και να εχεις και ισχυρους θερμαντηρες οι οποιοι καλυτερα ειναι να ειναι ελεγχομενοι με συνδεση σε contoroller θερμοκρασιας. (με τον περιορισμο οτι για ασφαλεια, πχ το eliwell πχ δεν πρεπει να οδηγει πανω απο 700W καταναλωση)
|
|||
|
|||
![]()
Ξανά ευχαριστώ για τη βοήθεια! Ναι, αφού δεν είναι απαγορευτικό τελικά, αρχικά θα κρατήσω τα καρχαριάκια μου (το αξίζουν μετά την τόση ταλαιπωρία στα 120 λίτρα μου και την απειρία μου), και θα πάρω εξαρχής το ΕΗΕΙΜ 2080 για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αργότερα ίσως θα αλλάξω το σκηνικό και θα το κάνω Malawi. Όσο για δίμετρο, ούτε χώρος υπάρχει, αλλά και τα έξοδα συντήρησης, αν τα αυξήσω έστω και λίγο, θα υποστώ συνέπειες... γκρίνια
![]() ![]() ![]() ![]() Αυτό με τη θερμοστάτη, είναι κάτι που αποτρέπει την αύξηση της θερμοκρασίας σε περίπτωση βλάβης; Μπορώ να το εγκαταστήσω μόνη μου; Γιατί τα pet shop στη Λαμία τα αφήνω ασχολίαστα... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τελικός Champions League | Liolios | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 23 | 18-05-06 18:12 |
Ώρα για σοβαρές αποφάσεις…(Νο1) | Simpethera | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 17-12-03 13:00 |
Ώρα για σοβαρές αποφάσεις…(Νο 2) | Simpethera | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 20-10-03 21:14 |