|
![]() |
#1 |
Δεν λεει να στρωσει.Μου κανει ναζια?
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπερα παιδια.Δυστυχως αυτα τα νιτρωδη δεν λενε να 0νιστουν..Παραμενουν στα ιδια επιπεδα κ τα νιτρωδη και τνα νιτρικα
Σας βαζω και μια φωτο του φιλτρου να δειτε. Επισης το νερο ειναι εξαιρετικα θολο!!Γιατι? Εχουν περασει 2 μηνες και νιωθω οτι εχω αποτυχει παταγοδος στο στρωσιμο.. Συν οτι θελω καποια στιγμη να βαλω ψαρακια.Δεν αντεχω αλλο να το κοιταω αδειο.. Να ζητησω μπολι?ειμαι αθηνα. |
|
Εμφανίσεις: 6689
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Πέρασαν 2 μήνες και δεν έστρωσε σημαίνει κάτι έγινε λάθος.
Πες μας τι έκανες μέχρι τώρα. (έτσι κι αλλιώς πάντως η πιο σίγουρη και άμμεση λύση είναι το μπόλι(βάζεις αμέσως τα πρώτα 1-2 ψαράκια ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τπτ δεν εκανα φιλε μου ριχνω αμμωνια καθημερινα κ κανω μετρισεις ανα καποιες μερες στην αρχη υπηρχε αμμωνια για αρκετο διαστημα,τωρα μεσα σε λιγες ωρες το πολυ εξαφανιζεται καθε ιχνος αμμωνιας.Αλλα τα νιτρωδη δεν ειναι 0,ειναι μονιμος κοκκινα λες κ τα 2α ειδη βακτηριων δεν λενε να ανπτυχθουν.Επισης το νερο ειναι θολο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ. Μπορείς να μου πεις τι συγκέντρωση αμμωνίας προσθέτεις και τι μετρήσεις παίρνεις (αμμωνία και νιτρώδη); Και τι μάρκα αντιχλώριο βάζεις;
Αυτά στα ρωτάω για προσωπική έρευνα, δυστυχώς δεν έχω να προτείνω λύση, εκτός από μπόλι και υπομονή (εγώ προσωπικά δεν έχω, τώρα εσύ... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή νερού και μετά να βάλεις μπόλι και νομίζω θα είσαι οκ.
(αν θέλεις πες μας τι ενυδρείο έχεις,ποιό φίλτρο.....) |
|
|||
|
|||
![]()
Βαζω αμμωνια με το ματι για ποσο καιρο τωρα δεν ξερω..Η αμμωνια στην αρχη την διατηρουσα γυρω στα 3μγ/λ τωρα πια 0νηζεται σε χρονο ντε τε.
Αντιχλωριο της τετρα καθε φορα που εξατμιζεται λιγο νερο και συμπληρωνω. Νιτρωδη μονιμος υπερβολικα κοκκινα δλδ πολυ πανω απο 10 μγ/λ καμια σχεση το χρωμα με το ροζακι που εχει το τεστακι ειναι κοκκινο σκουρο. Νιτρικα επισης πολυ κοκκινα(σκουρο)πολυ πανω απο το ροζακι του τεστ πολυ πανω απο 250μγ/λ. gh ειναι στα 3 d και τα 4 χρωματα που εχουν τα στικ ph ειναι 7,6 kh ειναι στα 15 d Ολα αυτα σε ενα 50λιτρο ενυδριο με φιλτρο δεν ξερω μαρκα. |
|
||||
|
||||
![]()
Αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά με στικ μετράς; Δε δοκιμάζεις να μετρήσεις με υγρό τεστ γιατί ακούω οτι παίζουν προβλήματα!
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Dimitrisss123;419061]
Αντιχλωριο της τετρα καθε φορα που εξατμιζεται λιγο νερο και συμπληρωνω. QUOTE] Δεν συμπληρωνουμε μονο το νερο που εξατμιζεται, αλλαζουμε το 1/3 καθε βδομαδα. |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως έχει ήδη στρώσει?Εγώ δεν το θεωρώ απίθανο.Και εγώ έπαιρνα παρόμοιες μετρήσεις με ανεβασμένα νιτρώδη και νιτρικά κατά το στρώσιμο και μετά από μια αλλαγή 90% αποδείχθηκε πως το φίλτρο ήταν στρωμένο.Είναι πιθανό,επειδή προστίθεται αμμωνία με το μάτι,να έχει στρώσει ήδη και να είναι ανεβασμένες οι μετρήσεις σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.Εγώ προτείνω πριν το μπόλιασμα μια τεράστια αλλαγή νερού (90%) και μετά ξανά μετρήσεις.Έτσι κι αλλιώς δε χάνεις τίποτα.
|
|||
|
|||
![]()
Εκανες σκουπα βυθου ? Αν οχι κανε αμεσως. Εφ'οσον η αμμωνια πεφτει αυτο σημαινει οτι το στρωσιμο ειναι στη σωστη πορεια.Νομιζω οτι μετα τη σκουπα θα εισαι ενταξει.
Καλη επιτυχεια. |
|
||||
|
||||
![]()
Τα στικάκια είναι για μένα εντελώς αναξιόπιστα
![]() Δημήτρη κάνε αυτά που είπαμε(μπόλι) και είσαι έτοιμος.Επίσης βγάλε αυτό το πλαστικό απο μέσα και βάλε ζωντανά φυτάκια.Δες στις παρουσιάσεις ενυδρείων αρκετά πολύ όμορφα φυτεμένα 50άλιτρα να δεις και τι ζωντανά μπορείς να φιλοξενήσεις στα λίτρα σου. Καλή συνέχεια. Και συ Μαρία μην το περιμένεις-βάλε μπόλι ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Θελω να βαλω φυτα αλλα θελω λιγο σκληρο τραχιλα φυτα κ να μην χρειαζονται πολλα λιπασματα κ ιστοριες ιδη με το ενυδριο εχω χασει τον μπουσουλα γιατι ειναι απαιτητικο χομπι απο οτι καταλαβα,αλλα ενδιαφερον.
Εχω κανει ποστ στις μικρες αγγελιες για μπολι θα δουμε. Ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δεν λεει να πεσει :( | aNe | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 12-01-10 23:51 |
Πως το κανει??? | Nik25 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 22-02-08 14:15 |
Λεει?? | maikl | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 08-10-07 13:35 |
Το τεστ δεν μας τα λεει καλα.... | Steve | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 23-08-07 15:50 |
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΥΧΙΑ ΛΕΕΙ ΝΑ ΞΥΣΤΕΙΣ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ! | nelly | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 06-10-04 12:39 |