|
||||
|
||||
![]()
η αλλη λυση ειναι τα 200μετρα λυμνη
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχουν εδω στο νομο θεσσαλονικης οποτε μη βαζετε ιδεες....καποιοι μπορει να τις εφαρμοσουν
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μόνο που αυτό είναι χειρότερο!!
Τέτοια ψάρια δεν κάνουν για τις δικιές μας λίμνες, άλωστε με λίγη σκέψη θα καταλάβεις οτι αυτό θα προκαλέσει οικολογική καταστροφή!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() αραγε τρωνε ανθρωπου αν χωρανε στο στομα τους??? χε χε
|
||||
|
||||
![]()
μην ξεχνατε οτι εχουν και τα γιαννενα λιμνη
|
|
||||
|
||||
![]()
Το κατάλαβα απλά το ανέφερα σε περίπτωση που διαβάσει κάποιος το ποστ και δεν το προσέξει!
Εχει γίνει δυστυχώς από όσο (έχω ακούσει με επιφύλαξη) να ελευθερωθούν ψάρια σε λίμνες μας με τραγικά αποτελέσματα.
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχει περιπτωσει να επιβειωσουν τροπικα ψαρια τον χειμωνα σε εξωτερικο περιβαλλον?
|
|
||||
|
||||
![]()
κάπου έιχα διαβάσει για γκάπι σε λίμνη.....δε τα καταφεράν.
|
|
|||
|
|||
![]()
Μονο σε ζεστα νερα (πχ λιμνη βουλιαγμενης που εχει ζεστες πηγες και εδω και δεκαετιες ζουνε black molly).
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν θα χτυπησεις εσυ πεφτοντας απο το ποδηλατο αλλα τα ψαρια. Παράθεση:
Στοχος δεν ειναι να πειραξεις τα ψαρια αλλα (για να μην αποκλεισω ολες τις πιθανοτητες και ετσι να συνεχισεις να πιστευεις οτι θα το πετυχεις εσυ πρωτος) κατα 99% θα αποτυχεις και θα την πληρωσουν καποιες ζωες και οχι ενα χαλασμενο ραδιοφωνο που προσπαθησες να επιδιορθωσεις χωρις να ξερεις τι κανεις. ![]() Αυτη ειναι και η ουσια της αποψης μου. Δεν αξιζει να πειραματιζεσαι με τιποτα οταν αυτος ο πειραματισμος εχει επιπτωση πανω σε αλλους και ιδιως σε ζωες αθωων (ανθρωπων και ζωων)
|
||||
|
||||
![]()
Αν από όλα αυτά που έγραψα κατάλαβες ότι πρώτα διάβασα ότι δε κάνει να βάλουμε κιχλίδες και ζωοτόκα μαζί και μετά είπα....ΑΑΑ ωραία εγώ θα τα βάλω, τότε έχω φοβερό πρόβλημα έκφρασης.
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι κακώς εστιάζεται το θέμα στην μάλλον "κραγμένη" περίπτωση του pangasius.. Υπάρχουν και πιο απλές περιπτώσεις.. Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος που ξεκίνησε κάνοντας μια βόλτα σε ένα pet shop, αγόρασε ένα ενυδρειάκι, έβαλε μέσα τα ψαράκια που του πρότειναν και στη συνέχεια ανακάλυψε πόσο όμορφο είναι το "άθλημα" για να αρχίσει να ασχολείται λιγάκι πιο σοβαρά.. Και ανακάλυψε ότι όλα (ή σχεδόν όλα) όσα είχε κάνει μέχρι στιγμής ήταν λάθος, γιατί ο "ειδικός" που λογικό ήταν να συμβουλευτεί στην κατάστασή του ήταν ο μάλλον άσχετος υποτιθέμενος "ιχθυολόγος" του pet-shop.. Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που ξεκινούν διαβάζοντας και μαθαίνοντας, και μετά παίρνουν το ενυδρείο.. Αρκεί μία μόνο αναζήτηση στο forum, για να δει κανείς, πόσοι ξεκίνουν (κι εγώ μέσα σ'αυτούς) με λάθος σύνθεση, και πόσοι ξεκινούν μαζεύοντας συμβουλές εκ των πρωτέρων.. Και τα λάθη στα οποία σε οδηγούν οι πετ-σοπάδες (χωρίς να γενικεύω.. δεν υπάρχει λόγος εδώ να ξεκινήσει διαμάχη..) είναι πολλά:
1. Δε μαθαίνεις πώς γίνεται το στρώσιμο! Είμαι σίγουρος ότι όλοι (κι εγώ μέσα σ'αυτούς) ξεκινούν βάζοντας ψάρια σε άστρωτο ενυδρείο! 2. Δε μαθαίνεις καν για τις αλλαγές νερού! Η δική μου πληροφόρηση ήταν 30% το μήνα! 3. Πρώτα ψαράκια πήρα 2 ροδόστομούς! Καμία απολύτως ενημέρωση ότι πρόκειται περί σμηνόψαρου! 4. Πήρα 3 αρσενικά γκάπι.. Καμία απολύτως ενημέρωση περί αναλογίας αρσενικών-θηλυκών.. Παίζει μάλιστα να σου πουν ότι για να μη μπλέξεις με γέννες και να μην έχεις τι να τα κάνεις, πάρε καλύτερα μόνο αρσενικά, που είναι και πιο όμορφα! 5. Περί μαλακού και σκληρού νερού, δεν το συζητάμε.. Αυτά είναι πλέον ψιλά γράμματα.. 6. Στα φυτά, εκεί κι αν γίνεται το έλα να δεις.. Σου προτείνουν φυτά χωρίς καμία συζήτηση περί φωτισμού, CO2, κ.τ.λ., και τελικά καταλήγεις να ξοδεύεις ένα κάρο χρήματα, για φυτά που είναι αδύνατο να μεγαλώσουν στο ενυδρείο σου.. 7. Δικό μου λάθος βέβαια το συγκεκριμένο, αλλά για πολύ καιρό τάιζα και με ληγμένη τροφή! 8. Δεν ξέρω αν ευσταθεί, αλλά φοβάμαι ότι υπάρχει και μία πιθανότητα να έχασα ψαράκια από παράσιτα που μπορεί να "εισέβαλαν" στο ενυδρείο μου με κάποιο φυτό που πήρα από pet-shop.. Δε νομίζω να έχει ακούσει ποτέ κανείς από μαγαζάτορα για βούτηγμα στο γνωστό διάλυμα κ.τ.λ. (και πάλι δε θέλω να γενικεύω..) Και το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι είναι κρίμα.. Όχι μόνο για τα κακόμοιρα τα ψαράκια, αλλά και για μας του ίδιους.. Εμένα τουλάχιστον με στενοχωρεί πραγματικά πολύ, που ενώ ξεκίνησα με καλό σκοπό, τελικά έχω ακόμη ασύμβατα ψαράκια που τα αναγκάζω να υποφέρουν! Και μια και διαβάζω και περί προτάσεων για όλα αυτά.. Σε κάποια pet-shop έχω δει διαφημιστικά φυλλάδια του Συλλόγου.. Τα οποία όμως, για να είμαι ειλικρινής, μη γνωρίζοντας περί τίνος πρόκειται, θα αγνοούσα και θα το θεωρούσα και υπερβολή.. "Είπαμε, να πάρουμε ένα ενυδρειάκι, δε θα φτιάξουμε και καναν βιότοπο, δε θα γίνουμε και επαγγελματίες.." Και δε νομίζω ότι είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται έτσι.. Και τελικά η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση! Η βοήθεια που όλοι δίνετε εδώ μέσα, το ενδιαφέρον, οι πληροφορίες, η φιλοξενία στο Σύλλογο (γι'αυτό εξάλλου έγινα κι εγώ μέλος.. ![]() Πρώτον αυτό.. Δεύτερον.. Η sera έχει κάποια φυλλαδιάκια που μοιράζει σε κάποια καταστήματα.. Δεν ξέρω αν είναι όλα όσα γράφουν σωστά.. Αν μή τι άλλο, μπορεί κανείς να μάθει για τον κύκλο του αζώτου, για τα φυτά στο ενυδρείο, ακόμα και ότι πρέπει να κάνουμε τακτικές αλλαγές νερού! Γιατί να μην κυκλοφορήσει ένα αντίστοιχο φυλλαδιάκι του Συλλόγου, ένα δισέλιδο, με μια συλλογή κάποιων, πολύ βασικών συμβουλών, κάποιων προειδοποιήσεων (όπως για τα παπαγαλόψαρα και τα βαμμένα), και με μία παρότρυνση για επίσκεψη στα site (του συλλόγου, το γη&ύδωρ, το gab κ.τ.λ.) για περισσότερες πληροφορίες? Είμαι σίγουρος ότι θα προλάβαινε πολλά από τα λάθη που έχω κάνει τουλάχιστον εγώ.. Και γι'αυτόν ακριβώς το λόγο, εγώ τουλάχιστον είμαι πρόθυμος να ενισχύσω με κάθε τρόπο μια τέτοια προσπάθεια.. Και τρίτον και τελευταίο.. Αν και αναφέρθηκε και παραπάνω.. Δε θα ήταν άσκοπη μία αξιολόγηση των καταστημάτων, ακόμα και μέσα στο forum.. Αυτά από μένα (πολυλογάς ήμουν και πάλι..) Φιλικά, και με κάθε σεβασμό στους παλιότερους, αισθάνομαι ότι μπροστά στην εμπειρία, το ενδιαφέρον και την ενασχόλησή σας, η "ασχετοσύνη" μου δε μου επιτρέπει να κάνω σχόλια και προτάσεις.. Ίσως όμως και να μην είμαι ο μόνος που έκανε λάθος ξεκίνημα, και νιώθω πραγματικά ότι αν καταφέρω και προλάβω με κάποιον τρόπο έστω και έναν από το να κάνει αντίστοιχα λάθη, τουλάχιστον για μένα, θα είναι σημαντικό..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Απο την ωρα που εμαθες οτι δεν γινεται αυτο, τι εχεις κανει? Πειραμα? Αφου μετα ωραια τα λες Παράθεση:
Οντως δυσκολευομαι να καταλαβω τη συλλογιστικη σου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
γιατι ολο αυτο μου θυμιζει παιχνιδι λεξεων?
παιδια η φιλη μας εκανε μια ερωτηση καινομιζω πως εχει παρει πλεον την απαντηση.....αν υπαρχει διαφωνια στην απαντηση που δοθηκε ας αναφερθει...αλλα να μενουμε στην ουσια..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλα για να δεις το προβλημα ποσο μεγαλο ειναι, φτανει να συνειδητοποιησεις οτι γραφουμε και διαφωνουμε ποση ωρα και σ'αυτο και σε αλλα σχετικα με το Pangasius ποστ και τελικα δεν εχουμε συμφωνησει οτι δεν πρεπει να κραταμε σε ενυδρεια αυτα τα ψαρια. Ποσο μαλλον τωρα να συμφωνησουμε για κιχλιδες με ζωοτοκα μαζι, τετρα και ζωοτοκα μαζι, Clown Botia και Common Pleco σε 120αρια kai 180αρια ενυδρεια. ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 27-03-08 στις 16:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Από την ώρα που το έμαθα έψαξα τις συνθήκες που μπορεί να ζήσει η κιχλίδα και είδα αν μπόρεί να ζήσει με τα γκάπι, επειδή την είχα αγαπήσει. Αυτό λοιπόν που έκανα ήταν να της παρέχω φυτά που να μπορεί να κουρνιάζει και να γυροφέρνει και να της παρέχω όσο το δυνατόν μαλακότερο νεράκι όχι ότι πετυχαίνω το 10 που είναι το ανώτερο που θέλει το ψαράκι, αλλά κάνω ότι μπορώ. Επίσης προσπαθώ για συχνές αλλαγές και σωστή διατροφή, καθαρό βυθό...αυτά νομίζω. Γενικά η συγκεκριμένη κιχλιδα σε πολλά site αναφέρεται ότι μπορέι να μπεί μαζί με guppy και αυτό με μπέρδεψε πολύ. Εν πάσει περιπτώση προσπαθώ να παρέχω σε όλα τα ψάρια τις καλύτερες συνθήκες.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ναι αλλα ετσι κανεις κακο στα ζωοτοκα ![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Οι αλλαγες νερου ειναι θεμα ρουτινας και οχι προσπαθειας. ![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ρε παιδια γιατι μαλωνετε.Δεν βλεπετε οτι δεν υπαρχει λογος?
Ολοι συμφωνουμε οτι οι επιλογες που εγιναν,εγινα χωρις κακες προθεσεις. και αγαπητε delta66 δεν είναι παντα τοσο ευκολα οπως τα λες. Παιζουν και συναισθηματικοι λογοι μετα.Οσο αφορα τα ακατάλληλα ψαρια για ενυδρεία οπως τα pagasius δεν βλεπω καμια λυση ,απο την στιγμη που βγηκαν στην αγορα το μελλον τους ειναι προδιαγεγραμενο,οπότε δεν εχει νοημα αν μηνει σε μενα η το γυρισω πισω |
|
||||
|
||||
![]()
Το 10 είναι η σκληρότητα νερού. Τα ζωοτόκα γενικά από όσο ξέρω θέλουν μέτριο προς σκληρό νερό.
site δε θυμάμαι πιο είχα βρεί, αλλά θα το ψάξω. η κιχλιδα είναι altispinosa microgeophagus Bolivian Ram |
|
||||
|
||||
![]()
καποια ζωοτοκα.
υπαρχουν παρα πολλα ειδη ζωοτοκων και ζουν σε διαφορα νερα απο μαλα κα και οξυνα εως σκληρα και αλκαλικα |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
(ακομα και πιο σπανια οπως dermogenys κλπ απο Ασια, οι απαιτησεις τους δεν ειναι για μαλακά οξινα νερα) |
|
||||
|
||||
![]()
Ε ΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙς ΛΕΞΕΙΣ...ΚΑΙ Ε,ΝΑΙ ΦΩΝΑΖΩ...
|
||||
|
||||
![]()
delta66 είδα την αγγελία σου περί clown και πρέπει να ομολογήσω ότι σε αδίκησα. Βλέπω ότι γενικά έχεις μια πιο προσεχτική και συστηματική προσέγγιση στο θέμα και αυτό βέβαια σε τιμά και είναι σίγουρα πολύ καλό. Ως εκ τούτου θα ήθελα να ανακαλέσω το ότι χρησιμοποιείς τις γνώσεις σου για να μειώσεις τους άλλους. Ήταν λάθος μου!! Από εκεί και πέρα καλό είναι βέβαια να δεχόμαστε λίγο παραπάνω κάτι διαφορετικό, γιατί δε σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Συγγνώμη και πάλι.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η γνωση για μενα ειναι κατι που πρεπει να μεταδιδεται, και οταν γραφω κατι το κανω οχι για να μειωσω καποιον αλλα για να τον ενημερωσω για κατι που κανει λαθος και συνηθως το εκανα και γω αυτο ο λαθος. Αλλωστε δεν ειναι δυσκολο να δεις ψαχνωντας οτι δεν ειμαι ο παλιος καλος εμπειρος χομπιστας. Περσυ το καλοκαιρι αρχισα να ασχολουμαι και επειδη την ΠΑΤΗΣΑ, και ετρεχα για να σωσω τα ψαρια και μου βγηκαν τα ματια να διαβαζω για να προλαβω το κακο, δεν θελω να συμβαινει και σε αλλους αυτο. ------------------------- Παράθεση:
Το θεμα το συναισθηματικο το γνωριζω καλα. Ηδη μια φορα εχω δωσει ψαρι μου πολυ αγαπημενο (χρυσοψαρο) που πολυ απλα δεν μπορει να ζει με τα αλλα που εχω και οταν το ειχα παρει αρχαριος δεν το ηξερα (πρωτακουστο ε? ![]() Τωρα ειμαι στο 2ο που πρεπει να δωσω για τους "γνωστους λογους" ασχετοσυνης και παραλληλα μη ενημερωσης απο τον πωλητη http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23919 και εχω και ενα ακομα.... ![]() ------------------------- Παράθεση:
Mikrogeophagus altispinosus 1 Mikrogeophagus altispinosus 2 Mikrogeophagus altispinosus 3 Bolivian ram, Mikrogeophagus altispinosus 4
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 28-03-08 στις 09:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΨΑΡΙΩΝ | newfish | Malawi | 11 | 12-12-11 14:38 |
ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΨΑΡΙΩΝ | Efi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 18-01-07 14:32 |
επιλογη ψαριων | steady | Malawi | 20 | 07-01-07 23:14 |
Ασυμβατοτητα ? | Manos179 | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 29-06-06 21:22 |