|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους
Αγόρασα ένα ενυδρείο 60Χ30Χ35 (60 λίτρα) Ένα φίλτρο Eheim 2208 ένα θερμοστάτη 50watt και 2 σακιά άμμο Αυτό που θέλω είναι να κάνω ένα φυτεμένο ενυδρείο με κηχλίδες… Επίσης να πω ότι στο κατάστημα που το αγόρασα μου έδωσε για το στρώσιμο ένα μπουκαλάκι Safe start TeraAqua – Live bacteria Και μου είπε να το ρίξω ολο μόλις βάλω το νερό και σε 1-2 μέρες θα μπορώ να βάλω μέσα 1 με 2 κιχλιδες για αρχή Θα θελα να μου δώσετε συμβουλές για πιες κηλίδες θα προτείνατε καθώς και μέχρι πιο αριθμό ψαριών μπορώ να βάλω, αλλά και ότι ¶λο σχόλιο , που θα μπορούσε να με βοηθήσει Ευχαριστώ προκαταβολικά |
|
|||
|
|||
![]()
ο πετσοπας μου δεινει νερο απο το ενυδρειο του και αυτο δεν κανει τιποτα.... αυτο που χριαζομαι ειναι μπολι απο το φιλτρο ενως στομενου ενυδρειου....
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν έχει ένα φίλτρο για όλα ζήτησε του να σου στύψει (πιθανόν να χρησιμοποιεί σφουγγάρι) κάποιο σε μια σακούλα με νερό από ενυδρείο του (το ίδιο που έχει το σφουγγάρι).
|
||||
|
||||
![]()
Ελα τυχερε, βρηκες κερκυραιο με μπολι….. περνα από το μαγαζι που σου ειπα στο προσωπικο μυνημα να τα πουμε. Οσο για τον πετσοπα που λες, μαλλον καταλαβα ποιος είναι….. την πατησα και εγω στην αρχη μαζι του…
Εχω ένα εσωτερικο μονο με σφουγαρι και ένα εξωτερικο με απ΄όλα.... Αν του ‘’στυψω’’ απλα το σφουγγαρι του εσωτερικου σε ένα δοχειο αρκει για το μπολιασμα? |
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαρηστω πολυ Σπυρο... σου εστειλα και πμ!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Βαλε σε ενα δοχειο λιγο νερο απο το ενυδρειο και στιψε μεσα εκει το σφουγγαρι.
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά τελικά μιλήσαμε και θα με βοηθήσει στο μπολιασμα ο φιλος ο Σπύρος…
Τώρα έχω και κάποιες ακόμα απορίες… Θα μου βάλει σε μια σακούλα νερό από το ενυδρείο του και μέσα εκεί θα μου στύψει το σφουγγάρι του φίλτρου του σωστά? Πόση περίπου ποσότητα θα χρειαστεί? Δηλαδή αυτή η σακούλα που έχουν τα πετ σοπ όταν σου δίνουν ένα ψαρί φτάνει? Το νερό αυτό εγώ το ρίχνω μέσα στο ενυδρείο μου? Γιατί δε έχω εξωτερικό φίλτρο, αλλά εσωτερικό. Και τέλος όπως καταλαβαίνετε τα ενυδρεία μας δεν είναι διπλά διπλά, από την ώρα που θα μου το δώσει το μπόλι πόση περίπου ώρα έχω μέχρι να μην καταστραφεί το μπόλιασμα? |
|
|||
|
|||
![]()
Ενα γερο στιψιμο φτανει.
Το αδειαζεις απλα στο ενυδρειο σου. 2-3 ωρες. |
|
|||
|
|||
![]()
και απο ποσοτητα? μια σακουλιτσα απο αυτην που ειπα στο προιγουμενο ποστ φτανει? αφου την ριξω στο ενυδρειο μου μετα ειμαι ετοιμος να βαλω τα πρωτα μου ψαρια αμεσως?
Τελος παιζει ρολο αν εχει κανει ο φιλος αλλαγη νερου την προιγουμενη μερα? |
|
|||
|
|||
![]()
Μια σακουλιτσα φτανει, θασαι ετοιμος, και δεν παιζει ρολό.
|
|
|||
|
|||
![]()
Κοιτάζοντας το φόρουμ σε κάποια αλλά ποστ διαβάζω ότι το μπόλιασμα γίνεται με κομμάτι από το σφουγγάρι , η κάποιο άλλο υλικό από το φίλτρο του στρωμένου ενυδρείου, η στύψιμο του σφουγγαριού στο φίλτρο του αλλού ενυδρείου και όχι στο νερό.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να αμφισβητήσω τα λεγόμενα σου, απλά απορία μου είναι , υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τρόποι για μπόλιασμα? Η απλά κάποιοι ξέρουν και κάποιοι όχι? |
|
||||
|
||||
![]()
Ειτε ριξεις το "μπολι" στο νερο του ενυδρειου,ειτε το ριξεις στο φιλτρο σου
το ιδιο ειναι.Προσοχη τα ψαρια που θελεις να βαλεις να τα βαλεις σταδιακα.
|
|||
|
|||
![]()
Και στο νερο να το ριξεις το φιλτρο σε λιγη ωρα θα τοχει τραβηξει.
|
|
|||
|
|||
![]()
μολις μπολιασα το ενυδρειο .... μπορω το απογευμα να ριξω 2 Κριμπενσις?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Ενυδρείο!!!! | Θανάσης | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 72 | 05-02-08 22:57 |
Νέο ενυδρείο! | giagligian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 23-09-07 13:33 |
Νέο ενυδρείο! | kounavi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 11-06-07 11:49 |
Νέο Ενυδρείο | Aqua_Manos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 03-03-06 23:17 |
Νέο σπίτι νέο ενυδρείο | faxkosit | Malawi | 1 | 06-11-04 01:05 |