Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-11-07, 20:59
Το avatar του χρήστη geochaos
geochaos Ο χρήστης geochaos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πειραιάς
Exclamation HELP!!!

Παιδια εχω μια απορία!!!! Μου εφεραν προσφατα δωρο ενα μικρο ενυδρειο (χωρητικοτητα δεν ξερω κ δεν σκεφτηκα να το μετρησω πριν φυγω απ' το σπιτι, ειμαι φοιτητης στην επαρχεια κ ηρθα για 2 μερουλες Αθηνα) υπολογιζω στο περιπου οτι πρεπει να ειναι γυρω στα 15lt!!! Οπως καταλάβατε ειμαι καινουριος στο "άθλημα". Εχω βαλει μεσα φιλτρο/αεραντλία elite, χαλικι διαμετρου 2mm(μάλλον), ενα πλαστικο φυτο μεσαίου μεγέθους και ενα μαυρο χρυσοψαρο(σημερα εμαθα οτι κ αυτο χρυσοψαρο λεγεται! Πηγα λοιπον σημερα σε ενα pet-shop στον Πειραια -δεν ξερω αν πρεπει να πω το ονομα- και πήρα 2 γλυφτες και δυο guppy multicolour! Μου ειπε ομως ο υπαλληλος που με εξυπηρέτησε -που δεν ειχε και πολυ ορεξη να μου εξηγησει- οτι δεν γινεται να βαλω τα guppy στο ιδιο ενυδρειο με το χρυσοψαρο! Θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει το γιατι? Επισης,ασχετα με το προηγουμενο, δεν εχω θερμοστατη στο ενυδρειο αλλα πηρα σημερα ενα θερμομετρο. Πιστευετε χρειαζεται να παρω κ θερμοστάτη? Το φιλτρο μεσα το μονο που εχει ειναι ενα σφουγγαρακι το οποιο καθαριζω καθε εβδομαδα ξεπλενοντας το κατο απο την βρυση!!! Την πρωτη φορα εβγαλε αρκετα μαυρα κομματακια που νομιζα οτι ηταν βρωμια, ομως υστερα απ' οσα εχω διαβασει τις τελευταιες μερες σκεφτομαι μηπως ηταν τιποτα χημικα 'η δεν ξερω κ εγω τι αλλο και το χαλασα! PLEASE βοηθηστε με!!!

ΥΓ. Συγνωμη για την πολυλογία μου!!! Μου το λενε πολλοι και προσπαθω αλλα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-07, 21:11
Το avatar του χρήστη imichal
imichal Ο χρήστης imichal δεν είναι συνδεδεμένος
Τanganyika Support

Περιοχή: Χανιά
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην imichal Send a message via Skype™ to imichal
Προεπιλογή

Καταρχίν τα γκαπυ και οι γλύφτες είναι ψαράκια τροπικά και θέλουν θερμοκρασία 26-27 C.... Το χρυσόψαρο ειναι κρυου νερου....
Αρα ο petshopας ειχε δίκιο....Αυτά δεν μπορούν να συνυπάρξουν....
Πρέπει να αποφασίσεις αν στο ενυδρείο σου θα βάλεις τροπικά ψάρια ή κρύου νερου....
Κατά δεύτερον το 15 αρι ενυδρείο .....δεν λέγεται καν ενυδρείο....Το κάθε χρυσόψαρο θέλει τουλάχιστον 30 λίτρα για να μπορέσει να ζήσει ανετα.... Κατά τη γνώμη μου το μόνο που μπορείς να βάλεις στο ενυδρείο σου ειναι ενα μονομάχος ....
Παλιά 10-11-07, 21:34
Το avatar του χρήστη tsagod
tsagod Ο χρήστης tsagod δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κερατσίνι
Προεπιλογή

καταρχην αλλο το θερμομετρο αλλο ο θερμοστατης...Θερμομετρο θελεις για να μετρας την θερμοκρασιαπου θα σου φτιαχνει και θα σου συντηρει ο θερμοστατης...Αποφασισε αν θες χρυσοψαρο η τροπικα και θα δεις αν θες θερμοστατη...Δευτερον καλο το φιλτρο σου αλλα αν συνεχιζεις να το πλενεις κατω απο το νερο της βρυσης τοτε δεν κανεις τιποτα, απλα καταστρεφεις οτι εχει αυτο δημιουργησει (αν εχει δημιουργησει...)

Θα σου πρωτεινα να διαβασεις για το στρωσιμο καινουργιου ενυδρειου και μετα να αποφασισεις τι θες να κανεις...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-07, 21:34
Το avatar του χρήστη chemical mac
chemical mac Ο χρήστης chemical mac δεν είναι συνδεδεμένος
algae grower

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες που ζουν τα δυο είδη. Το χρυσόψαρο που έχεις είναι το υπέροχο black moor (εξαιρετικό γένος). ¶ν θέλεις να το κρατήσεις θα πρέπει να ψάξεις για μεγαλύτερο ενυδρείο (κάποια στιγμή αργότερα). Guppy σε 15 λίτρα με τις γέννες που θα έχεις (αργά ή γρήγορα) δεν λέει..Μονομάχος; Δεν τα γουστάρω αλλά υπάρχει πολύς κόσμος που ασχολείται αποκλειστικά με αυτά τα ψάρια. Μήπως να πάρεις μια βαθιά αναπνοή και αγοράσεις μεγαλύτερο ενυδρείο;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-07, 22:04
Member

Προεπιλογή

Η αληθεια ειναι οτι σκεφτομαι ν' αρχισω να φτιαχνω εγω ενα μεγαλυτερο( π60*μ30*υ30)! Εχω βρει οδηγιες και πιστευω θα τα καταφερω! Τι υλικο ειναι καλυτερο και ασφαλεστερο να χρησιμοποιησω, γυαλι ή plexiglass?
Το "ενυδρειο" που εχω πως μπορω να το κανω πιο φιλοξενο για μονομαχο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-07, 22:18
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Kαλως ηλθες! αγαπητε φιλε εχεις πολυ δρομο μπροστα σου και πρεπει να αρχισεις αμεσα να διαβαζεις σε αυτο το φορουμ τα βασικα.. Το φιλτρο ΔΕΝ το πλενουμε ποτε κατω απο τη βρυση αλλα σε νερο ενυδρειου που βαζουμε σε ενα κουβαδακι. Ολα τα ενυδρεια θελουν περιπου 20 -30 ημερες "στρωσιμο" προτου προσθεσουμε ψαρια. Εγω σου προτεινω να πας πισω ολα τα ψαρια και να αρχισεις στρωσιμο με αμμωνια και αφου ειναι ετοιμη η βιολογια του φιλτρου σου να υποστηριξει καποιο ψαρι τοτε να παρεις εναν μονομαχο και τιποτα αλλο. Φυσικα μπορεις απο τωρα να βαλεις μια ριζα μοπανι και καποια ευκολα φυτα εφοσον εχεις καποιο φωτισμο. Και διαβασμα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-07, 22:31
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven Εμφάνιση μηνυμάτων
Kαλως ηλθες! αγαπητε φιλε εχεις πολυ δρομο μπροστα σου και πρεπει να αρχισεις αμεσα να διαβαζεις σε αυτο το φορουμ τα βασικα.. Το φιλτρο ΔΕΝ το πλενουμε ποτε κατω απο τη βρυση αλλα σε νερο ενυδρειου που βαζουμε σε ενα κουβαδακι. Ολα τα ενυδρεια θελουν περιπου 20 -30 ημερες "στρωσιμο" προτου προσθεσουμε ψαρια. Εγω σου προτεινω να πας πισω ολα τα ψαρια και να αρχισεις στρωσιμο με αμμωνια και αφου ειναι ετοιμη η βιολογια του φιλτρου σου να υποστηριξει καποιο ψαρι τοτε να παρεις εναν μονομαχο και τιποτα αλλο. Φυσικα μπορεις απο τωρα να βαλεις μια ριζα μοπανι και καποια ευκολα φυτα εφοσον εχεις καποιο φωτισμο. Και διαβασμα
Σ'ευχαριστω Raven! Βασικα το ενυδρειο το χρησιμοποιω με το χρυσοψαρο πανω απο ενα μηνα τοτε ομως δεν ειχα ασχοληθει για να ψαξω το θεμα του ενυδρειου διεξοδικα! Εχω διαβασει για το στρωσιμο αλλα αφου το εχω τοσο καιρο δεν θα εχει στρωθει? Θα πρεπει να παω να παρω test για να σιγουρευτω ετσι? Επισης, δεν εχει φωτισμο το καπακι οποτε δεν γινεται να βαλω φυτα! Αν φτιαξω ή
αγορασω ομως αλλο ενυδρειο με φωτισμο, το χαλικι που εχω κανει (2mm)? Οταν το πηρα μου ειπαν οτι ειναι φυσικο και η αληθεια ειναι οτι οταν το επλενα πριν το χρησιμοποιησω ειδα πολυ κικρα κομματακια απο κοχυλια! Κανει ή οχι?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-07, 22:20
Το avatar του χρήστη imichal
imichal Ο χρήστης imichal δεν είναι συνδεδεμένος
Τanganyika Support

Περιοχή: Χανιά
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην imichal Send a message via Skype™ to imichal
Προεπιλογή

Οι μονομάχοι είναι ψάρια που δεν χρειάζονται και πολλά πράγματα....
Αφού ήδη εχεις χαλίκι και φίλτρο τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείς κατά τη γνώμη μου ειναι :
Ενα μικρό βράχο για διακόσμιση αλλά και για να έχει το ψάρι την ψευδαισθηση ότι μπορεί να κρυφτεί πίσω του....
Ένα μικρό θερμοστάτη γιατί μην ξεχναμε ότι αν και ο μονομάχος αντέχει (επειδη ειναι ανθεκτικό ψάρι) το κρυο νερό, ειναι κατα βαση τροπικό ψαράκι όποτε θα πρεπει το ενυδρειο που ζει να εχει και την κατάλληλη θερμοκρασία.
Ενα αληθινό φυτό θα ήταν μια καλή ιδέα στη μέση του ενυδρειου πχ. μια anubia....Αυτά και θα ειναι αρχηγός!
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές