|
||||
|
||||
![]()
αν θελει ο φιλος erling ας μου στειλει ενα pm
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ συμπολίτη για την διάθεση προμήθειας αλλά σήμερα μέτρησα και είχα NH4/NH3 ΜΗΔΕΝ, NO2 < 0.3mg/l και NO3 μεταξύ 20+40mg/l
Οπότε μάλλον πρέπει να τελειώνω. Θα ρίξω όμως σήμερα 1cc αμμωνίας (περίπου 3mg/l) για να δω τι θα γίνει αύριο. Θα κάνω καλά ή θα το χειροτερέψω το στρώσιμο? Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλά θα κάνεις πρέπει κάτι να φάν τα βακτηρίδια αλλιώς θα....
|
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά το 1cc, που έριξα προχτές, ανέβασε την αμμωνία(μετά από 1 ώρα) κοντά στο 5mg/l.
Σήμερα όμως που μέτρησα βρήκα ΝΗ3=0, ΝΟ2=0, ΝΟ3=20+ αλλά όχι 40 Τι λέτε τελείωσε η διαδικασία στρωσίματος? Αν ναι, διάβασα πως κάνω μια αλλαγή 80-90% όχι νωρίτερα από 24 ώρες πριν βάλω ψάρια. Σωστά? Αύριο πρωί λέω να κάνω την αλλαγή, και μεθαύριο αφού πρώτα ξαναμετρήσω, μήπως έγινε κάτι, θα πάω να πάρω ψάρια. Σκέφτομαι να πάρω 2 αρσενικά και 5 θηλυκά guppies. Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορεί να μπει μέσα στο ενυδρειάκι? Σκέφτομαι, αν μπορέσω να βρω, yo-yo loach που διάβασα ότι τρώει σαλιγκάρια. Τι λέτε? Τα άλλα χαρακτηριστικά του ενυδρείου είναι PH=8, GH=13 και ΚΗ=9. Εκτός από το PH, τα άλλα είναι όπως στο νερό βρύσης. Με απιονισμένο νερό (αυτό που μπαίνει για σιδέρωμα) μπορώ να ρίξω το PH? Και αν ναι πως θα βρω την αναλογία? Ευχαριστώ. |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου φιλε μου! Λογικα εισαι ετοιμος να βαλεις ψαρια αφου κανεις μια αλλαγη 80%. Θα σε συμβουλευα ομως να τα βαλεις λιγα λιγα. παρε τωρα 3 guppy 1α και 2θ και σε 10-15 μερες και τα υπολοιπα.
Για τα yo-yo θα σε αποτρεψω .Φτανουν τα 10εκ. και θελουν μεγαλυτερο ενυδρειο αφου ζουν σε κοπαδακια και πρεπει να βαλεις τουλαχιστον 3. Επισης προτιμουν μαλακο/μετριο νερο. Το νερο βρυσης ειναι μια χαρα για guppies οποτε μην κανεις τιποτα με το ΡΗ. Μπορεις να βαλεις 3-4 corydoras. |
|
||||
|
||||
![]()
Raven, θέλω να ρίξω το PH κοντά στο 7,5 γιατί έχω διαβάσει πως είναι καλύτερα για τα guppy, αλλά και για μερικά φυτά.
Επίσης με μικρότερο PH ίσως μπορέσω να βάλω και κάποιο άλλο είδος. Εχω κολλήσει δηλαδή με τα otto ![]() Τα cory δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσουν. Μου φάνηκαν "άσχημα" ψάρια αλλά αυτά γύστα είναι ![]() Ευχαριστώ πάντως. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο | Elanir | Αρχάριοι γλυκού νερού | 60 | 04-08-07 01:36 |
Στρώσιμο | Eagle | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 02-03-07 14:35 |
Στρώσιμο μετά το στρώσιμο | dimitris21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-06-06 00:15 |
Στρώσιμο | giannis1976 | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 14-04-04 14:31 |
Στρώσιμο | giannis1976 | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 10-04-04 15:19 |