|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πιάνουμε το σφουγγαράκι με το χεράκι...το βουτάμε στον κουβά που έχουμε γεμίσει από πριν με νερό από το ενυδρείο...το στίβουμε ελαφρά 2-3 φορές και τελειώσαμε. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() στην προκειμένη περίπτωση εσκεμένα ήθελα τα σφουγγάρια μου να λάμψουν γνωρίζοντας οτι τους σκίζω όλη την βιολογία (όπως έγραψα για βιολογία έχω siporax και βιομπαλες). Απλά ήθελα να δώ αν το πρόβλημα οφείλεται στα στουμπωμένα σφουγγάρια ή οχι .... Πριν που είπα πως θέλουμε την βιολογία των σφουγγαριών εννοούσα γενικά σε ένα φίλτρο που δουλεύει σωστά... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
παντως δοκιμασε να βαλεις σφουγγαρι με πιο μεγαλες τρυπες μπορει να λυθει το προβλημα τελειως.αρα βρε παιδια το σφουγγαρι το χρησημοποιουμε για βιολογικο και οχι για μηχανικο??αφου ο crazyio λεει οτι το χρησημοποιει για μηχανικο και οτι για βιολογικο εχει αλλο υλικο,αρα δεν τον ενδιαφερει οι αποικιες στο σγουγγαρι
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GP250381 : 01-09-06 στις 03:24 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ έτσι το βλέπω, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας αφού τα χρησιμοποιεί μόνο για μηχανικό φιλτράρισμα μπορεί να τα περάσει και overlay....αυτό με την λαβή.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως χρειαζόμαστε και την βιολογία η οποία μαζέυεται και στα σφουγγάρια....
Στην δική μου περίπτωση όμως, τονίζω πως αφορά την δική μου περίπτωση, δεν με ενδιέφερε να κρατήσω την βιολογία των σφουγγαριών μια και είχα καβάτζα τα υπόλοιπα υλικά του βιολογικού μου ... Οπώτε μην ερμηνευτεί πως η βιολογία των σφουγγαριών είναι άχρηστη ... πράγμα που μπορεί σε φίλτρα με λιγότερο βιολογικό υλικό (λιγότερο μακαρόνι ή λιγότερες βιόμπαλες ή ακόμα και φίλτρο που δεν έχει προλάβει να "τιγκάρει" στα βακτηρίδια ) μπορεί να αποβεί καταστροφικό... Οπως προ ανέφερα έχω μείνει ευχαριστημένος απο το εν λόγο φίλτρο για αυτό τον λόγο .... έχει ΜΕΓΑΛΗ χωριτηκότητα σε βιολογικό υλικό και σου δίνεται η δυνατότητα να "παίξεις" με τέτοια θέματα καθώς και να είσαι σίγουρος πως έχεις αρκετή βιολογία ακόμα και αν καθαρίσεις εντελώς τα σφουγγάρια ή γίνει καμια άλλη στραβή (μακριά απο μάς και απο σάς παιδία ![]() Πάντος κατα πάσα πιθανότητα η Ferplast, ναι, πρέπει να έχει τα σφουγγάρια καθαρά για μηχανικό φιλτράρισμα στα εν λόγο φίλτρα....
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα φίλε μου τα λες καλά !!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μα προσωπικά δεν είχα αναφέρει πουθενά πως ΔΕΝ χρειαζόμαστε την βιολογία των σφουγγαριών ... απλά τόνισα την δική μου περίπτωση για να μην αποβεί καταστροφικό για μερικούς και για να μην παραερμηνευτούν τα όσα λέμε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και πολύ καλά έκανες !
Σε οριακές περίπτωσεις (μεγάλη ιχθυοφόρτιση....μικρό φίλτρο κλπ) τότε ίσως να υπάρχει πρόβλημα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φίλτρο βυθού και υπόστρωμα. | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 30-03-03 21:32 |
Περι βιολογικων φιλτρων | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 28-12-02 04:36 |
Υλικα φιλτρου και πρόβλημα αμμωνίας | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 28-12-02 04:19 |
CO2 και εσωτερικό φίλτρο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:55 |
Σχέδιο για εξωτερικό φίλτρο κάδο | newfish | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 14-12-02 15:05 |