|
||||
|
||||
Απο το μεσημερι που εβαλα το φαρμακο εχω εντυπωσιακη μειωση......Απωλεια γαριδας δεν βλεπω πραγματι να εχω.... Υπαρχουν βεβαια μερικα planaria που συνεχιζουν να βολταρουν στο τζαμι..... Φανταζομαι οτι τις επομενες 2 μερες θα αποδημήσουν εις κυριον και αυτα......
|
|
||||
|
||||
εγω εβαλα το μπουκαλι και βγαζω αρκετα πλαναρια.το αστειο ειναι οτι πανε οι γαριδες γυρω γυρω και δεν μπορουν να μπουνε μεσα για να φανε και κανουν σαν τρελες.πιστευεται οτι με αυτον τον τροπο θα τα εξαλειψω εντελως?
|
|
||||
|
||||
Οποιαδήποτε παγίδα είναι αυτή, πιστεύω πως μπορεί να μειώσει το πρόβλημα και όχι να το εξαλείψει. Αν δεν πιαστούν και τα νεογνά ή ακόμα και αυγά που τυχόν υπάρχουν δεν θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα οριστικά.
|
|
||||
|
||||
δηλαδη ειναι μονοδρομος η χρηση του πανακουρ,το μονο που φοβαμαι ειναι τα σαλιγκαρια που εχω μεσα.γιατι εχω διαβασει οτι τα σαλιγκαρια δεν αντεχουν την χρηση πανακουρ.τουλαχιστον να τα μειωσω σε επιπεδα που να μην ειναι ενοχλητικα.
|
|
||||
|
||||
Κώστα, ειναι γνωστό πως το πανακουρ ενοχλεί τα nerite, και πολύ άσχημα μάλιστα,
τα υπόλοιπα δεν έχουν πρόβλημα. Τα nerite μπορεί να τα σκοτώσει ακόμα και 8 μήνες μετά τη χρήση του πανακουρ. Αν έχεις nerite να τα βγάλεις και για πολύ καιρό
|
||||
|
||||
Τακη επειδη εχω πολλα nerite μεσα και εχω και μικρα απο τα taia δεν θα το ρισκαρω,συν το οτι δεν εχω αλλο ενυδρειο για να τα βαλω.
|
|
||||
|
||||
να και τα αποτελεσματα τις παγιδας.
|
|
||||
|
||||
Κώστα νομίζω πως με την παγίδα θα περιορίσεις αρκετά τα planaria
|
||||
|
||||
επανερχομαι στο θεμα γιατι εκτος απο τα πλαναρια,δυστηχως εχω και υδρες!ας τα παρω ομως ολα απο την αρχη.πριν δυο μηνες εβαλα κατι νεα φυτα,δεν εκανα απολυμανση στα φυτα και αυτο ηταν καταστροφικο,γεμισα πλαναρια και εκει που ειπα οτι κατι εκανα με την παγιδα και το λιγοτερο ταισμα,τσουπ να οι υδρες,και μαζι με αυτες και seed shrimp.να πω οτι απο τοτε δεν ξαναειδα καθολου μικρες γαριδες.εβαλα θηλυκα γκαπυ και οντως τα τσακισανε τα seed shrimp,δεν ξαναειδα ευτηχως κανενα μεχρι σημερα.τωρα οσον αφορα τις υδρες ειναι πλεον μονοδρομος η χρηση πανακουρ,τα σαλιγκαρια θα βγουν ολα.θα κανω αυτο που εκανε ο τακης ενα χαπι σε 250ml νερο.στα 60λιτρα τα δικα μου ποσα ml να ριξω;αν δυο μερες ειναι σωστη θεραπεια και για ποσες φορες να το επαναλαβω;
|
|
||||
|
||||
Η συνήθης δοσολογία είναι 0,60 mg/l
¶ρα εσύ θες 60 Χ 0,60 = 36mg , με τον τρόπο που το έκανα όπως αναφέρεται εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=92283 βάζεις 36 ml Αν δεν έχεις σαλιγκάρια Nerite μη τα βγάλεις, άδικος κόπος, αν όμως έχεις Nerite, θα τα βγάλεις και θα τα βάλεις μετά από 8 μήνες , και αυτό χωρίς να είναι απόλυτο
|
||||
|
||||
επειδη εχω μεσα neritina και taia naticoides και εχω και μικρα (ειναι ζωοτοκα και κανουν ενα μονο σε καθε γεννα)θα τα βγαλω.δεν θα το ρισκαρω.σε ευχαριστω!
------------------------- Να ρωτησω και κατι αλλο,εχει κανει κανεις θεραπεια με πανακουρ και να ειχε μεσα Anentome helena και apple snails?και τι αποτελεσματα ειχε. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kwstas arta : 17-03-17 στις 11:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποσες μερες να περιμενω? | DIMITRIUS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 29-06-10 18:45 |
θα λειπω για 2 μερες διακοπες.αμα δε ταισω τα γκαπυ μου θα πεθανουν? | Μίμης | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 16-07-09 19:22 |
SOS ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΜΙΚΡΑ | harris samos | Αναπαραγωγή | 9 | 13-04-09 16:23 |
Ποσες μερες καραντινα? | Andros | Χρυσόψαρα | 9 | 21-10-08 12:59 |
Labidochromis ποσες μερες | grkts | Malawi | 1 | 05-03-08 21:56 |