|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 11-02-10 στις 13:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Φυσικα αν χρησιμοποιησει καποιος μπουκαλα CO2 θα δει τεραστιες διαφορες στην αναπτυξη των φυτων του ...
|
||||
|
||||
Παράθεση:
β) δεν είναι άδειες ρώτησα και εγώ για αυτό απλά το ειδικό βάρος του co2 τις κάνει να μοιάζουν σαν να είναι άδειες. γ) Έκτος από το θέμα κόστος υπάρχει το θέμα σταθερότητα/ασφάλεια εγώ ''ψεκάζω'' 1,5 φορά την μέρα σταθερά και με ασφάλεια. το DIY είναι στο χέρι του ποσό co2 θα βάζει και σαφώς θα πέφτει η απόδοση του όσο περνάει ο καιρός. Το ποιο βασικό είναι ότι πολλοί εδω μέσα έχουν χάσει ψαριά/χρόνο (με μεγάλες καθημερινές αλλαγές νερού για να φύγει η μαγεία)/έχουν βρει νερό στο πάτωμα από λάθος κατασκευή στο DIY co2. Δεν λέω ότι δεν είναι καλή λύση το DIYκάποια στιγμή μπορεί και να το επιλέξω απλά υπάρχει και αυτή η λύση και την δίνω σαν εναλλακτική Φώτο δεν θα βάλω τώρα έχουν σβήσει τα φωτά από το ενυδρείο |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
2 σταθεροτητα ? τι σταθεροτητα εχει αμα διαβασεισ το φιλαδιο λεει 3 φορες τη μερα γεμισμα αρα σχεδον 24 ωρες γεματο βαλε diy και ειναι το ιδιο με τον ιδιο διαχητηρα ------------------------- και γλυτωνεις τα 6 ευρο της μπουκαλας
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 12-02-10 στις 01:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Πάντως εγώ που είδα τα φυτά του kingrim με αυτό το σύστημα εντυπωσιάστηκα, σίγουρα κάνει δουλειά και καλή μάλιστα.
|
|
||||
|
||||
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ; Αν βάλω το σωληνάκι (έξοδος CO2) στο εσωτερικό μου φίλτρο εκεί τέλος πάντων που έχει θέση, λειτουργεί;
|
||||
|
||||
εννοεις στην εξοδο του φιλτρου///η μεσα στα σφουγγαρια
|
|
||||
|
||||
εγω παντος την ροι στο DIY CO2 την κανω με αυτο http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=250434579340
κανει μια χαρα δουλεια... |
|
||||
|
||||
Τα εσωτερικά φίλτρα έχουνε (όχι όλα) θέση για αέρα πάνω από εκεί που βγαίνει το νερό, οπότε μάλλον έξοδο θα το ονομάσω. Εκεί το έχω βάλει αλλά από ότι βλέπω έχει μπει λίγο νεράκι μέσα στο σωληνάκι. Από φυσαλίδες τίποτα ακόμη, πριν δυο τρεις ώρες το έβαλα.
|
||||
|
||||
Ανεπίστροφη βαλβίδα τελικά πήρες?
|
|
||||
|
||||
εφτιαξα σημερα σε 4 λιτρο πετονακι απο απιονισμενο νερο...... περιμενω να τα αποτελεσματα.........
|
||||
|
||||
Αλέξανδρε έβαλα αντεπίστροφη βαλβίδα, όλα όπως στα υπομνήματα τα έκανα.
Καλή επιτυχία douran_p!! Ούτε εγώ έχω δει ακόμα φυσαλίδες...
|
||||
|
||||
περιμενω..... χαχαχαχαχα
|
||||
|
||||
Και τα δύο θα πρέπει να είναι κρύα;
Εγώ έχω το δοχείο της hagen... Tί αναλογίες πρέπει να βάλω; Επίσης είδα στο yahoo answers ότι αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε και μαγειρική σόδα, ισχύει; Πόσες φυσαλίδες βγάζει αυτό το μίγμα το λεπτό;
|
||||
|
||||
Mάλλον δεν το κατάλαβες καλά. Προσθέτουν μαγ. σόδα για να αυξηθεί η σκληρότητα του νερού, γιατί δουλεύει καλύτερα το μίγμα, αλλά στην χώρα μας έχουμε αρκετά σκληρό νερό και δεν χρειάζεται.
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ!
Για το δοχείο nutrafin πόση ζάχαρη και πόση μαγιά βάζουμε γιατί πήρα τα υλικά και θα το φτιάξω σήμερα....
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Γενικά όσο θέλεις βάζεις αρκεί να ξέρεις τι θέλεις ( διάρκεια ή ένταση ) |
|
||||
|
||||
ισοροπημένο...
να διαρκεί το λιγότερο 2 εβδομάδες και να επαρκεί για 125 λίτρα... έσας που το κάνατε πόσες φυσαλίδες σας βγάζει το λεπτό; το δοχείο πρέπει να χωράει 1 λίτρο ή παραπάνω
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Βάλε και λιγότερη μαγιά (1/4 του κουταλιού) |
|
||||
|
||||
ένα γεμάτο κοφτό κουταλάκι του γλυκού πόσα γραμμάρια είναι;
γιατί το φακελάκι έχει 8 και θέλω να τα μετρήσω με τη ζυγαριά
|
|||
|
|||
Γύρω στα 5 νομίζω
|
|
||||
|
||||
δηλαδή 1.25 γραμμάρια θέλω οκ ευχαριστώ
|
|||
|
|||
Επειδή είχα παιδευτεί και εγώ πολύ παραθέτω την συνταγή που μου λειτούργησε αμέσως.
1 λιτρο νερο ( μέτρηση απο μπουκάλι 1λ γάλα) 2,5 φλυτζάνια τσαγιου ζάχαρη. (μέτρηση με φλυτζάνι κλασσικο τσαγιου, οχι την μεγάλη κουπα ) 1 κοφτο κουταλάκι γλυκου μαγια (σε φακελάκια την αγοραζω απο SM ) ζεσταίνω το νερό με την ζάχαρι και ανακατευω να διαλυθει. μολις γίνει διάφανο το μιγμα το βγάζω απο την φωτια και το αφήνω να παγωσει 27 βαθμους (βάλε ενα θερμομετρο) κατεβάζεις την θερμοκρασία πιο γρήγορα με το να βάλεις το κατσαρολάκι σε μια λεκάνη με παγωμενο νερο. λοιώνω την μαγια σε μισό ποτήρι νερό ( 27 βαθμους ) καλά και την αφήνω για 10 λεπτά κάνε τσιγάρο. 1.βάζω το μιγμα με το ζαχαρόζουμο στο μπουκάλι , 2.στο ποτηράκι με την μαγιά μία κουταλιά του γλυκου ζάχαρη και ανακατεύω καλά και το ρίχνω στο μπουκάλι και αυτο μεσα. κλείνω το πώμα με την σύνδεση και σε 30΄ θα αρχίσει να κάνει ζύμωση και το αποτέλεσμα. καλή επιτυχία. κρατάει περίπου 15 μέρες |
|
||||
|
||||
Για να δούμε κι έτσι... εμένα πάντως αυτό που έφτιαξα από χτες το μεσημέρι δεν έχει βγάλει τίποτα.
Να ρωτήσω... μέσα στο μπουκάλι, στην επιφάνεια του υγρού έχει κάτι σα σαπουνάδα. Καλό είναι αυτό; Παρόλα αυτά το μείγμα δεν είναι ομογενές, δηλαδή κάπου φαίνεται να χωρίζει κι έχει άλλη υφή από κάτω, πώς είναι πχ το λάδι και το νερό στο καντηλάκι. Έκανα κάτι λάθος; Γύρω στις 20 [ωρες έχει που το έφτιαξα. Και μόλις έκανα παπαριά... πήγα να μετακινήσω το μπουκάλι κι αυτό έπεσε... ανακατεύτηκε και τώρα είναι όλο ένα μίγμα... ευτυχώς δεν έγινε τίποτα χειρότερο!
|
||||
|
||||
βρεεεεεεεε
δεν καπνιζω
|
||||
|
||||
Χωρίς τσιγάρο ενυδρείο δε στήνεται! Να αλλάξεις χόμπι! Τέλος! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παίζει ρόλο μήπως η θερμοκρασία του μπουκαλιού; Αν είναι σε ζεστό ή κρύο μέρος;
|
||||
|
||||
αν ειναι σε μερος με πολυ ζεστη εχε γεια μαγια!!!
|
||||
|
||||
τηλεμαχε εχεις δικιο αλλα αυτο ισχυει μονο αν ειναι διπλα απο καλοριφερ
εχει σχεση και το κρυο εαν ειναι κρυο το μερος παει η μαγια |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Οποιος αισθανεται οτι ειναι αρχαριος ας κανει το κοπο να το διαβασει! | Γιώργος Κ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 51 | 06-01-10 22:53 |
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ | mpourmpoulithras | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 01-02-08 10:44 |
ΑΡΧΑΡΙΟΣ! στρώσιμο με ή χωρις φυτά? με ή χωρις αμμο και πέτρες? | sakisballoons | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 20-12-07 13:09 |
Χωρις φως | jimfytakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 23-07-07 14:18 |
Χωρις λογια | Yiannis59 | Δίσκοι | 29 | 18-07-07 20:45 |