|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Κώστα δεν γίνεσαι ενοχλητικός αλλά μην ανοίγεις συνέχεια θέματα με κάθε απορία σου γιατί χάνουμε τη μπάλα Σε ένα θέμα ρώτα ότι θέλεις.
Για τις αλλαγές εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70662 Για το ενυδρείο σου πιστεύω ότι 2 είδη είναι αρκετά. Τα demasoni δεν τα συνιστώ για αρχάριο και μπαίνουν σε ομάδα 10+ ατόμων λόγω επιθετικότητας μεταξύ τους. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τα demasoni πάντως είναι "τρελόψαρα" και γνωρίζω ότι μπαίνουν μόνα τους. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Για δες και πες την γνώμη σου... 1200 λίτρα την ώρα 20 λίτρα καδο |
|
||||
|
||||
Τα 1200 λίτρα ανα ώρα σε 240λιτρο με αφρικάνες δεν είναι και πολύ , ίσως να χρειαστείς να βάλεις και κανα κυκλοφορητή ακόμα.
Και μη ξεχνάς πως όταν μπουν τα υλικά η ροή θα μειωθεί αρκετά. Τα 20 λίτρα χώρος είναι μια χαρά
|
||||
|
||||
αν τα είχε θα ήταν μια χαρά
Το astro 2210 πρέπει να είναι και ο κάδος δεν νομίζω να είναι παραπάνω από 10λ. |
|
||||
|
||||
αν τα είχε θα ήταν μια χαρά
Το astro 2210 πρέπει να είναι και ο κάδος δεν νομίζω να είναι παραπάνω από 10λ. |
|
|||
|
|||
Ναι το 2210 είναι έβαλα το μήκος το πλάτος και το ύψος σε έναν τύπο που βρήκα στο ίντερνετ και μου έβγαλε 18.63 λίτρα καθαρά... Σαν κυκλοφορητη χρησιμοποιώ ένα εσωτερικό φίλτρο με 2100 λίτρα την ώρα και του έχω βάλει μέσα σφουγγάρι και μακαρόνι... Στο astro έβαλα μακαρόνι και substrat pro της eheim
|
|
|||
|
|||
Καμία ιδέα για ψαροσυνθεση? Το σίγουρο που θα βάλω ένα χαρεμακι labidochromis
|
|
||||
|
||||
Με τα λαμπίντο έχεις πολλές επιλογές συγκατοίκων.
Πχ ένα χαρέμι, από οποιοδήποτε είδος Cynotilapia zebroides ("Jalo reef" και "Cobue" μ' αρέσουν πολύ) ή Iodotropheus sprengerae ή Metriaclima callainos ή Pseudotropheus sp. "Perspicax Orange Cap" ή Pseudotropheus cyaneorhabdos ..... |
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ πολύ κλεοβουλε... Καλές γιορτές παιδιά... Θα επανέλθω με παρουσίαση
|
|
|||
|
|||
Και κάτι ακόμα... Μεθαύριο έρχονται οι ανουμπιες.... Πόσες ώρες φωτοπεριοδο να ρυθμίσω τον χρονοδιακοπτη? 10 είναι καλά?
|
|
||||
|
||||
6-8 είναι αρκετές.
|
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ πολύ κλεοβουλε... Καλή χρονιά
|
|
|||
|
|||
Το τελείωσα παίδες!!! Ακολούθησα Την συμβουλή του κλεοβουλου και έβαλα 5 λαμπιντο από τα οποία δυστυχώς έχασα το ενα και 5 μαινγκανο... Μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός... Από φιλτρανση έχω το dolfin 2210 και έναν κυκλοφοριτη 2100 λ/ω... Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλα και τις ανουμπιες... Σειρά έχουν τα γατοψαρακια κλόουν και νομίζω πως είμαι εντάξει... Ακούω γνώμες
|
|
||||
|
||||
1. Υπόστρωμα. ¶μμος και όχι χαλίκι.
2. Ανούμπιες - δέστες σε μικρή πέτρα. 3. Κλόουν - όχι |
|
|||
|
|||
Το ξέρω για την άμμο αλλά δεν μπορούσα να βρω παρά μόνο σε 1 ο οποίος μου ζητούσε 4 ευρώ το κιλό... Οι ανουμπιες είναι δεμενες σε πέτρα κάτω από το χαλίκι.. Γιατί όχι κλόουν?
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Aμμο πηγαινε σε μια καθαρη παραλια να μαζεψεις οση θες τσαμπα !και να κανεις και την βολτα σου να δεις το χειμωνιατικο τοπιο .. το κακο ειναι οτι τωρα που εβαλες το χαλικι ειναι μπελας να βγει και να βαλεις την αμμο ενω εχεις γεματο ενυδρειο ..
|
||||
|
||||
Γιατί οι κλόουν είναι για τα τσίρκο
...και γιατί είναι από άλλη ήπειρο και έχουν τελείως διαφορετικές απαιτήσεις http://www.seriouslyfish.com/species...-macracanthus/ |
|
|||
|
|||
Τι καθαριστη μπορώ να βάλω εκτός από σαλιγκάρια?
|
|
||||
|
||||
Κώστα δεν χρειάζεσαι καθαρίστρια εκτός από τα χεράκια σου.
Κάνε αυτά που είπαν τα παιδιά με την άμμο και φτιάξε και τις πέτρες σου (σήκωσε όρθιες κάνα δυό μεγάλες και με τις μικρότερες φτιάξε γύρω τους κρυψώνες για τα ψάρια). |
|
||||
|
||||
Επίσης:
- φόντο στην πίσω πλευρά θα βοηθούσε - οι αεραντλίες με σωστή ανατάραξη από τα φίλτρα δε χρειάζονται Με δύο τσουβαλάκια άμμο στην πρώτη ευκαιρία εκδρομής θα είσαι εντάξει. Απλά έχει ταλαιπωρία το χαλίκι να βγει. |
|
||||
|
||||
....
παρομοιο θεμα για την αλλαγη απο χαλικι σε αμμο ..αν εχουν να προτεινουν και τα παιδια και αλλους τροπους που θα σε διευκολυνουν περισσοτερο μια χαρα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=5689
θελει υπομονη αλλα σιγουρα η αλλαγη πρεπει να γινει ! αφισα πισω θα εβαζα μαυρη , οσον αφορα τις πετρες γουστα ειναι αυτα ο καθενας εχει το δικο του , κρυψωνες να εχει και εισαι μια χαρα ! εγω ανουμπιες ειχα δεμενες κ ολας ..αλλα με την ροη και το πειραγμα απο τις κιχλιδες τις ειδα στην επιφανεια οπου και τις εβγαλα τελειως.. Καλη συνεχεια ! περιμενουμε φωτο !!
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο στήσιμο - Ψάχνω κατοίκους! | jiasou | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 14 | 05-01-16 00:35 |
Νέο στήσιμο | Akakios Miskos | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 29-01-14 15:47 |
Νέο στήσιμο..! | jimbit22 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 27 | 08-10-13 11:54 |
Στήσιμο απ'την αρχή | geo | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 1 | 05-07-12 18:41 |
Στήσιμο βράχου | arkoujohn | Θαλάσσια Βιολογία | 9 | 05-06-09 17:06 |