|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Update καθώς προστέθηκε ρίζα η οποία στριμώχτηκε κυριολεκτικά στην αριστερή γωνία. Επίσης όσον αφορά το διοξείδιο κατέληξα στις 80 φυσαλίδες το λεπτό, μετά από αρκετή παρατήρηση-παρακολούθηση μου δίνει pH=6.8 λίγο πριν ανάψουν τα φώτα και 6.9 καμιά φορά και 7.0 λίγο πριν σβήσουν οπότε ούτε μεταβολές σημαντικές έχω ούτε λείπει διοξείδιο απ τα φυτά, εξάλλου δεν θέλω να το πήξω στο co2 μιας και δεν έχω αρκετό φωτισμό, ετοιμάζεται όμως project αναβάθμισης στο καπάκι με diy κατασκευή με τα χεράκια μου για το οποίο ακολουθουθούν φωτό.
|
||||
|
||||
Σόρρυ για το διπλό ποστ αλλά δε μου έπαιρνε τις φωτό το πρώτο οπότε αναγκαστικά διπλοαπάντησα, ζητώ την κατανόηση των διαχειριστών.
|
||||
|
||||
Ενημέρωση με το ενυδρείο στην παρούσα φάση, κάθε σχόλιο - παρατήρηση δεκτά.
|
||||
|
||||
Ομορφο.
Ο βυθος τι υψος εχει?
|
||||
|
||||
Κωστα μπραβο! Διαβασα ολη την παρουσιαση απο την αρχη.Αξιος.Ενα τετοιο καπακι θελω και εγω.Επισης μπορεις να βαλεις και καποιο χαμηλο φυτο μπροστα και moss πανω στην δεξια ριζα.Πολυ ομορφο!
|
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ πατριώτη, μος έχω βάλει σε 3 σημεία, δύο στη ρίζα σε διαφορετικά ύψη κι ένα δεξιά στην φωλιά που βλέπεις πίσω απ το πολύσπερμα, έχει δρόμο ακόμα καθώς δεν ήξερα από στήσιμο μιας κι είναι το πρώτο μου φυτεμένο και τα φυτά ερχόντουσαν από χαρίσματα και τα έβαζα όπου όπου, κάπου μετά το καλοκαίρι ίσως το ξεστήσω ή το σουλουπώσω ώστε να γίνει πιο όμορφο και πιο φυσικό, ακόμα διαβάζω και παίρνω ιδέες, θέλω να είμαι πιο έμπειρος όταν θα το κάνω αυτό, δε βιάζομαι.
|
||||
|
||||
Παντος απο τις δημοσιευσεις σου που διαβαζω ριχνεις πολυ μελετη και εισαι για κατι μεγαλυτερο.Αστο αυτο ετσι και προχωρα....
|
|
||||
|
||||
Καθαρό απ τη λάμπα έως την άμμο στα 35 εκατοστά, γιατί;
|
||||
|
||||
..
Ευγε Κωστα ευγεΠολυ ομορφο κι απ οτι δειχνει ξεμπερδεψες με τις αλγες!!Λιγο κλαδεμα να φανουν καλυτερα οι ριζες πιστευω!!
|
||||
|
||||
Ευχαριστω, το κλαδεμα γινεται καθε Κυριακη με την προγραμματισμενη ρουτινα συντηρησης ωστε να μη ενοχλω καθε λιγο και λιγακι τα ψαρια.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Οχι το υψος του νερου.
|
||||
|
||||
Ωχ σορυ δεν το καταλαβα, ο βυθος μπροστα ειναι 4 εκ. και πισω φτανει τα 7.
Μια ερωτηση επ ευκαιριας, στην αλλαγη νερου το φρεσκο νερο το ριχνω για να μην ανακατευω το βυθο, απ ευθειας μεσα στο φιλτροκουτι του εσωτερικου που εχει τα υλικα, υπαρχει περιπτωση να ξεπλενει τα βακτηρια κατ αυτον τον τροπο; Μηπως να φυλαω τα υλικα σ ενα ταπερ με νερο ενυδρειου, να ριχνω το νερο στο φιλτροκουτι και μετα να βαζω τα υλικα στη θεση τους; Η βιολογια ποσο χρονο αντεχει μεσα στο νερο χωρις κυκλοφορια; Ποιος ειναι ο ιδανικος τροπος αναπληρωσης του φρεσκου νερου;
|
||||
|
||||
Κωστα πολύ ομορφο και πολυ καθαρο ενυδρείο, και τα φυτα υγιεί.
Μπράβο Αν το νερο έχει την ιδια θερμοκρασια με το νερο του ενυδρείου (που πρέπει να την έχει) δεν έχεις πρόβλημα που ριχνεις το νερο στο κουτι του φιλτρου, και εγω ακριβως το ιδιο κάνω απο τη 1η στιγμη, μέσα στο φιλτρο ριχνω το φρεσκο νερό
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Καλημέρα Κώστα
αυγά γεννάνε, και οντως πολλαπλασιάζονται γρήγορα, προφανως υπάρχει φαι, υπολλείματα ή άλγη. Μείωσε λίγο τη διαφορά , το πολύ 1 βαθμό, μισό βραστήρα νερό αν ρίξεις στο βαρέλι ανέβασες γρήγορα τη θερμοκρασία
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ξεκίνησε με λάθη και με αγνοια (όπως όλοι μας) και κατέληξε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει ένα όμορφο ενυδρείο και να χαίρεται τα ψάρια του! Πως το καταφερε? Με διάβασμα και με συνεχείς ερωτήσεις για το κάθετι Σορρυ για το ποστ, άλλα όφειλα να το πω, μηπως διαβαστεί Κώστα, μπράβο για το ενυδρείο! |
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ παιδιά να στε καλά κι η μελέτη συνεχίζεται, αργότερα θέλω να προσπαθήσω και δύσκολα και μοναδικά τοπία και ψάρια, έχει ψωμί το ενυδρείο υγεία να έχουμε να ασχολούμαστε.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τα βακτηρια επηρεαζονται και αυτα με τις αποτομες μεταβολες διαφορων παραμετρων. Τωρα αν το συστημα ειναι "ανετο" (πχ οχι οριακη ιχθοφορτωση κλπ) και οση τυχων βιολογια χανεται (αναλογα την περιπτωση) μπορει και αναπληρωνεται "αναιμακτα", τοτε δεν υπαρχει θεμα. Δεν ειναι παντως και η καλυτερη λυση να βαζεις το φρεσκο νερο απευθειας στο φιλτρο. Τωρα στην περιπτωση σου με δεδομενα τους 3 βαθμους πιο κρυο νερο και την προφανως πολυ γρηγορη εισαγωγη του νερου (αφου μπορει και ανακατευει το βυθο), νομιζω οτι δεν ειναι καθολου καλη λυση. Εγω θα εριχνα το νερο της αλλαγης στο ενυδρειο και οχι στο φιλτρο, μειωνοντας τη ροη της αντλιας που βαζει το φρεσκο νερο σε τετοιο σημειο που να μην πειραζει το βυθο, θα τοποθετουσα φυσικα το λαστιχο σε τετοιο σημειο που να μη εχει φορα η ροη κατεθειαν στο βυθο. Ανακατευομενο το φρεσκο νερο με το νερο του ενυδρειου πριν παει στο φιλτρο ειναι παντα μια δικλειδα ασφαλειας για τη βιολογια. Μη ξεχνας εξαλλου οτι οι αποτομες μεταβολες δεν κανουν καλο ουτε και στα ψαρια. Μειωσε λοιπον το ρυθμο εισαγωγης του φρεσκου νερου και φροντισε να μη πεφτει πανω απο 1-1.5 βαθμο η θερμοκρασια στο ενυδρειο κατα τη διαρκεια της αλλαγης κι αυτο οχι αποτομα. (δεν ισχυει για ολα τα ψαρια η αποφυγη αποτομης πτωσης - ενω ισχυει για ολα τα ψαρια η αποτομη ανοδος. Ο καθενας μελεταει το ειδος των ψαροων του πως συμπεριφορονται στην αποτομη πτωση της θερμοκρασιας) Προσωπικα σε ενυδρεια που δεν κανω αλλαγη μεσω του φιλτρου και του spraybar, εχω βαλει στην ακρη του λαστιχου ενα μπαστουνι απο φιλτρο. Προσφερει και μια επιπλεον ασφαλεια, να μη ξεφυγει απο το ενυδρειο το λαστιχο και γεμισει ο χωροις νερα, αφου φυσικα δεν καθομαι απο πανω να κραταω το λαστιχο οσο γινεται η αλλαγη. Το κρεμαω και απλα ριχνω ματιες. Η αλλαγες μου διαρκουν απο 15 λεπτα το λιγοτερο. Αναλογα ποσο χρονο εχω για να κανω τις αλλαγες αλλα βασικα ποσο μεγαλη ειναι η αλλαγη και ποσο διαφορετικο ειναι το νερο της αλλαγης απο του ενυδρειου. Εχω κανει και 2 ωρες για μεγαλη αλλαγη νερου. Οταν δεν εχω χρονο για ανετη αλλαγη, αφηνω να ερθει το νερο της αλλαγης στα ισα με του ενυδρειου πριν την κανω, εστω και αν καθυστερησω μια μερα, παρα να βιαστω. Για μενα η αλλαγη νερου ειναι πολυ σημαντικη διαδικασια και χρηζει ιδιαιτερης προσοχης. ΥΓ Οποτε το υψος της αμμου ειναι αυτο που φαινεται στο τζαμι. Δεν εχει σιριτι απο οτι καταλαβα στο τζαμι. Θα ελεγα να βαλεις ενα μαυρο, να καλυπτει το μεγαλυτερο μερος του υψους του βυθου. Προσωπικα μου φαινεται αντιαισθητικη η ασπρη αμμος αν δεν ειναι καθαρη στο πλαι του τζαμιου.
|
||||
|
||||
Να σου πω κι εγώ μια ιδέα πέρα από το μπαστούνι που λέει ο Σπύρος, το οποίο μπορείς να το χρησιμοποιείς για να στερεώνεις το λάστιχο με σιγουριά στο χείλος του ενυδρείου.
Καταλαβαίνω ότι η αντλία που χρησιμοποιείς για να ανεβάζεις το νερό στο ενυδρείο δεν έχει ροοστάτη, γιατί δεν παίρνεις με 1 ευρώ έναν διακόπτη από τα πράκτικερ-λιρόι-κατάστημα με υδραυλικά της γειτονιάς σου, να το προσαρμόσεις στην άκρη ή ενδιάμεσα στο λάστιχο, και να μειώσεις την ροή, ώστε και πιο αργά να γίνεται η αλλαγή (αφού έχεις 2-3 βαθμούς διαφορά καλύτερα αργά), και με λιγότερη ανατάραξη;
|
||||
|
||||
Αν δεν εχει ρυθμιση ροης η αντλια, συμφωνω ειναι απαραιτητο ενα βανακι τετοιο.
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας όμως να σας δώσω μία πληροφορία που αμέλησα γιατί πιστεύω σας οδήγησα σε λάθος συμπεράσματα, το νερό το βάζω με κανάτα του λίτρου λίτρο λίτρο, δεν έχω κυκλοφορητή για την εισαγωγή του φρέσκου νερού, απλά επειδή απ τον κουβά στο τέλος δεν μπορώ να πιάσω νερό με την κανάτα, 3-4 λίτρα τα βάζω απ ευθείας με τον κουβά χύνοντάς το μέσα στο εσωτερικό φίλτρο για να μην ανακατεύω το βυθό. Αυτό είναι που με απασχολεί, ότι βάζω απ τον κουβά κάποια λίτρα με μία σχετική πίεση όπως πέφτει κατευθείαν στο φίλτρο.
------------------------- Κι ένα βιντεάκι, η πρώτη μου φορά, ελπίζω να το κάνω σωστά. https://youtu.be/6_1OPw0i34g
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ : 30-01-16 στις 18:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
..
Ωραιο το βιντεακι να το χαιρεσαι το ενυδρειο σου αλλα και τα παρελκομενα ζυγισμενα στοιχισμενα εισαι μερακλης τελος
Ετσι οπως κανεις τις αλλαγες νομιζω παιδευεσαι..Παρε αυτη την αντλιουλα (http://www.ebay.com/itm/New-Fall-Hyd...4AAOxy2FZSToF4) την εχω κι εγω ειναι ρυθμιζομενης ροης και ξεμπερδεψες.Αλφαδολαστιχο,μανταλακι δυνατο να το κραταει στο ενυδρειο κι ετσι δεν θα ριχνεις το νερο εστω αυτα τα 3-4 λιτρα κατευθειαν μεσα στο φιλτροκουτι ασε καλυτερα να εισαι απολυτα σιγουρος οτι δεν θα συμβει κατι ασχημο με το βιολογικο υλικο, οπως σου ειπε παραπανω κι ο delta66.. Απλα προσεξε, αν παρεις μια τετεια αντλια, τι υψομετρικο εχει για να σου σηκωνει ανετα το νερο απ το βαρελι αλλαγης, στο ενυδρειο!!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Δεν εχει καλο μανομετρικο. Η αντλια που χρησιμοποιω εχει τις γρυλιες εισαγωγης κατω κατω και ρουφαει και την τελευταια σταγονα απο το βαρελι, ιδιως αν στο τελος το γειρω ελαφρα να παει το τελευταιο νερο στη μερια που την βαζω. Εχω βγαλει και τα βεντουζακια της απο κατω για να μειωθει κι αλλο το υψος της.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Να σημειώσω και κάτι άλλο, δεν έχω βαρέλι αλλαγής, έχω ένα βαρέλι το οποίο είναι γεμάτο με νερό όσμωσης, νερό φτιάχνω σε 15λιτρο κουβά που έχω αγοράσει ειδικά γι αυτό το σκοπό αφού έχει διαγράμμιση εσωτερικά για να ξέρω τι βάζω, εκεί λοιπόν πηγαίνω στο μπάνιο και βάζω 8 λίτρα νερό βρύσης, μετά ρίχνω το απαραίτητο αντιχλώριο και μετά προσθέτω με δοσομετρική κανάτα 2 λίτρα νερού Α.Ο. και μετά όπως είναι το βάζω στο ενυδρείο.
|
||||
|
||||
10 λιτρα αλλαγη κανεις δλδ συνολικα (80% βρυση + 20% ΑΟ)? ή το επαναλαμβανεις?
TDS meter εχεις?
|
||||
|
||||
50% αλλαγή νερού κάνω, 5 κουβάδες των 8 λίτρων καθαρού νερού και 2 λίτρων νερού όσμωσης, συνολικά δηλαδή 40 λίτρα καθαρό νερό και 10 όσμωσης.Tdsμετρο δεν έχω ακόμα αλλά την όσμωση την έχω 4 μήνες οπότε έχω ακόμα, ούτως ή άλλως το νερό στην Αθήνα είναι μαλακό δεν ταλαιπωρείται, την ΚΗ την μετράω σταθερά στο 4 στο ενυδρείο, για σιγουριά που και που μετράω και την γενική κι ανθρακική στο νερό της όσμωσης και το τεστ κατευθείαν πάει στο χρώμα αλλαγής που σημαίνει ότι είναι ακόμα μηδενικών σκληροτήτων.
|
||||
|
||||
Νομιζω πως δεν το αντεχα για πολυ αυτο που κανεις
Θα ειχα ενα βαρελι 60+ λιτρο (να παιρνει και λιγο παραπανω αν θελω να μεγαλωσω την αλλαγη καποια φορα), θα γεμιζα μια φορα τον κουβα με 10 λιτρα ΑΟ, θα το εριχνα στο βαρελι και θα εβλεπα μεχρι που εφτασε και θα εβαζα καποιο σημαδι με το ματι (συνηθως εχει γραμμες μεσα το βαρελι για τα "νευρα" να μη λυγιζει). Μετα θα γεμιζα και με βρυσης 4 κουβαδες για τα υπολοιπα 40 και θα εβλεπε μεχρι που εφτασε στο βαρελι. Απο εκει και μετα θα γεμιζα το βαρελι με το ματι και θα χρησιμοποιουσα την αντλια φυσικα για ανεβασμα στο ενυδρειο. Το tds meter βοηθαει για επαληθευση της τιμης που θελω να εχει το νερο για να κανω την αλλαγη, χωρις τεστακια με σταγονες κλπ καθε φορα ΥΓ1 Υπαρχουν και Calculator ογκου και θα εβρισκα ακρη και με αυτα. ΥΓ2 την eheim 1000 l/h ρυθμιζομενη εχω. Δυο μετρα χαλαρα μανομετρικο. Εχω κανει αλλαγη απο 15 μακρυα με ανεση https://www.eheim.com/en_GB/products...s/compact-1000 ΥΓ3 Σε ολα τα ενυδρεια εχω κανει διαγραμιση ανα 10 λιτρα εξωτερικα στο τζαμι με ανεξιτηλο μαρκαδορο. Αν 50 λιτρα τραβαω λιγο μεγαλυτερη γραμμη. Φυσικα σε μικρα ενυδρεια μπορει να γινει και σε μικροτερη αναλογια, πχ ανα 2 λιτρα, ανα 5 κλπ. Μετρημα στο ενυδρειο χρειαζεται για αυτο, χωρις να υπολογιζουμε το παχος των τζαμιων.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σου επισυνάπτω φωτό να δεις το αυτοκόλλητο που έχω φτιάξει για τη στάθμη, έχω φτιάξει και καινούριο με στάθμη στα 50 λίτρα απλά ακόμα δεν το έχω αντικαταστήσει, ίσως κι αύριο να γίνει κι αυτό.
|
||||
|
||||
Μονο για τα 10 λιτρα?
Ολην την αλλαγη καντη με αντλια οπως σου εγραψα. Χαρας στο κουραγιο σου. Ή εστω οταν θα βαρεθεις, σκεψου το κι αλλιως
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κοινωνικό 100lt | panvar | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 05-09-15 16:32 |
Το πρώτο μου ενυδρείο... 100lt. | NICKMAN | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 5 | 08-04-11 08:21 |
Φωτισμος ενυδρειου 100lt | Konstantin79 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 29-10-10 00:20 |
Το Juwel Rio 180 High-Lite Κοινωνικο Φυτεμενο | delta66 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 26 | 04-10-09 17:07 |
ΝΕΟ 100lt ενυδρειο | loizos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 04-12-08 12:04 |