|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Δεν ξέρω....
Φοβάμαι για το πως υα τα πάνε με τα ψάρια Παλιότερα είχα βάλει μια red cherry μέσα σε εναν μονομάχο και την έκανε δυο κομμάτια μέσα στα πρωτα πέντε λεπτά.
|
||||
|
||||
μπα,μην το συγκρινεις.με τσερυ ειχα κιεγω προβληματα,αλλα οι αμανο ριχνουνε σφαλιαρες
βεβαια ποτε δεν ξερεις,αλλα αν δεν μεινουν οι αμανο με ψαρι δεν μενει καμια αλλη γαριδα. αντε καμια μπαμπου που γινονται τερατακια. βεβαια αν δεν σου αρεσουν αλλαζει το θεμα. παντως ειναι καλοι καθαριστες οταν χρειαζεται και ειναι σκυλια στις συνθηκες. προπερσι που ξεστησα τη λιμνη πρωτη φορα,ειχα βγαλει τα φυτα και τα ειχα βαλει σε μια πηλινη γλαστρα με νερο. τα εβαλα εκει και θα κραταγα οτι εβγαζε το χειμωνα. μαζι με τα φυτα μπηκανε καταλαθος στη γλαστρα και δυο αμανο που ειχαν κολλησει στα φυτα και δεν τις ειδα. τις βρηκα την ανοιξη ζωντανες μεσα στη γλαστρα σε 3 δαχτυλα νερο μαζι με τα φυτα μιλαμε βγαλανε χειμωνα στο μπαλκονι με μηδενικες θερμοκρασιες σε τοσο νερο. και δεν αλλαχτηκε το νερο ουτε μια φορα.οτι επεφτε απο βροχη κιαυτο οχι πολυ. δεν το πιστευα. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ψάχνω αλλά δε βρίσκω τον βιότοπο τους. Τα cpd's λες να έχουν κάνα πρόβλημα; Κοιτά τώρα που φοβάμαι για τα ψάρια εκεί που φοβόμουν για τις κατσα εεεεεε γαρίδες Πολύ εντυπωσιακό πάντως αυτό με τις αμανο σου. Τόσο καιρό με αυτές τις συνθήκες... τι να πω
|
||||
|
||||
τι προβλημα ναχουνε?με τις γαριδες?
οχι γιατι ναχουνε προβλημα? γαριδες θα βαλεις οχι κακοποιους αυτες στη γλαστρα,σου λεω δεν το πιστευα! αλλο πραμα |
|
||||
|
||||
Την τρίτη μάλλον θα πάω να δω.
Το πολύ δύο! Δε βάζω παραπάνω
|
||||
|
||||
Γιωργο και εγω εχω amano με τα cpd. Δεν υπαρχει θεμα.
Επισης για τα cpd οπωσδηποτε ταισμα με grindal να παρουν χρωματακι. Μπορω να σου δωσω.
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ Στεφανε
Μεγάλα δεν είναι για τα cpd;
|
||||
|
||||
Οχι, τα τσακιζουν
|
||||
|
||||
Τα Pearl σε λιγότερα από 100 καθαρά λίτρα... το βλέπω λάθος.
Το νερό τους κάπου στο 7... θεωρώ θα ήταν λίγο καλύτερα.- |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το μονο μου κόλλημα για την αγορά των pearl ηταν τα λίτρα μου. Έχω μάθει τη συμπεριφορα τους και αν κάτι αλλάξει λογο χώρου πιστεύω θα το καταλάβω και τότε θα δω τι θα κάνω. Και με τη συμπεριφορά όμως να μην καταλάβω θα απομακρυνθούν απο το 75λιτρο όταν μεγαλώσουν. Ακόμη μικρά είναι για την ώρα. Περίπου 4 μηνών.
|
||||
|
||||
Μπήκαν δύο γαρίδες αμάνο σήμερα μάλλον μεσαίου μεγέθους.
Λέω μάλλον επειδή δε ξέρω το τελικό τους μέγεθος. Οτι βλέπω απο δω.
|
||||
|
||||
Νέο θερινό καπάκι
Εδώ και καιρό έχω πάρει τα υλικά και μόλις σήμερα καθησα και το εφτιαξα.
Ανεμιστηρακια, γριλιες και ακρυλικό όλα στον πάγκο εκτός από... βίδες. Ανοίγω το κουτί με τις βίδες και έχω μονο 7 ολοπασες 4αρες Εγώ ήθελα 8 όμως κι έτσι έβαλα 5αρες οι οποίες όμως θα αντικατασταθούν με 4αρες ανοξειδοτες αργότερα. Επιπλέον θα ανοιχτούν τρύπες με 10αρι τρυπάνι για την έξοδο του αέρα.
|
||||
|
||||
μου φαινεται το πλεξιγκλας ειναι μικροβιο τελικα
ωραιο το εκανες,που θα μπει αυτο? |
|
||||
|
||||
Μικρόβιο και μάλιστα ακριβό.
Αυτό το κομμάτι είναι 59*14,5 απο 5αρι μελι πλεξι και στοίχισε 8,70! Το καπάκι του ενυδρείου είναι χωρισμένο σε δυο μέρη. Στο ένα έχει τα φώτα και το άλλο είναι ενα απλό καπάκι απο σκληρο πλαστικο με τις παραπανω διαστάσεις που απλα ...ανοίγει
|
|||
|
|||
Τα γκουραμι σου δημιουργούν κανενα πρόβλημα; Ειναι επιθετικά απέναντι στα cpd?
|
|
||||
|
||||
Ωραια δουλεια Γιωργο. Το ενυδρειο βαλε να δουμε. Ταισες grindal?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Λες και τα είδαν απο το κουτί ακόμα! Σαν χαζα έκαναν, σε σημείο τα pearl να κολυμπούν με ανοιχτό το στόμα. Εκανα ακόμη μια καλλιέργεια εχθες ------------------------- Όχι αδερφέ, κανένα απόλυτος πρόβλημα. Ουτεν καν τα σπάνε όταν ψιλοκοπαδιαζουν
.Φυλλάδιο πληροφοριών/φροντίδας μονομάχου από το GAB "Θαρσειν χρη,ταχ'αυριον εσετ'αμεινον" Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifefx : 30-04-15 στις 00:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Πολύ ωραία δουλειά.
Τις τρύπες στο πλεξι σου τις ανοιξανε απο εκει που το πήρες ; Να το ξέρεις πως και 5αρι που είναι θα σκεβρώσει. Πριν ανοίξεις τις τρύπες γαι την εξαγωγή του αέρα για βάλε μια φωτογραφία όλο το καπάκι και πες τις διαστάσεις του, για τι αν χωράει θα σου πρότεινα να ανοιχτεί ακόμα μια ιδια τρύπα σαν και αυτη με τα ανεμιστηράκια και να βάλεις μόνο το μεταλικο προστατευτικό από επάνω ή ακόμα και 2 ίδιες τρύπες, ετσι θα έχεις πάρα πολύ καλή απόδοση. Στα λέω αυτά γιατί έχω κάνει και εγώ τρύπες σε καπάκι για εξαγωγή αέρα αλλλά δεν ήμουν ικανοποιημένος δες εδώ στο τέλος έφτιαξα άλλο καπάκι
|
|||
|
|||
Σκέφτομαι να βάλω σε 100 λίτρα cpd και pearl gourami , τα εχω παρακολουθήσει και ξέρω οτι ειναι ήρεμα ψαρια, μόνο οταν ζευγαρώνουν αγριεύουν οποτε αν τα δικά σου ζευγαρώσουν κρατά μας ενήμερους για συμπεριφορές !
|
|
||||
|
||||
Λες ε;
Να κάνω δυο τρύπες Φ4 ή Φ6 δεξια και αριστερά απο τα ανεμιστηρια; Αμα κάνω άλλες δυο Φ9 τοτε δε θα μείνει καπάκι Τις τρύπες στο καταστημα μου τις έκαναν εκτός απο αυτές που πέρασαν οι βίδες Γίνονται εύκολα όμως με ποτηροτρυπανο και χαρτοταινια. Ζήτησα να μου τις κανουν για να είναι άψογες. Το καπάκι είναι 59*14,5 και δεξια και αριστερά των ανεμιστηρων έχει 20 εκ.χώρο. Δηλ.20απο δεξια και 20 απο αριστερά ------------------------- Παράθεση:
Αν προκύψει θα ενημερωσω
.Φυλλάδιο πληροφοριών/φροντίδας μονομάχου από το GAB "Θαρσειν χρη,ταχ'αυριον εσετ'αμεινον" Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifefx : 30-04-15 στις 00:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Τα pearl gourami εννοώ οτι γίνονται επιθετικά οταν ζευγαρώνουν, τουλάχιστον έτσι εχω ακούσει
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Είναι και τα δύο αρσενικά Ναι,αυτό ισχύει για τα περισσότερα είδη. ------------------------- Προσπαθώ να βρω φωτό θηλυκού και αρσενικού pearl για να δω τις διαφορές ξεκάθαρα αλλά δε βρίσκω στο φόρουμ. Πήγα σήμερα και πήρα ενα θηλυκό που είχα παραγγείλει και έχω την ενδυπωση οτι και τα αλλά δύο που είχα ηταν θηλυκά τελικά Για αρσενικά τα είχα πάρει και τα διαλεξα σύμφωνα με τα κριτήρια που διάβασα και εδώ αλλά και σε ξένες ιστοσελίδες. Ρε παιδιά κανένα σάιτ που να αντιπαραβάλει φωτο των δύο φύλλων;
.Φυλλάδιο πληροφοριών/φροντίδας μονομάχου από το GAB "Θαρσειν χρη,ταχ'αυριον εσετ'αμεινον" Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifefx : 30-04-15 στις 20:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Παράθεση:
http://www.ebay.com/itm/2x-40mm-Meta...item2344f724e7 Τα καπάκια αυτά τα λέω για θέμα αισθητικής, να μην υπάρχουν έτσι ξερά 2 τρύπες και με 2 40αρες πιστεύω πως θα είναι εντάξει, δεν χρειάζεται παραπάνω. Στο ξαναλέω όμως, το καπάκι θέλει και κάθετα νευρα κατα μήκος, θα σου κάνει κουρμπα, ακόμα και αν δεν είχες τρύπες και ανεμιστηράκια
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Δεν κάνει κοιλιά πουθενά. Αν το δω πάντως να λυγίζει,ναι θα βάλω νεύρο ------------------------- Παράθεση:
.Φυλλάδιο πληροφοριών/φροντίδας μονομάχου από το GAB "Θαρσειν χρη,ταχ'αυριον εσετ'αμεινον" Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifefx : 01-05-15 στις 10:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Τόσο απλό... και ακόμα απλούστερο (ΑΝ ΔΕΝ θέλεις να περιμένεις να "ωριμάσουν")... βάλε φωτογραφίες.-
|
|
||||
|
||||
Το καπάκι στην τελική μορφή του και εν λειτουργία.
Μου κατεβάζει 0,3 βαθμούς σε 4λεπτα περίπου με 9v τάση. Τάκη τελικά ψιλοσκεβρωνει. Θα βάλω νεύρο μόλις μπορέσω.
|
||||
|
||||
Το έχει αυτό το κακό το πλέξι, και τελικά στην αντοχή δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το ίδιο το υλικό αλλά το σχήμα του.
Αν μπορείς να του κολλήσεις/βιδώσεις μια αλουμινογωνιά ή να κολλήσεις ένα φιλετάκι πλέξι, θα αλλάξει τελείως η συμπεριφορά του. Φαίνεται και στη φωτογραφία ότι έχει κάνει μια μικρή κούρμπα
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |