|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Σε τι να σε διορθωσουμε?
Καναμε ηδη τις προτασεις μας... Απο εκει και περα το θεμα ειναι δικο σου!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
εννοω να με διορθωσετε σε αριθμο ψαριων |
|
||||
|
||||
Τα ραμιρεζι με γατοψαρα πανε (μαλλον κορυντορας εννοεις).
Απλα και 4 ραμιρεζι και 4 σκαλαρια δεν ειναι το προτιμοτερο,Σε τοσα λιτρα επιλεγουμε ενα μονο ειδος κιχλιδας για να δουμε σωστες συμπεριφορες και να αποφυγουμε τσακωμους.
|
||||
|
||||
αααααα τωρα καταλαβα
τοτε δεν παιρνω ραμιρεζι θα βαλω μονο σκαλαρια απλα θελω καποιος να μου πει σκαλαρια τοσα γατοψαρα τοσα γλειφτες τοσους σαλιγκαρια τοσα καταλαβατε? αυτο τελευταιο |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αυτο το setup προυποθετει οτι το ενυδρειο θα εχει μαλακο νερο και οχι νερο βρυσης. Οποτε μαλλον σε τοσα λιτρα θα πρεπει να στραφεις σε λυση Αντιστρωφης Οσμωσης για να τα καταφερεις.
|
||||
|
||||
ναι φιλε να σαι καλα βοηθησες
λοιπον οταν τελειωσω το ολο πραγμα θα ανεβασω φωτο μπορειτε να προτεινετε καποιο φυτο της αρεσκειας των σκαλαριων? |
|
||||
|
||||
Mια και θα εχεις ψαρια που ειναι ολα απο την νοτιο Αμερικη κοιτα τα αντιστοιχα φυτα.
Εχινοδωροι,βαλλισνεριες,ελοντεα ειναι μερικα ευκολα φυτα και θα ταιριαξουν με τα ψαρια και τα λιτρα αυτα...
|
||||
|
||||
εχινοδωρους ειχα και γω στο μυαλο μου.....
ηθελα να ρωτησω και για γαριδες εχω ειδη δυο δν ξερω ρατσα κεραμιδοκαφε ειναι θελω να βαλω καποιες να αναπαραγονται ποιες ειναι αυτες? |
|
||||
|
||||
Με σκαλαρια μαζι?
Καλυτερα να το αφησεις διοτι τα σκαλαρακια μαλλον θα τις θεωρησουν μεζε και μετα θα περιμενουν να σερβιρεις και το ουζο...
|
||||
|
||||
χαχαχα
να σου πω εξη μηνες τους εχω μαζι μια χαρα βεβαια οι γαριδες ειναι μεσα στα φυτα εν τω μεταξυ γεννησε το ενα γκαπυ μου η μαλλον αρχισε να γενναει....... |
|
||||
|
||||
Το οτι δεν τις πειραξαν μεχρι σημερα δεν σημαινει οτι δεν θα το κανουν ποτε,οπως επισης και τα νεα σκαλαρια που θα βαλειςδεν ξερεις αν θα φερθουν το ιδιο ευγενικα στις γαριδες.
Επισης αυτες που αναπαραγοντε σε γλυκο νερο ευκολα ειναι οι ρεντ τσερυ οι οποιες ειναι πολυ μικρουλες και τα μωρα τους ακομααααα μικροτερα ωστε τα σκαλαρια να τις αφησουν στην ησυχια τους.
|
||||
|
||||
σε απαντησα σε pm αλλα προφανως δεν θες να ακουσεις μετα ομως μην ρωτας γιατι εγινε αυτο και τωρα τι κανω; Οτι σου λεει ο καθενας εδω ειναι για καλο δικο σου και των ψαριων που θα αποκτησεις.Αν δεν εχεις σκοπο να αλλαξεις υποστρωμα μην παρεις corry γιατι με το χαλικι που εχεις θα τραυματισουν τα μουστακια τους οσο για τις γαριδες μαλλον ειναι red cherry στην αγρια μορφη τους καλυτερα να τις απομακρυνεις γιατι αργα η γρηγορα θα γινουν μεζες και τωρα ειναι κριμα να ζουν συνεχεια στρεσαρισμενες.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
αλλα υποστρωμα δεν αλλαζω ξερω οτι τα λετε για το καλο του ενυδρειου για αυτο αλλωστε απευθυνθηκα σε εσας |
|
||||
|
||||
δεν αλλαζεις υποστρωμα ?
γιατι ? αν αφυσεισ χαλικι μη παρεις κορυ ουτε ραμιρεζους αν το χαλικι ειναι ασβεστολιτηικο απ οτι βλεπω ειναι λευκο μη παρεις ουτε α\ο και χαρησε και τα σκαλαρια και βαλε κατι αλλο μεσα οπως γκαπι ------------------------- και κατι σχετο ελπιζω να εχεις στοπ στην πορτα και να μη βαραει το ενυδρειο οταν ανοιγει
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 06-09-10 στις 18:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ειναι πολυχρωμο εχει διαφορες πετρουλες και δω στα τρικαλα δεν υπαρχει κατι αλλο |
|
||||
|
||||
ολα αυτα που θες θελουν αμμο χαλαζιακη για να μη σου επιρεαζει το νερο
αμα βαλεις νερο απο α\ο εκει μεσα την 1 ωρα θα ειναι το πεχα στο 5 και την αλλη μερα θα ειναι στο 8 αρα τσαμπα
|
||||
|
||||
τι ειναι το αρτεμια?
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
το γκαπυ μου γεννα απο τις 6
αλλα μεχρι τωρα εχει κανει μονο 4 τελειωσε η θα κανει κι αλλα? το εχω σε γεννηστρα |
|
||||
|
||||
εγω εχω να προτινω κατι αλλο και το ποιο καλο νομιζω αντι να μας ρωτας διαφορες ερωτησεις πανε και διαβασε ολα τα υπομνηματα στην κατηγορια τον αρχαριον
2 διαβασε πλυρωφοριες απο ενυδρεια αμερικης μιας και σου αρεσουν τα σκαλαρια με το να πηδας θεματα και να ρωτας διαφορα δε θα βγαλεις ακρη ουτε εσυ ουτε εμεις ριξε και μια ματια εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a/enydreia.htm τα εξηγει ολα και οτι δε καταλαβαινεις εδω ειμαστε
|
||||
|
||||
Παράθεση:
απλα με καει λιγο αυτο ποια ειναι η γνωμη σου? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- και αστο εξω απο τη γεννηστρα μπορει να την χασεις απο το στρες
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 06-09-10 στις 23:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
εχει δικιο ο harris samos διαβασε ολα τα υπομνηματα και μετα οτι και οσες αποριες εχεις εδω ειμαστε για να τις λυσουμε.Επισης για την αρτεμια υπαρχουν υπομνηματα διαβασε και αυτα οσο για τα σκαλαρια η σωστη ερωτηση θα ηταν πως θα καταλαβω αν ειναι αρσενικο και θηλυκο γιατι μου εχει τυχει 2 θηλυκα να εχουν συμπεριφορα ζευγαριου για αυτο δες εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33929 και να ξερεις οτι μονο απο τα αναπαραγωγικα οργανα θα καταλαβεις το φυλλο τους.
|
||||
|
||||
καλημερα πηγα στο pet-shop
εκανα τεστ νερου μου ειπε πως εχω μαλακο νερο αλλα μου ειπε πως εχω ανεβασμενα ή τα νιτρωδη ή τα νιτρικα βασικα δε θυμαμαι αλλα μου ειπε πως εχω πολλες ακαθαρσιες και πρεπει να χρησιμοποιησω σκουπα αλλα εκτος απο το χαλικι εχω και υποστρωμα καμια βοηθεια? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
νιτροδη και νιτρικα λογικο να εχεις αναιβασμενα αφου ταιζεις κυμαδες αμα ταιζεις κιμα που δε κανει αλλα λεμε αν κανε αμεσως αλλαγη νερου κανε αλλαγες νερου καθε 2 μερες μηπος καθαρισες προσφατα το φιλτρο ? αν ναι πως ? στο θεμα με το χαλικι και το υποστρομα δε καταλαβα τη ρωτας
|
||||
|
||||
Παράθεση:
οχι δεν το καθαρισα αλλα ετσι κι αλλιως σε 3 μερες ειναι η ωρα του λεω αν χρησιμοποιησω σκουπα βυθου δεν θα μου ρουφιξει το υποστρωμα που ειναι χωμα? |
|
||||
|
||||
συφοναρισετο απο ψηλα
κανε αλλαγη νερου και μη πηραξεις το φιλτρο καθολου πανε παρε τεστ
|
||||
|
||||
Παρακολουθώ τη συζήτηση με ενδιαφέρον...
Φίλε Gladiator, πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείς τεστ για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά (εγώ συνιστώ και φωσφορικά) για να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι το νερό σου. Επίσης, ρώτα τον άνθρωπο που σου έκανε το τεστ να σου πει το ακριβές νούμερο της μέτρησης, γιατί όπως σου είπαν και παραπάνω τα "μαλακό" "μέτριο" κλπ είναι σχετικά. Επίσης υπάρχουν 2 διαφορετικές σκληρότητες, ΚΗ, και GH - ρώτα ποιά σου μέτρησε. Τα υπομνήματα που σου είπαν θα λύσουν πάρα πάρα πολλές από τις απορίες σου, και γράφτηκαν με στόχο ακριβώς άτομα σαν εσένα που ξεκινάνε στο χόμπυ. Αν τα διαβάσεις, και θα πληροφορηθής πολλά (που αρκετά μπορεί να μην ξέρεις ότι τα χρειάζεσαι), και θα είσαι πολύ πιο αποτελεσματικός στις ερωτήσεις που ρωτάς από κει και μετά. Α, και επειδή δεν μπορούσα να αντισταθώ: 1) κιμά(ς) = κρέας αλεσμένο στη μηχανή 2) κύμα = Κύμα ονομάζεται μια διαταραχή που μεταδίδεται στο χώρο και το χρόνο. Ο όρος Κύμα (από το αρχαίο ελληνικό ρήμα "κύω" = φουσκώνομαι) 3)κυμα (χωρίς τόνο)=??? |
|
||||
|
||||
ε κι εσυ πια ενα υ βαλαμε μη βαρας
|
||||
|
||||
ποπο aquaman τι θα λες για τα δικα μου ορθογραφικα......
παντως φιλε gladiator Κατα την γνωμη μου ο Κίμας ειναι μεγαλο λαθος..... ειδικα οταν δεν εχεις τεστ ειναι καταστροφικο πειραμα. κανε μια αναζητηση στα φορουμ για τις αποριες σου και θα δεις οτι αυτα που σου λενε τα παιδια εχουν ξανα συζητηθει χιλιαδες φορες και οι λυσεις ειναι παντα οι ιδιες α) κανεις τεστ β) βρισκεις τι τιμες ειναι εκτος γ) βρισκεις τον λογο που ειναι εκτος και το διορθωνεις δ) ξανα μετρας ε) κανεις αλλαγες νερου για να εχει σταθερες τιμες εκει που θελεις |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ενυδρειο γλυκου νερου | Gladiator | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 10 | 05-09-10 22:57 |
Αμμος Θαλασσης σε ενυδρειο γλυκου νερου | Baggelis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 18-04-10 21:33 |
reef διακοσμηση σε ενυδρειο γλυκου νερου | chris@ | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 14-04-09 14:57 |
χρηση αντιφωσφορου σε ενυδρειο γλυκου νερου | orck | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 06-11-08 07:22 |
πετρες για ενυδρειο γλυκου νερου; | johnpecn` | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 10-08-08 14:16 |