|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς φωτό ή βίντεο δεν μπορώ να σου πω ακριβώς!
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό στην άμμο είναι άλγη..πιο πολύ μούχλα θα το έλεγα βέβαια,αλλά μην σε ανησυχεί..και εμένα έχει το ενυδρείο μου..
Για το ψάρι μην αγχώνεσαι..παρατήρησε το! Εγώ στα έλεγα,να μην είσαι ποτέ σίγουρος για το φύλλο των ψαριών επειδή στο είπε κάποιος..έχω δει σε πολλούς ''χαρέμια'' που καταλήγουν στην καλύτερη με 1 θηλυκό!Γιαυτό όταν δεν γνωρίζουμε φύλλο βάζουμε 6+ ψάρια ωστε να μας βγουν τουλάχιστον 2 θηλυκές.. Αν καταφέρεις και το τσακώσεις βγάλε μία φωτο.. |
|
||||
|
||||
![]()
Επιτελους μπηκαν τα 6 Maingano και το πραγμα πηρε νεα τροπη.
Επισης προσθεσα ενα (μαλλον) θηλυκο καρουλεους ακομα. Κατ αρχας να πω οτι τα νεα ψαρακια (αν και καπως μικρα 4-5 εκατοστα max) ειναι πραγματικα πανεμορφα φατσουλες και με υπεροχο χρωμα. Απο τη στιγμη που μπηκαν στο ενυδρειο ή καλυτερα απο την αλλη μερα που αναψαν τα φωτα ολα τα ψαρια κινουνται στο ενυδρειο φαινονται να ειναι πιο ανεμελα και να μην φοβουνται οτι παραμονευει καποιος κινδυνος. Δεν κυνηγιουνται, τρωνε ολα μαζι. Τα maingano ειναι τελειως ξεψαρωμενα και κολυμπουν παντου. Το καρουλεους που κρυβοταν αρχισε να βγαζει τη φατσουλα του απο το βραχο δειλα δειλα. Το σαββατο το πρωι το παρατηρησα να ψιλο τρωει κιολας οτι πλησιαζε στην κρυψωνα του. Την Κυριακη μολις με ειδε οτι παω να ταισω πεταχτηκε εξω και εφαγε κανονικα μαζι με ολα τα αλλα. Ολα δειχνουν να πηγαινουν καλα. Ηταν να κανω αλλαγη το Σαββατο αλλα ειπα να την κανω αυριο τελικα για να μη στρεσσαρω τα νεα ψαρια ακομα δεν μπηκαν. οποτε απο Τεταρτη θα βγαλω φωτο για να κανω και μια τελικη παρουσιαση εφοσον πλεον ειμαστε κομπλε |
|
||||
|
||||
![]()
Mια χαρά!
Περιμένουμε φωτό!!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα.
Σας ειχα υποσχεθει μερικες φωτογραφιες ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο!!!
Να δω αν θα χρειαστεί να πιάσεις ψάρι σε τόση πέτρα πως θα το πιάσεις!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Μιά χαρά!!! Άντε καλές γέννες τώρα!!!
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη the_passenger : 05-04-12 στις 15:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πολυ φοβαμαι οτι οταν αρχισουν οι γεννες , ο αριθμος τον ψαριων θα αρχισει να μεγαλωνει γεωμετρικα εως οτου να αναγκαστω να το ξεστησω ολο. (και τοτε ειναι που θα το κανω τανγκα με τροφεους ) ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() (αν και έχεις αρκετό δρόμο ακόμα, απολαύσεων αλα Malawi ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Νικολα ωραια επιλογη και τα ψαρακια πολυ ομορφα.τωρα για τις γεννες οταν ερθουν βλεπεις τι θα κανεις.
![]() τωρα ειδα το θερμοστατη.δεν χωραει στο φιλτρο? |
|
||||
|
||||
![]()
οχι κωστα δυστυχως δεν χωραει , εκτος και αν εχω ανοιχτο το καπακι
λιγο εμεινε ομως οταν σφιξουν οι ζεστες θα τον βγαλω |
|
|||
|
|||
![]()
με την πρωτη ευκαιρια καντου εξωση.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για την ωρα μονο θανατους εχουμε. Παει το Caeruleus. Αυτο που κρυβοταν. Το βρηκαμε το πρωι σε μια γωνια πισω απο τις πετρες σε κατασταση αποσυνθεσης να πω ? λειπουν κομματια. να επιτεθηκε αλλο ψαρι δεν νομιζω. Η αληθεια ειναι οτι τα ψαρια προτιμουν τον μικρο ογκο πετρας αριστερα παρα το γιγαντιαιο νταμαρι δεξια. Πανε που και που αλλα οχι τοσο. Παιζει να αποφευγαν να πηγαινουν λογω του αρρωστου ψαριου? λογω μυρωδιας ? παιζει απο οταν πεθανε να πηγαινουν και να το τρωνε? να δω πως θα το βγαλω (αν εχει μεινει και τιποτα απο αυτο ως το απογευμα) |
|
||||
|
||||
![]()
Πω πω!!
Κακό αυτό! Τώρα πόσα έχεις? |
|
||||
|
||||
![]()
6 maingano
4 caeruleus 2 moori |
|
||||
|
||||
![]()
Υπομονή και παρατήρηση Νίκο..το ψάρι μάλλον άρρωστο ήταν,αν και τα labido δύσκολα παθαίνουν κάτι..
|
|
||||
|
||||
![]()
εβγαλα το ψοφιο ψαρι!
Ηταν σε ημι διαλυση / αποσυνθεση. η μυρωδια απεριγραπτη. ας ελπισουμε οτι δεν θα μεταδωθει αν υπαρχει κατι και στα υπολοιπα ψαρια. Αυτη τη στιγμη δεν φαινεται να εχει προβλημα καποιο αλλο ψαρι. τα maingano αλληλοτσιμπιουνται λιγο αλλα οχι μεγαλοι καυγαδες. Το ενα μαλιστα εχει σκαψει λαγουμι. ηταν μια πετρα που ειχε μια μικρη εσοχη χαμηλα και το ψαρι εχει σκαψει εντελως απο κατω και εχει δημιουργησει ενα μικρο τοιχος γυρο απο την πετρα απο την αμμο που εφτυνε. πολυ καλο. που και που χωνεται μεσα και συνεχιζει το σκαψιμο. χαχα η μεγαλη θηλυκια παλι εχει ξεσκιστει στο φαι , εχει πρηστει (με την καλη εννοια) και το πιπι της παλι το βλεπω ερεθισμενο. μαλλον ετοιμαζει αυγουλακι. ψιλο κινειται κοντα στο αρσενικο. εχω την εντυπωση οτι του κανει καμακι αλλα αυτος αποφευγει. |
|
||||
|
||||
![]()
Όπου ναι'ναι θα δεις χωρούς!
|
|
||||
|
||||
![]()
Update
Μπηκαν χθες οι τελευταιοι κατοικοι του ενυδρειου. 4 ψαρουκλες ACEI απο φιλο του φορουμ. Τα ψαρια ειναι 12 εκατοστα το μεγαλυτερο και 8-10 τα αλλα 3. Ανησυχω λιγο για τα maingano που ειναι πολυ μικροτερα ! Αυτο που με ανησυχει περισσοτερο ειναι οτι σημερα το πρωι ειδα οτι το ενα απο τα acei δεν δειχνει πολυ καλα και εχω αγχωθει πολυ ρε γμτ. Κινειται πολυ αργα και κοντα στην επιφανεια. Δεν προσπαθει να αναπνευσει εξω απο το νερο σαν απο ελλειψη οξυγονου απλα ειναι κοντα στην επιφανεια και κοντα στην εξοδο του φιλτρου. Να ανησυχω? θα στεναχωρηθω πολυ αν παθει κατι ρε γμτ Τα φωτα ειναι ακομα κλειστα απο χθες. Θελω να το δω κατα το ταισμα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα είδα από κοντά τα ψάρια αυτά Νίκο...θηριάκια!!!!Να σου ζήσουν...
Μην αγχώνεσαι..έτσι κάνουν τα αδύναμα ψάρια του ενυδρείου που κυνηγιούνται και δεν βρίσκουν δική τους κρυψώνα...το δικό σου βέβαια δεν ξέρω γιατί το κάνει! ![]() Παρατήρησε τα και ενημέρωσε μας...και περιμένουμε και φωτο.... |
|
||||
|
||||
![]()
η αληθεια ειναι οτι (και η Γεωργια μου το λεει) παρολο που εχω πολλες πετρες ισως ειναι αρκετα συμπτυγμενες και δεν υπαρχουν πολλες μεγαλες κκρυψωνες.
νομιζω οτι το δεξι νταμαρι θελει λιγο αλλαγη. και τα ψαρια δειχνουν να προτιμουν τη αριστερη μερια του ενυδρειου. |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο ακουαρίστα μου...
![]() Με παρατήρηση και υπομονή όλα φτιάχνουν...αν νομίζεις οτι θέλει κάτι τροποποίηση,κάντην..... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ρε παιδια
ως τωρα τα αδυναμα ψαρια του ενυδρειου που καθονται μονα τους στην επιφανεια μου ψοφανε ομως. χαχα γαμωτο δεν θελω να χασω τετοιο ψαρι θα γινει χαμος! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είσαι σπίτι..έχουν ανάψει τα φώτα;Πως τα βλέπεις;;
|
|
||||
|
||||
![]()
οχι στη δουλεια ειμαι.
5 σχολαω. 6 θα ειμαι σπιτι. τα φωτα κανονικα αναβουν μονα τους στις 5 αλλα για σημερα τα εβγαλα απο τον χρον/πτη για να ειμαι εκει την ωρα που θα αναψουν να δω μη γινει καμια αλητεια! (οχι οτι θα μπορω να επεμβω αλλα λεμε τωρα) |
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχαχα...σωστός...
Ενημέρωσε μας..ελπίζω να είναι όλα κομπλε!!Είναι κρίμα να χάσεις τέτοια ψαρούκλα... |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον με το που μπηκα δεν ειδα ψαρι στην επιφανεια
αναψα τα φωτα και εξαφανιστηκαν ολα . δειλα δειλα βγηκαν εξω maingano kai caeruleus τα μετρησα ολα οκ ta acei ola κρυμμενα. μετα απο 20 λεπτα ταισα και ο αρσενικος βγηκε! Θεος ειναι! ακομα ομως τα αλλα δεν βγηκαν για να μετρησω ------------------------- οκ βγηκαν ολα τα acei και εφαγαν ολα επισης. Το ενα τωρα που το βλεπω φαινετα αρκετα ταλαιπωρημενο. τωρα δεν ξερω αν αyto εγινε στο δικο μου ενυδρειο. θα ρωτησωω το παιδι απλα για να ξερω. ενα caeruleus εχει χασει ενα κομματακι απο την ουρα του. μικρο αλλα η ουρα ηταν ολοκληρη χθες. συμπερασμα 1 : το ενυδρειο ζωντανεψε. συμπερασμα 2 : ηρθε η ωρα να προμηθευτω κανα melafix Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ektorakos : 19-04-12 στις 17:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ρίξε κανα βίντεο! Έστω καμια φωτό.
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() Δεν έχει χρειαστεί σε μένα να χρησιμοποιήσω ποτέ melafix σε αυτά τα ψάρια...και έχεις και όλα τα πρόβατα(acei,caeruleus) να έλεγα οτι έχεις κανένα επιθετικό και έχεις προβλήματα... ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΞΕΚΙΝΑΜΕ | Gladiator | Γλυκό νερό - Γενικά | 55 | 15-11-11 23:55 |
Ενυδρειο 400λτ τανγκανικα... | imichal | Tanganyika | 31 | 15-08-11 12:34 |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |