|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Ενταξει... δεν ειναι και ακριβως ετσι...αλλά πες Οκ.
Μετα θα αρχισουν τα οργανα οταν βαλεις το βυθο. |
|
|||
|
|||
Κατάλαβα τι εννοείς.
|
|
||||
|
||||
Έχεις να βάλεις και το ξύλο πρώτα ε; Μην το ξεχνάς
|
|||
|
|||
Θα το πετάξω Σταύρο και οπότε μπορέσω θα αγοράσω καινούργιο.
Δε γίνεται να αφήσω πολύ καιρό το 2ο ενυδρείο εκεί που είναι τώρα. |
|
|||
|
|||
Κλεισμενα 5 24ώρα τα νιτρικά είναι ακόμα στο 10.
Αύριο βράδυ μάλλον θα πλυνω και θα προσθέσω το βυθό και τα φυτά. Θα κάνω και μια αλλαγή νερού 70-80 %. |
|
|||
|
|||
Αρα Μπάμπη φιλε μου... δεν φταιει ουτε το φιλτρο..ουτε ο αριθμός των ψαριών...ουτε το νερό της βρυσης..ουτε το ταισμα και οι τροφες σου.
Συντομα λοιπόν θα δουμε τι φταίει. Μολις βαλεις βυθο ξυλα πετρες κτλ... Θα δειξει. |
|
||||
|
||||
Εγω πιστεύω πως το πρόβλημα ήταν ίδιο με το προηγούμενο
μαζεύτηκε στο βυθό από το στρώσιμο πολύ βρώμα και ανέβασε τα νιτρικά. Μπάμπη όταν έκανες στρώσιμο, τη τροφή την είχες σε τούλι ή την έριχνες χύμα μέσα ;
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Πιστεύω ότι επειδή είναι χοντρό το χαλίκι και η λίγη ακαθαρσία που μένει από τα ψάρια περνάει από κάτω του και δεν καθορίζεται εύκολα με τη σκουπα βυθού. Ίσως μελλοντικά πάρω νέο υπόστρωμα και ψηλότερο χαλίκι. Τώρα τι κάνω; Να πλυνω και να τοποθετησω ξανά τα παλιά; Το υπόστρωμα κάνει να πλυθει; ------------------------- Λαμπρό το ξύλο δεν θα το βάλω ξανά. Δεν μου άρεσε τόσο οπότε ευκαιρία να πάρω καινούργιο αργότερα. Πέτρες και βυθό θα τα πλυνω και θα τα βάλω αύριο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 06-10-17 στις 16:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Ξεπλυνε τα και βάλτα Μπάμπη
|
||||
|
||||
Μπάμπη, τώρα που τα αλλάζεις όλα δεν αλλάζεις και αυτό το μπλε φόντο με κάτι πιο... μαύρο;
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Το κρατάω πάντως σαν ιδέα |
|
|||
|
|||
Μπαμπηην βαλεις μαυρο....βαλε μια φωτο του Σταυρου.
Θα γινει κουκλα το ενυδρειο. Θα σου λεγα να βαλεις δικιά μου....αλλα θα γινουν πολλα τα "λούμεν" και θα σου μαραθουν τα φυτα. |
|
|||
|
|||
Χαχαχα.
|
|
||||
|
||||
Κάτι θα κάνουμε και για τον Μπάμπη. Εδώ εκτύπωσα για το δικό σου που είναι και μεγαλύτερο.
|
|||
|
|||
Λοιπόν μου πήρε κανένα 5 ωρο αλλά ο βυθος με τα φυτά είναι πλέον στη θέση του.
Θα είχα τελειώσει νωρίτερα αλλά μπλοκαρε το φιλτρο και δε έστελνε νερό. Φησιξα νερό με τη αντλία δε ξεμπλοκαρε. ¶νοιξα καθάρισα ξαναεβαλα το φιλτρο τα ίδια. Στο τέλος έφτασα στο σημείο να περάσω περίπου 80 λίτρα νερό με την πίεση της αντλίας για να ξεμπλοκαρει. Τώρα όλα καλά. Μάλιστα κατά την τοποθετηση των ψαριών πίσω στο ενυδρειο έκανα ένα πρόχειρο υπολογισμό και πρέπει να φτάνουν τα 60 με τα περισσότερα να είναι μικρά λίγων ημερών. |
|
||||
|
||||
Δηλαδή δεν κουνιόταν ή φτερωτη;
|
|||
|
|||
Επειδή το φιλτρο εχει ξεχωριστά το δοχείο απο την αντλία δεν είχα τη δυνατότητα να το δω. Αυτό που νομίζω είναι ότι εσπρωχνε νερό αλλά με μικρή πίεση. Όσο έβαζα νερό με πίεση στην είσοδο πετούσε το νερό. Μόλις έβγαζα το λάστιχο από την αντλία για το βαρέλι αλλαγής νερού ίσα ίσα που εσταζε.
Μετά από πολύ ώρα και αρκετά λίτρα νερό ξαφνικά ξεκίνησε να δουλεύει σωστά. Στην αρχή έκανε ένα θόρυβο πιθανόν η φτερωτη και μετά όλα καλά |
|
|||
|
|||
Από εχθές η αντλία του φίλτρου κάνει θόρυβο πολύ ενοχλητικό. Το πρώτο διάστημα ήταν τελείως αθόρυβη. Μετά την όλη διαδικασία του Σαββάτου έκανε προσωρινά ένα θόρυβο ο οποίος σταμάτησε μέσα σε μια ώρα αλλά επανήλθε εχθές απόγευμα και δεν σταματάει.
------------------------- Το φιλτρο είναι το AQUAEL MULTIKANI Κουνάω την αντλία μήπως έχει αέρα αλλά δεν σταματάει ο θόρυβος. Δεν είναι σαν να χτυπάει κατι απλά ακούω πολύ έντονα την λειτουργία του ------------------------- ¶κυρος ο συναγερμός. Ψάχνοντας να δω τι φταίει βρήκα ότι είχε σπρωχτει όλο το έπιπλο με αποτέλεσμα οι σωλήνα εισαγωγής νερού στην οποία είναι και η αντλία να μεγαφωνιζει με το έπιπλο. Κάνει βέβαια ένα μικρό θόρυβο στιγμές στιγμές αλλά είναι ανεπαισθητος Θα δειξει Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 10-10-17 στις 17:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Επειδη βλεπω οτι τα φυτα δεν αναπτησονται και μερικα αρχισαν και κανουν τρυπες.
Μηπως θα επρεπε να βαλω καποια ταμπλετα λιπασμα ή κατι αντιστοιχο? |
|
||||
|
||||
απο Νιτρικά πως είσαι ;
ταμπλετες σίγουρα θα βοηθησουν
|
|||
|
|||
Στις 48 ωρες 5+
Αυριο 4ημερες θα ξανα μετρησω Αν ειναι να μου πεις τι να παρω τωρα που θα κατεβω Αθηνα να ψαχτω |
|
||||
|
||||
ταμπλετες υπάρχουν και τις sera και τις sechem και άλλες
ποlλά παιδιά βάζουν και στικς απο Lidl
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Στα στικς του Lidl? |
|
||||
|
||||
όλες τις ταμπλέτες τις βάζουμε αραιά στο υπόστρωμα και κάνουν για μερικούς μήνες,
κάθε 10-15 εκατοστά συνήθως είναι καλά και όχι κοντά σε ρίζες φυτών
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- Στο 4ημερο νιτρικά 20 Έκανα μια αλλαγή σήμερα και την Τρίτη που επιστρέφω θα ξανά κάνω. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 19-10-17 στις 14:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
ξαφνικά όμως έκανε μπαμ
σε 48 ώρες 5 και σε 4 ημέρες 20 πολύ απότομη αλλαγή βρε , μήπως ταίζεις με τις χούφτες ;
|
|||
|
|||
Παράθεση:
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.... καλά δεν σε είχα φτιάξει χωρίς ??? κάτσε κάτσε Μπαμπη...μόλις πιάσει πάλι καμιά 40αρα...ξαναρχίζεις τις ερωτήσεις για το τι φταίει..και το πάμε πάλι από την αρχή. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα |
|
|||
|
|||
Λαμπρό από εβδομάδα που θα γυρίσω θα τα πετάξω όλα από μέσα. Ψάρια και γυάλα. Τίποτα άλλο
Τα βαρέθηκα Ή ακόμα καλύτερα δίνω και τη γυάλα και τα ψάρια |
|
|||
|
|||
Χαχαχαχα....
Χαλάρωσε ρε συ ..πλακα κανουμε. Αν οντως δεις οτι ανεβαινουν παλι πολύ τα νιτρικα βγαλε το υπόστρωμα και βαλε ψιλό χαλικάκι φυσικό χωρις χρωματα. |
|
|||
|
|||
Ρε Λάμπρο από τη μια τα γκαπι θέλουν φυτά, από την άλλη τα φυτά έχουν απαιτήσεις.
Εδώ ακόμα και με υπόστρωμα τα φυτά δεν πάνε καλά. ¶ρχισα και κουραζομαι |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Chiller- σιγα σιγα ερχεται το καλοκαιρι | delta66 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 23-11-14 21:33 |
ξεκηναμε σιγα σιγα | Δημητρης89 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 01-10-09 16:46 |
σιγα σιγα κοντα σας | thanasis76 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 08-03-08 22:26 |
σιγσ σιγα σουλουπωνεται.. | Ryu | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 11 | 27-11-07 23:32 |
Το ονειρο σιγα σιγα βγαινει!! | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 05:00 |