|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Να περιμένω κατακόρυφη αύξηση των νιτρικών ??? 3 μέρες και δεν θα πεινάσουν ? Από άβυσσο τα πήρα τα ψαρακια...
Παιδια έχω αγχωθεί παρα πολύ, νιώθω πολύ μεγάλη ευθύνη ,φοβάμαι μη μου πάθουν κάτι... Είχαμε διάλειμμα σήμερα σχολείο και πεταγόμουν σπίτι να δω τι κάνουν κ αν πάθανε κάτι.... Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εχω ακούσει τρελά γκάζια η αλήθεια είναι... Οταν εφτασε και ειδε το "κοντέινερ" ήθελε να το γυρίσουμε πίσω..!!! Εντάξει τώρα της αρέσει... !!! Να βάψω το τζάμι εννοεις ή καποιο άλλο υλικό που θα τοποθετήσω πίσω στο τζάμι ?
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
¶κου τι θα σου πω. Το χέρι χωράει από πίσω ? (δεν γίνεται να μην χωράει μια μπουνιά, τόσο όσο χρειάζεται για να περάσει το χέρι σου κρατώντας το χερούλι από το ρολάκι). Πιστεύω λοιπόν ότι χωράει. πάρε το χρώμα, ρολό, σκαφάκι που σου είπα. περιμετρικά στις άκρες (εκεί που κολάει το πίσω γυαλί με τα άλλα 3 (βάσης, αρισερή πλευρά, δεξιά πλευρά) της πλάτης του ενυδρείου βάλε χαρτοταινία και στην χαρτοταινία βάλε πάνω χαρτί (απο αυτό που βάζουμε ότανα βάφουμε για να μην λερώνουμε). πάρε το ρολάκι, βούτατο στο σκαφάκι με το χρώμα και ξεκίνα οριζόντιο βάψιμο στο "ΤΖΑΜΙ" (μην το φοβασε). Από την μια πλευρά πρώτα και μετά από την άλλη. Έτσι θα βάψεις όλο το πίσω τζάμι. περιμένεις να στεγνώσει και το κάνεις 3 χέρια. Χαρτί, χαρτόνι, ή αυτοκόλητο, κτλ.. μην βάλεις γιατί θα το μετανιώσεις !!!!!!!!!!!!!!! Για το στήσιμο θα πας να πάρεις μερικές ΜΕΓΑΛΕΣ πέτρες και θα τις βάλεις Όρθιες, λοξες, κτλ... δες ενυδρεία στο φόρουμ, δες του DEX, δες φωτό από τη λίμνη στο Internet και θα καταλάβεις. Αυτές που έχεις θα τις βάλεις είτε στην μέση να πέφτουν από πίσω ψηλά (να ακουμπανε στο τζάμι μην φοβάσαι) προς τα μπροστά και να απλώνουν σαν κατολίσθηση ένα πράγμα... είτε θα τις βάλεις στην μια πλευρά με το ίδιο σκεπτικό και την ίδια οπτική. Μην αγχώνεσαι.... Δοκίμασε αυτά που σου λέω σιγά σιγά... πρώτα φτιάξε την πλάτη. Μετά ξεκίνα αυτό που σου είπα για τις πέτρες. Υπάρχουν πολλές παρουσιάσεις ενυδρείων εδώ στο forum τα οποία θεωρώ ότι είναι κορυφαία. Μην κάνεις κάτι που είναι τυποποιημένο και που δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στη φύση. Ο λόφος με τις πέτρες υπάρχει μόνο σε ταινίες που θάβουν κάποιον και τον σκεπάζουν με αυτές γιατί βαριούνται να σκάψουν να τον χώσουν μέσα. επίσης οι 2 λόφοι (σαν πυραμίδες) που κάνουν πάρα πολλοί υπάρχουν μόνο σε Ινδιάνικους καταυλισμούς για να βάλουν από κάτω κάρβουνα και να αναψουν φωτιά. Όσο για τις μάντρες που στήνουν στην μέση οριζοντίος του ενυδρείου είναι για να χωρίζουν οικόπεδα. Έλεος πια με αυτά !!! Αυτά και δεν σου ξαναγράφω για στήσιμο. Τα έχουμε καλύψει όλα πιστεύω. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου πως αν δεν είναι βιοτοπικό το ενυδρείο είναι μια αηδία.
Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν οι κοτρόνες που προτείνεις, αλλά δεν έκατσα να σε κράξω. Δηλαδή το δικό μου σπίτι που είναι 60τμ δεν μπορεί να γίνει εξίσου όμορφο με ένα που είναι στα 1500τμ? Εγώ στην πλάτη έχω βάλει αφίσα και είναι μια χαρά και δεν το έχω μετανιώσει. Δηλαδή επειδή εσένα δεν σου βγήκαν κάποια πράγματα δεν θα βγουν σε κανένα άλλον? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Για να μην χαλάσουμε το θέμα του παιδιού, θα στα πω άυριο στο υπόγειο. ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]() ![]() Η μετρηση στις 20.30 σήμερα.. Τι κάνουμε ??? Πρασινο δεν ειναι αλλα ουτε κίτρινο... ¶μεσα αλλαγή ή μπορώ να την κάνω και αύριο απόγευμα ; |
|
||||
|
||||
![]()
Αλλαγή, μη το καθυστερείς.
|
|
|||
|
|||
![]()
Πόσο % περίπου ?
|
|
||||
|
||||
![]()
40-50% και διπλή δόση Prime
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παντως κίτρινο το βλεπω...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πρασίνισε μετά παιδιά , ξεκίνησα ήδη και αδειάζω....
------------------------- Αν πάνε όλα καλά σε πόσο καιρό θα έχουν μεγαλώσει; Να γίνουν 10 εκατοστά δλδ... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη repfar : 09-11-16 στις 21:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά μπορώ να κάνω αλλαγή με νερό ζεσταμένο απο θερμοσίφωνα ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν τον κάνουμε γιατί ο θερμοσίφωνας σου μέσα θα ειναι γεμάτος άλατα και όχι μόνο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Να βάλεις όλο το νερό όχι. Δεν το έχεις αναγκη ούτως ή άλλος.
Αν πχ..αλλάξεις 140 λίτρα νερό...βάλε τα 100 από τη βρύση και τα 40 ζεστό από το θερμοσιφωνα. Τα βάζεις στο ναρελάκι της αλλαγης με αντιχλώριο και κυκλοφορητη για κάνα 4ωρο και αφού δεις ότι είσαι κοντα στη θερμοκρασια του νερου του ενυδρείου κανεις την αλλαγη. Δεν θα πάθεις τίποτε. |
|
||||
|
||||
![]()
θα το ξαναπω αλλη μια.δεν βαζουμε νερο απο θερμοσιφωνα!ουτε 40 λιτρα ουτε ενα λιτρο...εκτος απο τα συσσωρευμένα αλατα υπαρχει μπολικη μαυριλα απο την φλατζα που σιγα σιγα λιωνει απο τις θερμοκρασιες.καθε φορα που κανω συντηρηση σε θερμοσιφωνα τα χερια μου γινονται μαυρα μεχρι τον αγκωνα.οποιος θελει ακουει και οποιος θελει το περναει ντουκου!εγω παντως το ειπα!
|
|
|||
|
|||
![]()
Κώστα...όταν είχαμε μεγαλα κρυα και βιάζομαι, το έχω κάνει αρκετες φορες.
Ούτε μαυρίλα είχα στο νερό ..ούτε είχα πρόβλημα με άλατα. Βεβαια όπως είπα το βάζω στο βαρέλι για μινιμουμ ένα 4ωρο με κυκλοφορητή και αντιχλώριο. |
|
|||
|
|||
![]()
Εκανα αλλαγη πριν 2 ώρες το 50% και μολις εκανα τεστ και ιδού το αποτέλεσμα
![]() Το ιδιο ακριβως χρώμα με πριν 3-4 μέρες που ειχα μετρήσει πριν κάνω τότε αλλαγή... Τι σημαίνει αυτό ? Πέτυχε το μπόλι ? |
|
|||
|
|||
![]()
Αν έβαλες μπόλι βάλε ψάρια
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχω βάλει ψάρια Κώστα...Την επομένη που έβαλα το μπόλι
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν δεν έχεις αμμωνία τότε δουλεύει η βιολογία σου.
Λογικά πρέπει να έχεις μετρήσιμα νιτρικά. |
|
|||
|
|||
![]()
Μακάρι... Πάντως μετράω 1 φορά τουλάχιστον τη μέρα. Μπορεί και 2
|
|
|||
|
|||
![]()
Νιτρικά μετράς;
------------------------- Βάψε την πλάτη μαύρη. Δες πως δείχνει το δικό μου https://r.tapatalk.com/shareLink?url...are_pid=979743 Στήσιμο νέου ενυδρείου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη KostasGR : 12-11-16 στις 22:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι πανέμορφο αλλα θέλω να το σκεφτώ σοβαρά γιατέ δεν επανέρχεται αν αλλαξω γνώμη !!
Nh3 kai nh4 μετράω |
|
|||
|
|||
![]()
Αν ειμαστε κοντα να έρθω να μετρήσουμε και Νο2, Νο3.
Το χρώμα βγαίνει για πλάκα |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Σαντορίνη είμαι....!!!
Πώς βγαίνει ? |
|
|||
|
|||
![]()
Με ξύστρα πανεύκολα
|
|
||||
|
||||
![]()
Για δοκιμή βάλε ένα μαύρο χαρτόνι. Δες αν σου αρέσει (που θα σου αρέσει) και μετά βάψε. Με το βάψιμο το αποτέλεσμα είναι πιο... μαύρο. Αξίζει σε σχέση με το χαρτονι.
Και μια ερώτηση: Με ποια σειρά έβαλες την άμμο και τις πέτρες;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Nέος με φυτά | Lightt | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 25-01-16 20:37 |
Ερωτήσεις-Απορίες πριν το ξεκίνημα του malawi!! | \/ag | Malawi | 7 | 22-03-11 15:46 |
Ξεκίνημα 450 Ltr Malawi | Maax | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 44 | 09-05-09 07:30 |