|
|
|||
|
|||
![]()
Όλα αυτά τα ψάρια με σχήμα πέρα του φυσιολογικού εγώ τα ταιΖω με τροφές που μόλις τις ρίξεις βυθίζονται και ποτέ δεν είχαν κανένα πρόβλημα!
Στάλθηκε από το XT1068 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Ουτε εμεις τα ταιζουμε απο την επιφανεια..δυστυχως δεν ειναι μονο αυτο , η λυση για την ευαισθησια της κυστης τους.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχουν πρόβλημα ή δεν έχει αποδειχθεί πως δημιουργείται πρόβλημα με τροφές που επιπλέουν. Παρόλα αυτά τα ταΐζω με τροφές που βυθίζονται, και εδώ και πάνω από 1 χρόνο μόνο DIY τροφή
|
||||
|
||||
![]()
λες να παιζει Τακη ρολο και μονο η diy τροφη?
κι εγω τις ειχα κοψει κανα 6μηνο και εδινα μονο diy , αλλα ξανα αρχισα και εργοστασιακες.. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξέρω βρε Γιάννη, και δεν είναι συνέχεια ίδια, κάθε φορά όλα και κάτι διαφορετικό θα βάλω μέσα
|
|||
|
|||
![]()
Τι να πω δεν ξέρω ίσως να έτυχε σε εμένα να μην έχουν πρόβλημα
Στάλθηκε από το XT1068 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Μακάρι όλοι να σεβόμαστε τα ψάρια μας όσο εσύ τα δικά σου.
|
|
|||
|
|||
![]()
άσχημη η κατάληξη δεν το άφησες όμως στη τύχη του. το πάλεψες όσο γινόταν. μια απώλεια είναι πάντα δύσκολη.
ελπίζω να ανακάμψει ο Πάγκαλος |
|
||||
|
||||
![]()
Κρίμα Τάκη. Έκανες ότι μπορούσες και μπράβο σου. Η ψυχούλα του ησύχασε τώρα.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τι να πω παρ ολες τις προσπαθειες..... λυπαμαι
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κριμα ρε γμτ...Κριμα.....
Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Λυπαμαι Τακη μου. Εσυ εκανες οτι μπορουσες...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά.
Αυτό που με απασχολεί δεν είναι αν έκανα κάποια προσπάθεια ή όχι για να γίνουν καλά τα ψάρια, αλλά τι λάθος έγινε ή με πιο τρόπο θα μπορούσε αποφευχθεί όλη αυτή η ταλαιπωρία στα ψάρια. Ξέρω πως κάποιες φορές μπορεί να είναι τυχαίο , αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόληψη , την θεωρώ πιο σημαντική από την θεραπεία. Για αυτό πάντα θα με απασχολεί ο τρόπος αποφυγής και πρόληψης τέτοιων καταστάσεων
|
|||
|
|||
![]()
Τελικα ,Τακη καταλαβαμε απο τι προηλθε ολο αυτο?
Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς όχι , δεν ξέρω
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτο που μπορεί να σε τρελάνει είναι να μη μπορείς να καταλάβεις γιατί έγινε ότι έγινε.
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Από αλλού το περίμενα και από αλλού μου ήρθε.
Εδω και 2-3 ημέρες έβλεπα κυνηγητό από τον "Μάγκα", το αρσενικό veiltail, στη μακρυμαλούσα, το Longtail comet. Χθες το απόγευμα βρήκα τη "Μακρυμαλούσα" να κάθεται κάτω και να έχει ένα χτύπημα πάνω από το μάτι, καλό χτύπημα, ακριβώς πάνω από το μάτι και είχε και αίμα. Επίσης είδα το ραχιαίο πτερύγιο και λίγο φαγωμένο. Το ψάρι κολύμπαγε μόνο χαμηλά αλλά κουτουλούσε στα τοιχώματα του ενυδρείου, σαν να μην έβλεπε. Αμέσως αλλαγή γύρω στα 80 λίτρα στο ενυδρείο, με το φρέσκο αυτό νερό γέμισα τη καραντίνα, ελαφρόπετρα από το φίλτρο, 180 γραμμάρια αλάτι και έβαλα το ψάρι στη καραντίνα. Το ψάρι μόλις το έπιασα με την απόχη χτυπιόταν πολύ άγρια, το έβαλα στη καραντίνα, έβαλα και esha-2000 και το άφησα. Το πρωί το είδα και ήταν σχετικά καλά θα έλεγα, κολυμπούσε αλλά στο πάτο. Γύρισα τώρα και ανέβηκα να τα ταίσω, και το βρήκα νεκρό, το χτύπημα στο μάτι είχε μεγαλώσει, είχε σχεδόν πεταχτεί το μάτι του έξω και είχε μια τεράστια γρατζουνιά στη μία πλευρά. Λες και το ψάρι χτυπιότανε μέσα στη καραντίνα. Το θέμα είναι πως το έχασα το ψάρι, πάω να σκάσω
|
||||
|
||||
![]()
¶μαν βρε Τάκη μου
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω τι να πω. Τελικά μήπως στα έχουν ματιάσει? Δεν ξέρω τι να πιστέψω τελικά
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Ελα ρε γμτ.... κριμα. Να είναι το τελευταίο ρε μαμωτη μου.
Τι να πω βρε φίλε????Γεμισε το ενυδρείο σκόρδα. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω τι να πω
|
||||
|
||||
![]()
Ξενερωσα ασχημα...στεναχωρήθηκα παρα πολυ...κ.τακη δεν ξερω τι να πω...
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Τόσες ατυχίες μαζεμένες...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειπαμε ειναι αγαρμπα ψαρια στην αναπαραγωγη και τωρα ειναι η εποχη τους.
Θελουν χωρο και δεν θελουν "επικινδυνη" διακοσμηση που μπορει να επιφερει τραυματισμους. Μηπως να εβαζες καμια Spawning Mop, να βγαζουν το αχτι τους εκει? Εγω το σκεφτομαι γιατι και τα δικα μου εχουν τρελαθει στο κυνηγι. Ιδιως κατα το ξημερωμα γινεται ο χαμος. Εχω ελαφρωσει ομως παρα πολυ τη διακοσμηση και δεν εχω τους τραυματισμους που ειχα (ειχα κυριως λεπια ευτυχως, και πολυ λιγο στην ακρη κανενα πτερυγιο, τα οποια φτιαχνανε μονα τους). Αλλα να που ποτε δεν ξερεις τι σου ξημερωνει.
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον Σπύρο έχεις μεγάλο δίκαιο , και γω βρήκα το Sarasa να του λείπει κομμάτι απο την ουρά .
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Κρίμα ρε Τακη. Εύχομαι να μη σε βρει άλλο φίλε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Λυπαμαι πολυ κυριε Τακη...και ειδικα γιατι οσο καιρο βρισκομαι και εγω σε αυτον τον χωρο εχω καταλαβει οτι ειστε παραδειγμα προς μιμηση!Αλλα δυστυχως δεν αρκει μονο αυτο.Ελπιζω,το τελευταιο να ειναι...
Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Τάκη... τώρα είδα το θέμα σου... και λυπάμαι για τις απώλειες.
Μερικές ερωτήσεις... Όταν έκανες θεραπείες... την δόση από τα φάρμακα το έριχνες μετά την συμπλήρωση του νερού της αλλαγής ή πριν; ¶νθρακα έβαλες καθόλου στο φίλτρο (οποιαδήποτε στιγμή) από την στιγμή που εντόπισες τα προβλήματα; Το ψάρι που είχε αρχικά "θέμα" (πάγκαλος ; )... υπάρχει ακόμα με το πρόβλημα... έχω καταλάβει σωστά; |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Νίκο.
Οταν άρχισαν οι θεραπείες σταμάτησα τις αυτόματες αλλαγές και αναπληρώσεις, και ο λόγος είναι πως δεν θέλω τα νερά των ενυδρείων που έχουν φάρμακα να πάνε στο πότισμα, έχω και λαχανικά βλέπεις, όπως επίσης αν έχω ρίξει και αλάτι υπάρχει περίπτωση να μου ξεραθεί ο ταρατσόκηπος. Για αυτό οταν βάζω φάρμακα ή αλάτι οι αλλαγές γίνονται χειροκίνητα με αντλία και το νερό πάει στην αποχέτευση. Οταν σταμάτησα τις θεραπείες στο μεγάλο και έφτιαξα τη καραντίνα, μπήκε φίλτρο με άνθρακα στο ενυδρείο , αφού είχε γίνει γενναία αλλαγή, και μετά από 3 ημέρες έβγαλα τον άνθρακα. Για καμιά 10αρια μέρες μετά οι αλλαγές ήταν καθημερινές με μεγάλο ποσοστό αλλαγής τη φορά γιατί ήδη είχα κάνει ζημιά στη βιολογία και είχα αμμωνία. Αφού επανήλθε η βιολογία ενεργοποίησα τις αυτόματες αλλαγές. Μετά όλες οι θεραπείες γινόντουσαν στην καραντίνα. Ναι το ψάρι ζει , έχει κάπως βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά δεν έχει είναι όπως πριν. Δυστυχώς ακόμα είναι ξάπλα, κολυμπάει κάποιες στιγμές, όταν ρίχνω φαί πέφτει με τα μούτρα, οι πληγές του έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, αλλά κανονικά δεν κολυμπάει. Φοβάμαι πως έχει πάθει μη αναστρέψιμη ζημιά, δείχνει σαν μη μπορεί να έχει ισορροπία πλεύσης για πολύ ώρα
|
|||
|
|||
![]()
Τάκη τώρα είδα ότι έχασες άλλο ψάρι απρόσμενα...πολύ κρίμα.
Το ότι φροντίζεις τα ψάρια σου είναι ηλίου φαεινότερο και πραγματικά σε θαυμάζω για όλα αυτά που κάνεις! Εύχομαι να σταματήσει εδώ το κακό και πλέον να απολαμβάνεις τα ψάρια σου χωρίς άλλες περιπέτειες... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Oranda κολυμπάει ανάποδα | moradin | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 6 | 29-01-16 15:20 |
Black moor | eleniko | Χρυσόψαρα | 9 | 22-11-12 12:45 |
Black moor ? | aldus | Χρυσόψαρα | 7 | 21-11-09 00:32 |
Black Moor | Marios-cy | Χρυσόψαρα | 17 | 24-11-07 00:15 |
Black Moor Ερωτήσεις... | qstavrosq | Χρυσόψαρα | 5 | 31-05-06 07:26 |