|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Μία μικρή φωτογραφική ενημέρωση...
![]() Στο λινκ μία κοντινή απο ένα μικρό... https://s24.postimg.org/3zby8f9b9/20170105_145823.jpg Εκεί που τελειώνει το στομάχι του κάνει μία απότομη γωνία που την παρατηρώ ορισμένες φορές και σε άλλα ψαράκια .. Τι λέτε??? ------------------------- Αύριο το πρωί θα στείλω και την συμμετοχή μου στον διαγωνισμό!!!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fotisamor : 05-01-17 στις 15:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά Φώτη !!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο πολυ ωραια!
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα...
μαζί με το φίλτρο αγόρασα και λάστιχο που το έχω προσαρμόσει στην κάτω βάνα του φίλτρου για εύκολη αφαίρεση νερού . Δυστυχώς πρόσβαση σε αποχέτευση δεν έχω , οπότε θα συνεχίσω να ποτίζω τα δεντράκια του πεζοδρομίου . Το επόμενο σχέδιο είναι να τραβήξω απο το πατάρι παροχή νερού προς το ενυδρείο . Έτσι οι αλλαγές νερού θα γίνονται ανοίγοντας και κλείνοντας βάνες . Χρειάζεται στην παροχή συμπλήρωσης νερού να προσαρμόσω φίλτρο άνθρακα για το χλώριο ?? Επίσης δεν θα μπορώ να έχω έλεγχο θερμοκρασίας του νερού αλλαγής . Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό??? Το φίλτρο πάντως είναι κλάσεις ανώτερο απο το προηγούμενο!!!!Είναι απο τις αγορές που έχω καταευχαριστηθεί !!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν θες να βάζεις αντιχλώριο μπορείς να βάλεις φίλτρο άνθρακα
ή στο δοχείο να έχεις για μερικές ώρες αεραντλία να λειτουργεί. Αν το νερό παραμένει στο δοχείο αλλαγής για ώρες τότε η αεραντλία ή κάποια ανατάραξη από άλλη μικρή αντλία θα πρέπει να υπάρχει άσχετα με τη μέθοδο αποχλωρίωσης . Για το θέμα της θερμοκρασίας εξαρτάται με τη θερμοκρασία νερού στο ενυδρείο. πχ τον Χειμώνα θεωρητικά δεν θα έχεις πρόβλημα, γιατί και το νερό της αλλαγής αλλά και του ενυδρείου θα έχουν θερμοκρασία περιβάλλοντος (αν δεν έχεις θερμαντήρα στο ενυδρείο, που δεν χρειάζεται), το καλοκαίρι όμως αν το νερό παραμείνει πολλές ώρες στο δοχείο αλλαγής και στο ενυδρείο έχεις ανεμιστηράκια τότε το νερό της αλλαγής θα είναι πιο ζεστό. Εδώ βοηθάει το οικιακό φίλτρο άνθρακα, που μπορείς να προσθέσεις νερό από τη βρύση για να μειώσεις τη θερμοκρασία
|
|||
|
|||
![]()
Τάκη σκέφτομαι να τραβήξω παροχή(σωλήνα) και να γεμίζω το ενυδρείο κατευθείαν απο την βρύση , οπότε μάλλον το φίλτρο άνθρακα είναι απαραίτητο .
Δεν θα προετοιμάζω το νερό σε βαρέλι . Μπορεί να κάνω πιο μικρές και πιο συχνές αλλαγές νερού για να μην έχω απότομες αλλαγές θερμοκρασίας . Ένα-δύο καπάκια prime κατά την αλλαγή τα ρίχνω πάντα , για καλό και για κακό . ------------------------- Πιο πολύ φοβάμαι κατά τις μεγάλες αλλαγές μήπως το χλώριο σκοτώσει την βιολογία μου. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fotisamor : 25-07-17 στις 14:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μεχρι τοτε μπορεις να κανεις αλλαγη απευθειας απο τη βρυση, βαζωντας το αντιχλωριο στο ενυδρειο πριν μπει το νερο. Κανω 70-80% αλλαγη ετσι. Η θερμοκρασια του νερου της βρυσης αυτον τον καιρο δεν κατεβαζει τη θερμοκρασια κατω απο 3 βαθμους. (25.5 εχω στο ενυδρειο, στους 23 πεφτει, χθες εκανα 90% αλλαγη) Αν η εισαγωγη του νερου γινεται αργα και οχι με τερμα τη βρυση, δεν υπαρχει προβλημα. Να αφηνεις να τρεξει νερο πριν αρχισεις να το βαζεις στο ενυδρειο. Να καθαριζουν οι σωληνες απο το στασιμο νερο.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|