|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Ανακατασκευή DIY καπακιού από plexiglass
Επειδή όλο το χειμώνα δεν έφτιαξα τίποτα είπα να ασχοληθώ με κάτι εποικοδομητικό. Όπως το έχω ξαναδηλώσει , είμαι τεμπελάκος , και επειδή για να ταΐσω τα συννεφάκια πρέπει να βγάζω και τα 2 καπάκια, είπα να κάνω κάτι για να τα ταΐζω πιο εύκολα.
Μιλάω για αυτά τα καπάκια σε αυτό το ενυδρείο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81896 Θα καταργήσω αυτό το καπάκι και θα ανακατασκευάσω το από πάνω. Το καπάκι θα γίνει με τις ευκολίες αυτού του καπακιου με μερικές ακόμα βελτιώσεις http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81660 Αργότερα θα βάλω και φωτισμό Σχεδιάσα που θα μπουν τα ανεμιστηράκια (θα μπουν 2 ανεμιστηράκια 120αρακι αντί για ένα που είχε γιατί το καλοκαίρι την άκουσαν λίγο) Εφτιαξα και τα 2 υποκαπάκια και αύριο πιστεύω να τα προχωρήσω πριν με πιάσει καμιά βροχή. Σήμερα πάντος ο καιρός με βοήθησε πολύ
|
||||
|
||||
Μπραβο Τακη!
|
||||
|
||||
Στέφανε
------------------------- Τελείωσα τα μικρά καπάκια και τώρα πρέπει να κόψω το καπάκι για να τα κολλήσω Ενα δείγμα πως θα είναι
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 22-02-15 στις 15:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Αν δεν ειχαμε "τεμπελακους" σαν εσενα ακομα σε σπηλιες θα μεναμε.
Ασε τα πληκτρολογια και τα datatypes και ανοιξε κανα μαγαζι.. |
|
||||
|
||||
Τακης ο πλεξιγκλακης |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Με έχει βολέψει πολύ αυτό το υλικό
|
||||
|
||||
Να το πάλι το "γκρί πλέγμα"
Εντάξει μη βαρατε,τώρα ξέρω οτι είναι καρέκλα
|
||||
|
||||
υπεροχα Τακη, για ακομα μια φορα!!
ενα κιοσκι-σπιτακι απο πλεξι , το θελω ομως καποια στιγμη να το δω |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Δεν έχεις το θεό σου βρε Γιάννη
|
||||
|
||||
Έβγαλε λίγο ήλιο το πρωί και πριν φύγω για τη δουλειά το προχώρησα λίγο
Επανασχεδιασμός γιατί δεν μου άρεσαν πριν οι θέσεις Κόψιμο Κόλλημα και στη θέση τους τα καπάκια και μόλις έφυγα , μετά από λίγο άρχισε να ψιχαλίζει. Τουλάχιστον τώρα μπορώ να το προχωρήσω πιο άνετα γιατί και να πιάσει βροχή μπορεί να μπει στη θέση του και μισοτελειωμένο. Τπ απόγευμα θα μπουν τα ανεμιστηράκια με τα καλώδια και μετά να γίνουν οι ανάλογες προεκτάσεις προς τα κάτω για να πάρει τη θέση του άλλου καπακιού και να εφαρμόζει στο ενυδρείο ------------------------- Στη συνέχεια μπήκαν τα ηλεκτρολογικά για τα ανεμιστηράκια. Το καλό σε αυτό το καπάκι είναι πως βρήκα πινάκια (pin) που κουμπώνουν τα βυσματάκια από τα ανεμιστηράκια και δεν χρειάζεται πλέον να κόβω τα καλώδια , κολλητήρια κλπ. Κατέβηκα στην αποθήκη στη δουλειά και βρήκα έναν παλιό υπολογιστή, και από τη μητρική πλακέτα ξεκόλλησα τα πινάκια αυτά. Τα κόλλησα σε πλεξιγκλάς και έφτιαξα 2 βασούλες και αυτές τις βασούλες τις κόλλησα στο καπάκι και μπήκαν τα ανεμιστηράκια και είναι έτοιμα να λειτουργήσουν Από άδω και πέρα όταν θα βρίσκω παλιό υπολογιστή θα τον ξεκοιλιάζω και θα βγάζω τα πινάκια , θέλω άλλα 6 για τα άλλα καπάκια
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 27-02-15 στις 13:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Ετοιμο το καπάκι και σε πλήρη λειτουργία
Δεξιά λιάζεται και η Bianca μας Μόλις παραλάβω τα led από ebay θα μπουν και τα φώτα
|
||||
|
||||
Ήρθαν τα led.
Έβαλα τα καινούρια led σε αυτό το φωτιστικό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80766 που είναι για αυτό το ενυδρείο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74154 και με τα παλιά έφτιαξα αυτό το φωτιστηκό και το αποτέλεσμα είναι αυτό www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81896&page=4/#93 θεωρητικά καταναλώνουν 14 watt περίπου και αποδίδουν 1250-1400 lumen, ο φωτισμός δείχνει πως είναι μεγάλος και σκέφτομαι να αντικαταστήσω 2 πλακέτες με 1 μπλε και 1 κόκκινη, θα το δοκιμάσω να δω πως δείχνει. Με τα ψάρια δεν παρατήρησα πρόβλημα, στρες ή να κρύβονται σε σκιερά σημεία (που δύσκολα υπάρχουν πλέον βέβαια), το αντίθετο θα έλεγα, κινούνται και υπάρχουν τα γνωστά κυνηγητά σε αρσενικά με θηλυκά. Το ενυδρείο έδειξε πολύ καλύτερα τώρα
|
||||
|
||||
σουπερ!
πιστευω πως αν αλλαξεις τα λεντ που λες θα δειξουν καλυτερα και τα χρωματα |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
έτσι όπως έκανα το φωτιστικό αλλάζω εύκολα πλακέτες
|
||||
|
||||
υπεροχο το φως Τακη!
αν δεν ενοχλει οπως ειπες τα ψαρια, τα φυτα τα βλεπω να πανε σφαιρα! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....896&page=4/#97
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρειο φίλου (ανακατασκευή:) ) | Christos86 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 25-06-14 18:48 |
Ανακατασκευή τις λίμνης μου | giorgos344 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 24-11-13 22:32 |
Ανακατασκευή λίμνης | mariand7 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 52 | 29-05-12 08:16 |
Ανακατασκευή ενυδρείου 250 λίτρων | annap | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 28-06-11 16:50 |
Ανακατασκευή ενυδρείου | Krisos | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 02-12-09 10:54 |