25-05-13, 18:11 | #1 |
Διαύγεια νερου.
25-05-13, 18:11
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Γεια και πάλι. Το ενυδρειο μου τρέχει κοντά δυο μήνες τώρα και το νερό δεν έχει εκείνη τη διαύγεια που βλέπω σε αλλα ενυδρεια τα οποία ζηλεύω (με την καλή έννοια πάντα). Δεν είναι βρώμικο το νερό ούτε χρωματίζεται από ξύλα κτλ αλλα δεν είναι και αυτό που λέμε 'κρυσταλλο'. Αυτό πως θα το πετύχω; Κάνω αλλαγές νερου το 1/3 κάθε εβδομάδα, έχω εξωτερικό φιλτρο eheim 2213 με σφουγγαρια, κεραμικο υλικό και υαλοβάμβακα. Δε θέλω να βάλω άνθρακα γιατί ρίχνω λιπάσματα για τα φυτά. Θα βοηθούσε παραπάνω siporax και υαλοβαμβακας στο φιλτρο; Από ψαράκια έχω μόνο 5 αρλεκίνους προς το παρόν. Οι μετρήσεις μου είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Ευχαριστώ.
|
|
Εμφανίσεις: 8039
|
|
||||
|
||||
στο φιλτρο σου τα υλικα πως τα εχεις βαλει ?
σφουγκαρι βιολογικα και πανω πανω το γουλ ? αν ναι αλλαζε το γουλ ποιο συχνα
|
|||
|
|||
Κρύσταλλο θα το δεις αν εχεις σταθερές ρουτίνες σωστο καθαρισμό όχι υπερβολικά φορτωμένο απο ψάρια και όταν το ενυδρείο ωριμάσει βιολογικά ....με την προϋπόθεση οτι τα κανεις όλα σωστα
|
|
||||
|
||||
Τα υλικά σου τα έχεις με τη σωστή σειρά?
Όπως εδώ http://www.qpic.ws/images/wBG76880.jpg Το γουλ που λέει ο Χάρης είναι το λεγόμενο ενυδρειακό βαμβάκι (κακώς το λέμε "υαλοβάμβακα" και μπορεί να μπερδευτεί κάποιος) http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1832 Άλλαζε το πιο συχνά και βάλε λίγο παραπάνω. Αν το πρόβλημα είναι τα αιωρούμενα σωματίδια, θα λυθεί. |
|
||||
|
||||
Ερώτηση σχετική με το θέμα
Υπάρχει περίπτωση το υπερβολικό ταϊσμα, εκτός από πρωτεινικό φίλτρο, να θολώνει το νερό?
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
Η σειρά που τα έχω βάλει, από κάτω προς τα πάνω είναι: σφουγγάρι, κεραμικο υλικό, ενυδρειακό βαμβάκι και σφουγγάρι. Το βαμβάκι έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό και μάλλον δεν είναι αρκετό. Σήμερα που έκανα καθαρισμό του φιλτρου, το προηγούμενο που το άλλαξα με νέο, ήταν μαύρο ΣΚΟΥΡΟ από τη βρώμα. Θα βάλω κι άλλο σίγουρα.
|
|
||||
|
||||
γεια σου, τι λιπάσματα ρίχνεις? έχεις υπόστρωμα? μήπως από εκεί προέρχεται το θόλωμα? δώσε λίτρα και λίγες λεπτομέρειες για το ενυδρείο
|
||||
|
||||
Βαλε περισσοτερο filter wool και γνωμη μου ειναι το σφουγγαρι που εχεις πανω, βαλ'το και αυτο κατω για να προστατευει το βιολογικο υλικο. Αν δεν θελεις, κανε ενα σαντουιτς το βιολογικο υλικο. Σφουγγαρι πανω και κατω και filter wool τερμα πανω, για να μαζευει τα τελευταια σωματιδια. Το filter wool ετσι κανει, παντως. Μαυριζει. Κυριως αν υπαρχουν ξυλα, τυρφη, φυλλα catappa ή εχεις καιρο να το αλλαξεις.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Το βιολογικο σου υλικο ειναι. Το 4 ειναι μακαρονι για μηχανικη φιλτρανση, οχι βιολογικο υλικο, αν μπερδευτηκες.
|
||||
|
||||
το 2 ειναι και αυτο βιολογικο και ολο σιποραχ να ειναι δε παιζει ιδιεταιρο ρολο
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Φωτισμός: 2χ28 Τ5 λευκές 6800Κ. Λιπάσματα, αυτά τα λίγα στη φωτό (ελπίζω να μπήκε γιατί την έβαλα από κινητό) |
|
|||
|
|||
Βασικά μόνο μακαρόνι έχω.
|
|
||||
|
||||
εχει διαφορα μακαρονι με μακαρονι τα ποιο πολλα σα μακαρονια ειναι
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- Πολλά αιωρούμενα σωματίδια βλέπω πάντως αν και έβαλα περισσότερο υαλοβάμβακα στο φίλτρο από χθες το βράδυ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Undertaker : 26-05-13 στις 14:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Από ροή πώς τα πάει το φίλτρο σου;
|
|||
|
|||
Μια χαρά, φυσιολογικότατη ροή.
|
|
||||
|
||||
Στο βυθό τι έχεις; Μπορείς να βάλεις και μία φωτογραφία;
|
|||
|
|||
τσεκαρε κι εδω φιλε μου
http://www.seachem.com/Products/prod...s/Purigen.html μιλαμε για νερο κρυσταλλο και χωρις να επηρεαζονται καποια ιχνοστοιχεια οπως στον υαλοβαμβακα |
|
|||
|
|||
Στο βυθό έχω 2 πέτρες και φυτά. Να μια φωτογραφία αν και το βράδυ η έλλειψη διάυγειας είναι πιο ευδιάκριτη.
Υπόστρωμα για τα φυτά δεν έχω. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παντως με το ιδιο φιλτρο σε 60 λιτρα, εχω απο κατω προς τα πανω:
μια στρωση Ηobby Ceramlit για να κραταει τα χοντρα, σφουγγαρι μπλε για να κραταει τα υπολοιπα, πολυ sera siporax για βιολογια και ενα στρωμα filter wool. Αιωρουμενα σωματιδια δεν ειδα ουτε οταν ηταν φυτεμενο, ουτε τωρα που εχει αμμο και κιχλιδες που σκαβουν σαν μπουλντοζες. Κατι δεν κανεις καλα, ή κατι εχει το ενυδρειο σου και προκαλει τοσα σωματιδια.
|
||||
|
||||
Υπάρχει περίπτωση να μην είχες ξεπλύνει καλά το χαλίκι πριν το βάλεις; Δοκίμασε και μια χαλαρή σκούπα βυθού στην επόμενη αλλαγή να δεις εάν θα υπάρχει διαφορά.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- Το χαλίκι το έπλυνα πολυ καλά αν και δε χρειαζόταν τόσο πλύσιμο. Σκούπα βυθού έχω αλλα δε μου φαίνεται ότι κάνω σωστή δουλειά γιατί η ροή στον κουβά είναι χαμηλή και η σκούπα δε μαζεύει χαλίκι για να καθαρίσει τη βρωμιά. Η σκούπα φταίει ή εγω, δε ξέρω!...αν και με τη διάταξη που έχω βάλει τα φυτά, δε μπορεί να γίνει σωστή δουλειά. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Undertaker : 26-05-13 στις 17:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Καλύτερα (για μένα) είναι να πάρεις το σωλήνα που κάνεις την αλλαγή και να δέσεις μπροστά κάτι (chopstick, ξυλάκι, καλαμάκι, κάτι!) και περνώντας πάνω από το χαλίκι να κουνάς ελαφρά το πάνω στρώμα του, όχι να τα κάνεις όλα άνω κάτω.
|
||||
|
||||
Σκουπα βυθου και μια μικρη που εχω για να μπαινει σε μικρα ενυδρεια, ρουφαει μια χαρα τα παντα κι ας εχει στενο σωληνακι. Δες αν τσακιζει πουθενα κατα τη διαρκεια της χρησης και δεν εχει δυνατη ροη.
Περιμενε 2-3 ημερες να δεις αν θα εχεις αποτελεσματα με τα σωματιδια. Αν ειναι πολλα δεν θα γινει κρυσταλλο κατευθειαν το νερο. ------------------------- Αν ανακατευεις πολυ την επφανεια με τη σκουπα, οπως λεει και ο Στελιος, δεν ειναι απιθανο να προκαλει ολο αυτο το προβλημα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nazgul : 26-05-13 στις 17:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
μηπως....το νερο που...βαζεις στο εν/ο ..δεν ειναι καθαρο???δηλ εχει αυτο τα "σωματιδια"???
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Μόλις έκανα μετρήσεις και μαζί με νιτρώδη και αμμωνία, είδα και τα Νιτρικά 0 από 5 που ήταν. Γιατί πέσανε; Τι να κάνω; |
|
||||
|
||||
Μηπως ερχεται απο ψηλα το νερο και ειναι απλα φυσσαλιδες οξυγονου ολο αυτο?
Αυτο μου μοιαζει απο τη φωτο.
|
|||
|
|||
Το νερό δεν έρχεται από ψηλά, λίγα χιλιοστά από την επιφάνεια. φυσσαλίδες δεν είναι (τουλάχιστον έτσι φαίνονται) πιο πολυ μου κάνουν σε σκόνες που κόβουν βόλτες σε όλο το ενυδρειο. Εχουν διάφορα μεγέθη και από κοντά που τα βλέπω δεν είναι φυσσαλίδες. Για τα μηδενικά Νιτρικά τι να κάνω; Να παίζει ρόλο και αυτό;
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αναλογια νερου οσμοσης-νερου βρυσης | kikonec | Δίσκοι | 12 | 04-01-12 19:10 |
Τυπος ευρεσης ποσοστου μιξης νερου ΑΟ και βρυσης για αλλαγη νερου. | delta66 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 04-07-11 12:13 |
ΕΠΕΙΓΟΝ! Διακοπη νερου ενω εχω αφησει το ενυδρειο πανω σε αλλαγη με το 60% του νερου | Superpzarr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 18-02-11 22:44 |
ph νερου!!!! | thanasis76 | Γλυκό νερό - Γενικά | 26 | 09-04-09 15:24 |
αλλαγες νερου | dinos99 | Ζωοτόκα | 7 | 31-10-07 15:51 |