|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Οι προσωπικές επιθέσεις τελειώνουν εδώ.
|
|
|||
|
|||
ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις όλων. πραγματικά. το χόμπι αυτό δε θέλω να σταματήσω. είχα γραφτεί και σε άλλο φόρουμ παλαιότερα αλλά δε με κίνησε το ένδιαφερον. και τυχαία σας βρήκα και βλέπω ότι μπάινουν άτομα και συμμετέχουνε.
θα προσπαθήσω όσο μπορώ να βελτιωθώ και να μάθω πράγματα όσο αφορά το ενυδρείο μου. ειδη μέσα σε 3 μέρες έχω κάνει 3 αλλαγές νερού ( 1/3 του ενυδρείου) ώστε να διορθώσω όσο γίνεται τα επίπεδα του νερού μου. θα κάνω μια μέτρηση αύριο θα σας βάλω τα νέα αποτελέσματα. ελπίζοντας να είναι καλύτερα. και σίγουρα θα συμβουλευτώ εσάς για να χτίσω το μεγάλο ενυδρείο μου χωρίς βιασύνη. |
|
|||
|
|||
Είναι θετικό να δείχνεις τόση προθυμία οπότε καλή σωστή αρχή για το μεγάλο ενυδρείο. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως δε πρέπει να κάνεις τόσο πολλές αλλαγές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα γιατί εκτός του ότι στρεσάρεις συνέχεια τα ψάρια σκέψου πως απο 50 Νο3 πρέπει να τα χεις ρίξει στα 15-20 Νο3 πχ (κάνε μία μέτρηση) και τα ψάρια στρεσάρονται σε τόσο απότομες αλλαγές των παραμέτρων νερού. Καλύτερα να έκανες ανά 2-3 μέρες τις αλλαγές παρά κάθε μέρα..
|
|
||||
|
||||
tsiou9 θα διαφωνισω εν μερι,
Οντως αν τα ψαρια εχουν "συνηθισει" να ζουν σε "βουρκο" θελουν μια σταδιακη προσαρμογη, αλλα αυτο δε σημαινει οποσδηποτε πως θελει αραιοτερες αλλαγες, απλα πιο μικρες, (ας πουμε 5-10% τη μερα) αρκει βεβαια να μην εχουμε αλλες μεταβολες εκτος των NO3. Τωρα βεβαια οτι εγινε εγινε, και αν υπηρξε καποιο στρεςς υπηρξε (πολυ πιθανο να μην υπηρξε) το θεμα ειναι να διατηρηθουν τα νιτρικα πλεον σε χαμηλα επιπεδα |
|
|||
|
|||
σήμερα έκανα το δεύτερο τεστ στο ενυδρείο μου.δε νομίζω να άλλαξαν και πολλά.
αυτό θα με το πείτε και εσείς. λοιπόν έχουμε και λέμε: pH:7.0 Γενική σκληρότητα (GH): 6 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): > 14οd Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3): νομίζω 50 πάλι Αλλαγές νερού: 3 έγιναν απο την προηγούμενη φορά. Θερμοκρασία: 26 βαθμούς τα τέστ γίνονται με το aqua test λίγο τα χρώματα με μπερδεύουνε. αλλά οκ. το προηγούμενο τεστ ήταν αυτό . pH:7.0 Γενική σκληρότητα (GH): 6 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): > 14οd Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2):0.5 Νιτρικά (ΝΟ3):50 Αλλαγές νερού: ανά 20ήμερο Θερμοκρασία: 26 βαθμούς εντομεταξύ παρατηρώ σε 2 ψαράκια μου να κάποιο πρόβλημα. ένα είναι το Pangasius Hypophthalmus στο σαγόνι του έχει ένα εξόγγομα. και το ραμιρεζι έχει φαγωμένμη την κεντρική ουρά του. λοιπόν θα ήθελα να με πείτε πως μπορώ να βελτιώσω το νερό μου και τι μπορεί να έχουνε τα ψάρια μου. ευχαριστώ πολύ. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Η κατασταση των ψαριων με αυτα μπορει εμφανισιακα να διορθωθει, οτι ζημια ομως εχουν παθει εσωτερικα, ειναι δυσκολο να φτιαξει. Η επομενη κινηση ειναι να διορθωσεις την συνθεση των ψαριων, να διορθωσεις το στησιμο του ενυδρειου (διακοσμηση κλπ), να γινουν πιο συχνες αι αλλαγες νερου για τα ΝΟ3 κ.α, και να κρατας σταθερες και μεσα στα ορια των αναγκων των ειδως που θα κρατησεις τελικα τις παραετρους του νερου.
|
||||
|
||||
αρχισαν τα προβληματα...
Βασικα δε μπορουν τα ψαρια να ζουν με 50 νιτρικα, περεπει σταδιακα να τα φερεις γυρω στο 15 (αν δεν εχεις πολλα φυτα μπορεις και πολυ πιο χαμηλα) Μπορεις να ανεβασεις καποια φωτογραφια απο τα ψαρακια? Τα εξογκωματα συνηθως δεν ειναι κατι καλο και μπορει να ειναι εσωτερικο παρασσιτο (συνηθως δεν αντιμετωπιζεται επιτυχως), αλλα αν δε δουμε δε μπορουμε να εμαστε σιγουροι. εκτος απο το εξογκωμα βλεπεις καποια εξωτερικη πληγη, σημαδι η κατι τετοιο? (αν ναι ειναι καλο...) Οι φαγωμενες ουρες μπορει να σημαινουν απο τσαμπουκαδες μεχρι παρασσιτα και fin rot, αλλα παλι θελει φωτογραφια η οσο γινεται καλυτερη περιγραφη. Γενικα πρεπει να φτιαξεις τις συνθηκες εκει μεσα με συχνες αλλαγες |
|
|||
|
|||
οπότε τη θερμοκρασια στους 28C, να κανω μια ελαφρια θεραπεια με "βοτανα" melafix και pimafix το ενυδρείο μου και συχνές αλλαγές νερού ανά 2-3 μέρες?
Στη διακόσμηση τι να αλλάξω? και γιατί? ορίστε και φωτογραφίες απο τα 2 ψάρια μου: photo hosting |
|
||||
|
||||
οκ, γι το πρωτο κοκτειλ melafix + pimafix και βελτιωση συνθηκων.
Για το φουκαρα τον πανγκασιους αυτο που βλεπω δε μου φαινεται κατι καλο, αλλα ποτε δεν ξερεις. Η βλτιωση των συνθηκων ισως τον βοηθησει, ετσι κι αλλιως ειναι απαραιτητη. |
|
|||
|
|||
........
|
|
||||
|
||||
Έχουμε καμιά εξέλιξη απο τότε Θεμιστοκλή?
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |