|
Αμαζόνιος και περίχωρα Γενική συζήτηση, παράμετροι νερού, κοινά είδη |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Elite 450lt - Orinoco River
Ύστερα από πολύ καιρό είπα να αναβαθμίσω το ενυδρείο μου και βρέθηκε ο ¶γιος Βασίλης να μου το φέρει...
περίμενα και εγώ να μπει από την καμινάδα (που δεν έχω ) με την κόκκινη στολή του και τελικά εμφανίζεται μπροστά μου ο Exelix Στέλιο σε ευχαριστώ πολύ γι' αυτή την κίνηση σου.. τα υπόλοιπα στα έχω πει από κοντά και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα... Από φίλτρο έχω το Fluval 305 ξέρω ότι δεν φτάνει και είμαι σε δίλημμα να φτιάξω sump (πόσα λίτρα?) ή να πάρω και άλλο ένα φίλτρο (ποιο?). Θέλω την άποψη σας για το θέμα...!!! |
|
||||
|
||||
Αντε με το καλο!!!!!
τι ψαρια σκέφτεσαι??
|
|||
|
|||
Σ' ευχαριστώ Γιώργο
Από ψάρια θα μείνω στα ίδια, δηλαδή
|
|
||||
|
||||
Κι έψαχνα επιχειρήματα για να πείσω τη κόρη μου
ότι υπάρχει ο Αϊ Βασίλης (Exelix τον λένε τώρα?) |
|
||||
|
||||
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!!
Σαμπ θαλεγα 100-120 λιτρα ή το φλουβαλ συν ενα 2080 Thanks Santa
|
||||
|
||||
Χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!
Δεν παλεύεστε ρε! Καλογέμιστο Γιώργο, αν και έχει λίγη δουλίτσα για να στηθεί!
|
||||
|
||||
Χαχαχα αυτά είναι!!! καλοτάξιδο γιωργαρα!!
|
|||
|
|||
Πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα του sump?
------------------------- Δεν είμαι από τα άτομα που του "χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάζουν στα δόντια". Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Butterfly : 15-12-12 στις 18:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Στο θέμα μας τωρα, το 2080 δεν θα σου πάει κάνα 300 αρι¤;
Ενώ με το sumpακι θα ξεμπερδέψεις με 100-150¤ .. Πιστευω, εκτός εαν βρεθεί κανα μεταχειρισμένο φιλτρο.. Ελαφρόπέτρα για βιολογία και ολα οκ.. Πρέπει να βρεις αντλία-κυκλοφοριτη με μανομετρικο 2 μέτρα τουλάχιστον..
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Φασαρία να τρυπήσεις έτοιμο ενυδρείο για υπερχείλιση. Το έπιπλο μαμά επίσης δε χωράει πολλές αλχημίες εκτός αν θες να κάνεις βάση και να ντύσεις.
Κράτα ενεργά το EF1500 και το RIO180 Με 2 φίλτρα 405/306 και το 305 τα υποστρηρίζεις μια χαρά πάρε και κανά θερμοστάτη ακόμα και είσαι κομπλέ. Το μικρό της cuba ... άστο στην άκρη για καμμιά καραντίνα, μεγάλωμα γόνου κλπ. Ήσουν καλό παιδί όλη την χρονιά. Καλογέμιστο και περιμένω τηλέφωνο για τη μετακόμιση. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Τρύπες στο πλαστικό που ακουμπάει το καπάκι ...
Λες για αυτές που έχει για τα μπαστούνια ή κάτι άλλο; Φώτο; Νέος είσαι - χωρίς στεφάνι και παιδιά ... χώρος πάντα υπάρχει |
|
|||
|
|||
Ναι για αυτές μιλάω.. είναι μεγάλες περίπου 4-5cm διάμετρο
|
|
||||
|
||||
χααχαχαχα!!! με γεια!! καλογεμιστο! εχεις δουλεια μπροστα σου...μην βιαζεσαι...ολα τα καλα αργουν να γινουν..
μπραβο στον Στελιο για μια τετοια κινηση!! τα υπολοιπο απο κοντα george!!
|
||||
|
||||
Καλογεμιστο Γιωργο...
Εμενα ο Αι Βασιλης μου εκανε δωρο σκουληκια. Δεν ημουν πολυ καλο παιδι.... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Θα πρέπει να βιαστώ γιατί οι μέρες είναι λίγες στο Γκύζη...!! (ξέρεις εσύ) Παράθεση:
Που ξέρεις μπορεί να σου φέρει και εσένα τίποτα.. χαχαχα |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
τελικα με φιλτρακι θα γινει η δουλεια?
|
|||
|
|||
Μου φαινονται πολλά τα 300¤, μπορείς να μου τα δικαιολογήσεις λίγο, γιατί εγώ τα υπολογίζω περίπου στα 150¤
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Κανε συγκριση καταναλωσης ρευματος φιλτρων και αντλιας σαμπ (το 2080 που γνωριζω, "καιει" 25W, χονδρικα 25 ευρω ανα ετος)
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
καλυτερα να σου πουν αυτοι που εχουν σαμπ, ειναι πιο σχετικοι και ως προς τη ροη και ως προς το μανομετρικο.
|
|
||||
|
||||
δεν εχω σαμπ(αν και θελω να φτιαξω) αλλα πιστευω οτι δεν θα παει τοσο.. στην χειροτερη να δωσεις κανα 200¤ μαζι με τα εξτρα βιολογικα..
|
|||
|
|||
Η κυκλοφορία μιας αντλίας (τα λίτρα/ώρα) μειώνεται με την αύξηση του μανομετρικου ύψους. Οσο πιο ψιλά πρέπει να ανεβάζει το νερό τόσο θα μειώνετε η παροχή της.
Δεδομένου του οτι πρέπει να ανεβάζει το νερό τουλάχιστον 1,20μ, πιστεύω οτι δεν ειναι και οτι καλυτερο. Θα σου ελεγα να δεις τουλαχιστον μια στα 2500 - 3000 λιτρα. Σε ένα ενυδρείο 630λ με σαμπ απο κάτω ειχα μια eheim 5000 με μειωμένη ροή απο το διακοπτακι που είχε στο σώμα της η αντλία . |
|
||||
|
||||
καλογεμιστο!αντε να το δουμεμπραβο και στον exelix!
για σαμπ ποσα λιτρα αποφασισες τελικα?δεν ξερω ρε george,εχει πολλα πλεονεκτηματα βεβαια το σαμπ(προσθετεις λιτρα,ευκολια στη συντηρηση,μεγαλος χωρος για υλικα κλπ)αλλα μου φαινεται πολυ μανουρα.ισως επειδη δεν εχω φτιαξει ποτε.(ακομα) νομιζω θα κοστισει λιγοτερο το σαμπ αποτι το φιλτρο ομως.και στην τιμη,και στην οικονομια του μακροχρονια. δε βαζεις και καμια φωτο να το δουμε το θηριο? |
|
|||
|
|||
Σ' ευχαριστώ George...
Εάν πάω για sump (που μάλλον εκεί με βλέπω) θα γίνει περίπου 100 - 140 lt. Φωτογραφίες να βάλω το απόγευμα που θα γίνει και η μεταφορά του στο νέο σπίτι |
|
||||
|
||||
Έγινε η αρχή!
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή και στήσιμο 2μετρου Orinoco river tank... | Kostas G. | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 461 | 12-09-16 09:51 |
450lt by giorgos | Misirlis Aquarium | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 36 | 21-03-14 19:56 |
Orinoco river | Butterfly | Αμαζόνιος και περίχωρα | 13 | 10-10-12 09:14 |
Kostas G.(River tank βιότοπος Rio Orinoco) | Kostas G. | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 4 | 11-02-07 14:51 |