|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
thanks .....σημερα την εριξα 26 και αυριο 25 ..!!!! εβαλα ακομα μια μεγαλη πετρα και διαφορες μικρες για κρυψωνες....μηπως θα ηταν καλυτερα οταν θα πλησιαζουν οι μερες να την βαλω καπου χωρια ? σε μια πολυ μεγαλη γυαλα δυστυχως οι εποχες που ειχα 3 ενυδρεια περασαν
η να κανω και αλλες κρυψωνες και να την αφησω ησυχη...!!!!
|
||||
|
||||
Δώστους αρκετές κρυψώνες και άσε την φύση να κάνει την δουλειά της..
|
|
||||
|
||||
Αφού είναι η πρώτη της φορά και τα ψάρια σου νεαρά, μπορείς να την αφίσεις μέσα στο ενυδρείο... και από τα μωρά ότι τα καταφέρει τα καταφέρει. Έτσι δεν θα στρεσαριστεί η κοπελια. Την επόμενη φορά που θα μπουκωθεί μπορείς να την μεταφέρεις τις τελευταίες μέρες σε ενυδρείο γεννήστρα.
|
||||
|
||||
νεα μπουκωματα
απο σημερα το μεγαλυτερο απο τα 5 λαμπιδο μου ειναι λιγο παραμπουκωμενο και ουτε εφαγε ..... με εκανε μεγαλη εντυπωση μιας και τοσο καιρο λογο χρωματισμου το ειχα και αυτο για αρσενικο... οποτε μου καταριπτει την θεωρια περι περιγραμματικου χρωματισμου πτερυγιων....μπερδεμα ....αναμενω για αλλη μια φορα την γνωμη σας
|
||||
|
||||
Κι άλλη μπουκωμένη
|
|
||||
|
||||
Δεν είναι νόμος οτι δεν έχουν μαύρα τα κάτω πτερύγια τα θηλυκά..Επίσης δεν αποκλείεται να είναι μπουκωμένο και να είναι αρσενικό,έχει συμβεί!!
Έχει και τις 3 τελείες στο κάτω πτερύγιο;; |
|
||||
|
||||
στο πισω κατω πτερυγιο δεν εχει τελιτσες μονο τις σκουρες περιμετρικες γραμμες...σε ολα τα πτερυγια
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Εσύ που το είδες να συμβαίνει? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Μόνο μία απόδειξη υπάρχει για 100% εξακρίβωση θηλυκού..τΑ μπουκώμΑΤΑ.. Από αναφορά φίλου,σε Aulonacara Κλεόβουλε..τα κράτησε μερικές μέρες μόνο εννοείται! |
|
||||
|
||||
σας ευχαριστω πολυ.....εβαλα μερικες πετρες ακομα και προσπαθω να μην τα ανησυχω πολυ πολυ ......για να δουμε τι θα γινει
|
||||
|
||||
η αυξημενη ενταση μεσα στο ενυδρειο ειναι φυσιολογικη αυτες τις μερες επειδη τα ψαρια ειναι μπουκωμενα?
|
||||
|
||||
Πάντα υπάρχει ένταση όταν μιλάμε για κιχλίδες από malawi..
Δεν νομίζω να υπάρχει πάντως μεγαλύτερη κινητικότητα όταν υπάρχουν μπουκωμένα ψάρια..Τι παρατήρησες; |
|
||||
|
||||
οι "ορεξατοι" εξακολουθουν να κυνηγουν οχι μονο τα υπολοιπα αλλα και αυτες που εχουν τα αυγα με αποτελεσμα να τις τρομοκρατουν...
|
||||
|
||||
Έτσι κάνουν τα αρσενικά..γιαυτό λέμε οτι τις αφρικάνικες κιχλίδες τις βάζουμε σε χαρέμια,για να έχει να ''ξεδώσει'' και αλλού ο αρσενικός..
Και γιαυτό χρειαζόμαστε τις πολλές πέτρες..για να δημιουργούνται κρυψώνες ωστε το κάθε ψάρι να μπορεί να έχει την ησυχία του όποτε θέλει.. |
|
||||
|
||||
ΤΡΙΤΟ ΜΠΟΥΚΩΜΑ
ηταν μη παρουν φορα ...μια ακομη λαμπιντο σημερα μπουκωθηκε..!!!
|
||||
|
||||
Αυτά είναι!
|
|
||||
|
||||
η νεα μανουλα ......εν το μεταξυ απο τα 5 λαμπιδο τα δυο πιο μεγαλα βγηκαν θυληκα εχω ακομα ενα μεγαλο υποψηφιο πατερα και αλλα 2 πιο μικρα που δε νομιζω να ειναι αναπαραγωγικα ενεργα ....
|
||||
|
||||
Mην το λες! Και εγώ έχω ένα σχετικά μικρό σε μέγεθος θηλικό το οποίο νόμιζα πως δεν είναι έτοιμο ακόμα, αλλά πριν λίγες μέρες μπούκωσε και μου φαινόταν παράξενο. Οπότε να ξέρεις ότι το μέγεθος δεν είναι σημαντικός παράγοντας για να μπουκωθεί ένα ψάρι. Να ξέρεις ότι μετά τα 6εκ ένα ψάρι μπουκώνεται άνετα!
|
|
||||
|
||||
και μικροτερο...
|
||||
|
||||
ετσι οπως παει μαλλον θα χρειαστω ενα ενυδρειο ακομα αυτο του καρφουρ παιζει ακομα το εχει παρει κανεις απο εσας ?
|
||||
|
||||
ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΠΟΥΚΩΜΑ
σημερα και το τριτο μεγαλυτερο λαμπιδο ειναι μπουκωμενο
μειναν 2μικρα λαμπιδο 4 και 6 εκατοστα σαν υποψηφιοι πατεραδες ....αλλιως θεωρουνται υβριδια με τα ιδοτροφεους ...?
|
||||
|
||||
6 εκατοστα παντως λαμπιντο χαλλλλαραααα μπορει να γινει πατερας...
αμα πιει και κανα 2 ουισκακια παραπανω μαλιστα....μπορει να γκαστρωσει ολη τη γειτονια.. αν και μικρος ο κινδυνος...η πιθανοτητα υβριδισμου ειναι παντα υπο εξεταση βεβαια... παρουσια ομως και των 2 φυλων με τα συγκεκριμενα ειδη..το θεωρω δυσκολο.
|
||||
|
||||
Μπραβο ρε φιλε αυτα ειναι ! καλλα γεννητουριαα !
|
||||
|
||||
αμα πιει και κανα 2 ουισκακια παραπανω μαλιστα....μπορει να γκαστρωσει ολη τη γειτονια..
χαχαχα αν και μικρος ο κινδυνος...η πιθανοτητα υβριδισμου ειναι παντα υπο εξεταση βεβαια... παρουσια ομως και των 2 φυλων με τα συγκεκριμενα ειδη..το θεωρω δυσκολο.[/QUOTE] δε ξερω αν τα υπολοιπα 2 ειναι αρσενικα δεν τα ειδα σε "δραση" ουτε εχουν καποιο εξωτερικο μορφικο χαρακτηριστικο.....οποτε υπομονη και βλεπουμε ------------------------- σε ευχαριστω φιλε !!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mikele : 09-02-12 στις 18:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
θα εχεις συχνα γεννες απο αυτα τα ψαρακια! δεν θα εχουν σταματιμο!
700 λιτρα malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49108 700 λιτρα με φροντοζες blue zair moba http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57957 η λίμνη μου! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49324 |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
τελικα ειχες δικαιο σημερα 24η μερα και αναμενω ..........
|
||||
|
||||
Πως την βλέπεις την θηλικιά? 'Εχει ξεψαρώσει και κάνει βόλτες? Το στόμα της έχει φουσκώσει όσο ποτέ και έχει σκουρίνει-μαυρίσει(μέσα)?
|
|
||||
|
||||
ναι τα καπακια και ο λαιμος ειναι φουλ και οταν ερχεται κοντα μου στο τζαμι βλεπω μεσα στο στομα της μαυρα να κουνιουνται.....η ιδοτροφεους μαμα ποτε δε θαλαμωσε κανει συνεχεια βολτες ... οι λαμπιδομανες ειναι οι κρυψουλιαρες αλλα και αυτες βγαινουν οταν πλησιαζω κοντα.....
|
||||
|
||||
Είναι έτοιμη τότε!! Όπου να'ναι σήμερα άυριο μεθαύριο θα δεις μικράκια!!!
|
|
||||
|
||||
ηρθαν προσπαθω να τα γραψω βιντεακι!!!!!!
|