|
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Πιο "σιγουρα", και ειναι πιο "γερα" οταν τα βαλουμε στο (πολλες φορες ανετοιμο να τα δεχτει) ενυδρειο.
Το σχημα και η υφη τους ειναι λιγο διαφορετικη απο οτι οταν ειναι βυθισμενα στο νερο. Αφου τα βαλουμε, τα καινουργια φυλλα που θα βγαλουν θα ειναι στην υδροβια μορφη, και σιγα σιγα θα αποβαλλουν τα παλια "εναερια" φυλλα τους. Μεχρι να γινει αυτο, θα φαινονται λιγο περιεργα οπως εδω: |
|
||||
|
||||
Ακριβώς φίλε μου. Αυτό είναι το ένα πλεονέκτημα που προσφέρει η emersed καλλιέργεια . Διάβασε στο άρθρο πόσα ακόμα προσφέρει.... εκεί που λέει "Πλεονεκτήματα"
|
||||
|
||||
πολυ καλο θα το δοκιμασω!!να σαι καλα για τις συμβουλες!!!
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Γενικά η “Cuba” σε καλλιέργεια εντός σπιτιού θέλει καλό φωτισμό… οπότε τι είδους λάμπα έχει το φωτιστικό? Σε μία μικρή καλλιέργεια που είχα κάνει χρησιμοποίησα κάτι παρόμοιο αλλά η λάμπα ήταν τύπου spot στα 25 watt. Γενικά να χρησιμοποιείς Τ8 ή Τ5 λάμπες για μεγαλύτερα δοχεία ή PL για μικρότερα . (εγώ χρησιμοποιώ Τ8 1x18 Watt ή και 2x κάποιες φορές 1 daylight και 1 grolux πάντα ανάλογα το δοχείο ). Θα περιμένεις λίγες μέρες μέχρι να το φυτό να προσαρμοστεί σε αυτό το περιβάλλον. Για αρχή ψέκαζε κάθε 2-3 μέρες, το χώμα πρέπει να είναι συνέχεια υγρό-νοπώ και το (καπάκι-ζελατίνα) να έχει υγρασία. Μόλις προσαρμοστεί το φυτό και αρχίσει να αναπτύσσετε κάθε 3-4 μέρες... μετά εσύ θα κρίνεις το πότε είναι απαραίτητο συν ότι η καλλιέργεια θα πάρει μόνη της την ανοδική πορεία και θα είναι ακόμα πιο απλά τα πράγματα (προσοχή μην το παρακάνεις με το ψέκασμα). Για τα άλλα φυτά ισχύουν τα ιδια…
|
||||
|
||||
Ok, σε ευχαριστω!...
τρυπες στην ζελατινα θα κανωσε 3-4 μερες?... |
|
||||
|
||||
Oρίστε και άλλη μια emersed καλλιέργεια. Αποτελείται απο τα εξής φυτά :
ολόκληρη η καλλιέργεια : Micranthemum umbrosum, Glossostigma elatinoides, Eleocharis acicularis, Cryptocoryne parva Micranthemum umbrosum-Cryptocoryne parva Glossostigma elatinoides Eleocharis acicularis
|
||||
|
||||
ειναι πολυ ομορφα ολα αυτα που εχεις φτιαξει...
|
|
||||
|
||||
...πολυ ωραιο ποστ ..σιγουρα μετα απο αυτο το ποστ θα προσπαθησουν πολλοι να κανουν κατι αναλλογο! ..πιστευω ειναι η καταλλιλη στιγμη να δημιουργιθει ενα νεο Θεμα στον καταλλογο αναζητησεων με αυτες τις καλλιεργειες ..ετσι θα ανεβαζουμε φωτογραφιες με την προοδο τους παραλληλα θα δημιουργητε και πολυ στοκ φυτων για πολλους συνχομπιστες! )
|
||||
|
||||
Την ζελατινα που εχω, εχει γεμισει υγρασια και νομιζω οτι δεν περναει και πολυ φως.. τι να κανω..
|
|
||||
|
||||
παρα πολύ καλό αρθρο συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|||
|
|||
Με την ευκαιρια , να σας δειξω κι εγω τo kouvadaki/Vivarium με τις Ελληνικες και ξενες moss και τα βρυοφυτα..
Εχουμε και λεμε...star moss, pelia, ελληνικη Pelia και Riccardia, διαφορες ελληνικες υδροφιλες moss. Tρεχει 4 μηνες τωρα. Και ενα ταπερακι με Riccia emersed. |
|
||||
|
||||
ποοοοοο ...τελικα με οτι καταπιανεσαι Αλεξ γινεται χρυσαφι!
|
||||
|
||||
Αυτά είναι….μεγαλεία… "international moss" καλλιέργεια ..μπράβο ¶λεξ αναπτύχτηκαν αρκετά ε.. από την τελευταία φορά που τα είδα...όλα τα moss είναι καταπλήκτικά αλλα οι Πέλιες και το star moss είναι...
|
||||
|
||||
...Αλεξανδρε μπορεις να δωσεις και εσυ δυο στοιχεια για το ''τι εχεις φιαξει'' εκει ? : ))
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Το εχω στο μπαλκονι σε σκιερο μερος , δεν προσθετω ποτε λιπασμα και το ψεκαζω ...οποτε το θυμηθω. Τοσο απλα.. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Βλέποντας την υγρασία (θολούρα) στο "καπάκι-ζελατίνα" σημαίνει ότι υπάρχει η απαιτουμένη υγρασία και ότι δεν χάνετε. Αυτό θέλουμε …. Το θόλωμα προκαλείται απο 3 παράγοντες. Από την εσωτερική υγρασία που υπάρχει στην καλλιέργεια σε συνδυασμό με τη διαφορά θερμοκρασίας ζεστού εσωτερικού (όπου συμβάλει ο φωτισμός... δηλαδή η ζέστη που βγάζει η λάμπα ) και κρύου εξωτερικού δηλαδή η θερμοκρασία σπιτιού. Το ίδιο γίνεται και στην καλλιέργεια εκτός σπιτιου απλά με άλλους παράγοντες.. φυσικούς π.χ. ήλιος. Μην σε ανησυχεί το θόλωμα, το φως περνάει απο το καπάκι και τα φυτά παίρνουν το φώς που χρειάζονται.
|
||||
|
||||
Raven δυο ερωτησεις
1. τα βρυοφυτα μπαινουν και εντος νερού; 2. το ονομα σου βγαινει απο το παιχνιδι; |
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Νατος και ο ετερος των emersed κατασταασεων !!
Δημητρο εχεις φτιαξει πολυ ωραιες καταστασεις και με σπανια ειδη moss !! vivarium ΟΛΕ !! |
|
||||
|
||||
Ορίστε και κάποια δικά μου Moss..
Riccardia chamaedryfolia Java moss Triangle moss και κάποια βρύα απο την φύση δωρεά του Αλέξανδρου (Raven) VIVA... VIVARIUM.....
|
|||
|
|||
Χαχα...εκδηλωθηκε η ομαδα Οι τρελλοι με τις μουχλες (moss)
Το ωραιο τωρα ειναι οτι θα δημιουργηθει ταση και θα ψαχνουν ολοι για ταπερακια και σαλατιερες απο τα ντελιβερι.. Παράθεση:
2. Το ονομα μου ειναι Αλεξανδρος και βγαινει απο τον Μεγα Αλεξανδρο.. εγω ειμαι ο... Medium Aν εννοιες το nickname μου βγαινει απο το επωνυμο μου Raven = Κορακι. |
|
||||
|
||||
το παραδέχομαι είμαι MOSS-ότρελλος... ! εγώ πάντως έχω βουτήξει όλα τα ταπερειδή της μητέρας..και ακόμα τα ψάχνει... λέγοντας που πάνε τα τάπερ??? Τα ακούγαμε για τα ενυδρεία... τώρα θα τα ακούμε για τα ταπεράκια...θα δείτε...
|
||||
|
||||
Ντροπη σας!...
..ενα-ενα τα βγαζετε ποσο να αντεξει κανεις?... |
|
||||
|
||||
τελικα υπαρχουν πολλοι παλαβοι με την υγρασια
|
|
||||
|
||||
και μερικα ταπερακια ακομα!!
fissidens splachnobryoides |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ειχα καλους δασκαλους βλεπεις Αλεξ!! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παράθεση:
προσπαθω να τα μεγαλωσω μπας και χαρισω σε κανενα φιλο!!! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tι γίνεται αν παραμείνει το φίλτρο εκτός νερού? | kalaxan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 08-12-09 22:24 |
Alternanthera Lilacina εκτός νερού | chrisx | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 02-09-08 21:10 |
Πλάσματα (!) γλυκού νερού (εκτός ψάρια) | puravlos | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 25-05-08 11:41 |
Τι γίνεται με τις ασθένειες εκτός νερού; Έχουν παρατηρηθεί μικρόβια σε ανθρώπους; | batman_gardiki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 22-03-08 20:40 |
καλλιέργειες σκουληκιών | koko | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 02-03-05 22:25 |