|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Είναι ευκολα φυτά..?
Εδω και αρκετό καιρό τα φύλλα των εχινοδόρων μου άρχισαν να χάνουν το χρώμα τους, να γίνονται ανοιχτό καφέ και στο τέλος να λιώνουν.. Το ίδιο και με την java ferm την οποία έδεσα πάνω σε ένα ξύλο σιγα σιγά σιγά τα φύλλα της άρχισαν να πέφτουν, με αποτέλεσμα να μείνουν μόνο καμιά 10αριά πάνω... Ο φωτισμός γίνεται με πολλές λάμπες κάπου 8 νμζ..θα τις μετηρήσω και θα σας πω σίγουρα... Λιπάσματα χρησιμοπιώ της jbl το Ferropol, το ferrotabs και Co2 tabs..αλλαγές κάνω 2-3 φορες καθε ευδομάδα 40 λίτρα κάθε φορά... Τι φταιει..?
|
||||
|
||||
Για πες μας και τι θερμοκρασία φτάνει το ενυδρείο!
|
||||
|
||||
Κάπου στους 30-31+ βαθμους περίπου..
Λες να φταίει η θερμοκρασία..??
|
||||
|
||||
http://www.lucanas.com/Plants/echinodorus%20bleheri.htm
http://www.lucanas.com/Plants/vesicularia%20dubyana.htm Ο εχινόδορος (ανάλογα το είδος) πιστεύω οτι ψιλοαντέχει η java όμως!! Σαν θερμοκρασία όμως είναι στο ανώτατο επίπεδο οπότε ίσως να είναι το πρόβλημα! Εμένα προσωπικά java σε θερμοκρασίες άνω των 28 ποτέ δεν τα κατάφερε!.
|
||||
|
||||
Σίγουρα έχει παίξει μεγάλο ρόλο....
|
|
||||
|
||||
Εγω λέω για java ferm και οχι για java moss...!!
χμμ..κρίμα..έτσι οπως μου λέτε σίγουρα η java ferm θα χαλάσε τελιως....
|
||||
|
||||
Είναι και τα δυο java? ? ?
|
||||
|
||||
Aν και δεν καταλάβω...το java moss δεν είοναι διαφορετικό από το java ferm..?
|
||||
|
||||
Διαφορετική ποικιλία
|
||||
|
||||
Tελειως διαφορετικα φυτα:
Java fern = Microsorum Pteropus Java moss = Vesicularia Dubyana
|
||||
|
||||
To ξέρω ότι είναι διαφορετικό το ένα από το άλλο..απλα μπερδέυτηκα όταν σου είπα για java ferm και μου έδωσες λινκ για jiva moss
|
||||
|
||||
Επειδη εχω και απο τα δυο...
Η moss αναπτυσεται σαν τρελλη ενω το ferm επειδη ειναι σχεδον στην επιφανεια του νερου δεμενο πανω σε ενα κορμο για ενα παραξενο λογο δεν αναπτυσεται και τοσο σωστα... η μαλλον αναπτυσεται με πολυ πολυ αργους ρυθμους,παρολο που ειναι9 κατω απο τις λαμπες.Θερμοκρασια 26,5 σταθερη με ανεμηστηρες και elliwel 915IC |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Δωσε μια αναλυτικη περιγραφη του ενυδρειου σου. ποτε στηθηκε, ποσα φυτα (τι), τι ρουτινα λιπανσης, αλλαγες νερου (40 λιτρα σε ποσα συνολο), μετρησεις (Ph, kh, CO2, ΝΟ3 κλπ), ποτε εβαλες τα συγκεκριμενα φυτα κλπ. Διαβασε λιγο και το περιεχομενο των λιπασματων και δες τι εχουν. Καμια παστιλια κατω απο τους εχινοδορους ??
|
||||
|
||||
Λάθος από κεκτημένη ταχύτητα σορρυ
|
||||
|
||||
ok...θα σας δώσω αργότερα και μετρήσεις να μου πείτε τη γνώμη σας...
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι φυτά είναι αυτά; | geo_hal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-04-07 10:35 |
τι φυτό είναι | chrisb | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 19-02-07 20:11 |
Τι φυτά είναι αυτά? | mag23 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 14-04-06 13:33 |
τι φυτό είναι αυτό ? | crazyio | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 09-03-06 20:49 |
Είναι φυτό ενυδρείου; | profitia | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 15-10-04 21:47 |