|
||||
|
||||
Διαρροη νερού.
Σε ενα eheim 2028 ξεκινησα να εχω στα καλα καθουμενα διαρροή νερού από το καπάκι. Καλα κουμπομενο ηταν, το καθαρισα, ματαια..
Μετα θυμηθηκα οτι η eheim δινει μαζι με τα φιλτρα της ενα ειδικό "γράσσο" για τις τσιμουχες. Μετά από ένα καλό περασμα στην τσιμούχα το πρόβλημα λύθηκε. Το ερωτημα ειναι τι υλικο ειναι αυτό. Σιγουρα δεν ειναι πετρελαικης βασης πχ βαζελινη γιατι ερχεται σε επαφη με το νερό.. |
|
|||
|
|||
Προφανως ειναι φυτικης προελευσης.
Υπαρχουν τετοια γρασσα καθως και λαδια που ειναι για αυτη ακριβως τη χρηση. Καποτε δουλευα στην αμστελ και χρησιμοποιουσαμε τετοια υλικα σε μηχανηματα που ερχονταν σε αμεση επαφη με τη μπυρα. |
|
||||
|
||||
Το φανταζομαι.. Εκτος απο vitam, καμμια ιδεα που τα βρισκουμε αμα χρειαστει?
|
|
|||
|
|||
Δυστυχως δεν εχω ιδεα που μπορουμε να τα βρουμε.
Απο οτι θυμαμαι ομως στην αμστελ τα κανανε ειδικη παραγγελια καπου. Θα προσπαθησω να μαθω και θα σου πω. |
|
||||
|
||||
Λογικα πρεπει να το εχει η eheim. Το θεμα ειναι οτι οταν το χρειαζεσαι, το χρειαζεσαι ΑΜΕΣΑ....
(Μη σου πω τι εγινε για να το βρω... μεσα στο χαος..) |
|
|||
|
|||
Ναι. Εχεις δικιο.
Οσο και προνοητικος να ειναι καποιος δεν μπορει να τα προβλεπει και ολα. Καλο θα ηταν να τα εχουμε ολα στην καταλληλη στιγμη. Και προσπαθουμε γιαυτο βεβαια. Αλλα παντα υπαρχουν καποια απροοπτα. |
|
||||
|
||||
Therefore EHEIM has developed a water neutral spray
for use with all makes of aquatic and pond filters and pumps, using a special silicon. |
|
||||
|
||||
http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/Inf...ray_GB0207.pdf
Αυτο το εχω.. Δεν μου χε γεμισει το ματι (απο την υφη που αφηνει) οτι ειναι και λιπαντικό.. Στην επόμενη διαρροή θα το δοκιμάσω... |
|
||||
|
||||
Τώρα κατάλαβα ποιό λες...σε σωληνάριο που είναι...σαν βαζελίνη !
|
|
||||
|
||||
Σε πλαστικο σακουλακι σαν υγρο χαρτομαντηλο ειναι.
Το χεις δει πουθενα να το πουλαει η eheim? |
|
||||
|
||||
Όχι
|
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
Που το ξετρυπωσες?
|
|
|||
|
|||
Κωδικό από το manual.
Αναζήτηση Aquaristic. Και........... |
|
||||
|
||||
προφανως...ο παλιος ειναι αλλιως.....
|
|
||||
|
||||
Παιδια να το θυμαστε γιατι σιγουρα θα ξαναχρειαστει. Εμενα το 2013 δεν το ειχε μεσα αυτο το σακουλακι. Τελικα το σπρει σιλικονης κανει την ιδια δουλεια γιατι αυτο το πηρα και μπορω να πω οτι στα κινητα μερη ειναι πολυ καλο, αλλα θα στεγανωνει το λαστιχο;
|
||||
|
||||
δεν ξερω για το σπρευ σιλικονης,αλλα με μια απλη βαζελινη,γινεται μια χαρα η δουλεια σου...εχω στεγανοποιησει εδω και κανα 6μηνο ενα 2213 και ειναι μια χαρα............
|
|
||||
|
||||
Αν και εγω βαζελίνη βαζω υπαρχει και ο αντίλογος βαζελινη = παράγωγο πετρελαίου
|
|
||||
|
||||
Α... ναι 2213 Klaz ειμαι αλλου σημερα
|
||||
|
||||
μπορει ,αλλα εγω για τα φιλτρα μου τη χρησιμοποιω αρκετα χρονια με απολυτη επιτυχια στεγανοτητας,και χωρις προβληματα η απωλειες με τα ψαρια μου.....
|
|
||||
|
||||
Γιαννο αφου μιλαει ο παλιος, βαζελινη που εχει και αλλες χρησεις αγορι μου, τι το συζηταμε
|
||||
|
||||
Σωστός άψογος ο παίχτης
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σημείωσε οτι εγώ στόπα Κάνει για όλες τις δουλειές ΥΓ. Το χρησιμοποιούν ακόμη και σε bubble counters |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναλογία νερού βρύσης με νερού R.O | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 30-03-07 07:54 |
Διαρροη φιλτρου | Mariel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 11-11-05 15:18 |
διαρροη | steady | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 15-06-05 01:41 |
διαρροη SOS | steady | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 28-04-05 09:23 |
Σκληρότητα νερού. | stydio | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 22-04-04 02:27 |