|
|||
|
|||
![]()
Χωρητικοτητα ενυδρειου σε λιτρα: περίπου 75 καθαρα
Τυπος ενυδρειου: φυτεμένο Χρονος λειτουργιας:6 μήνες Υποστρωμα και ποιο: χαλαζιακο μαύρο ψιλο χαλικι Φωτισμος : 36 ταμπλέτες των 24 λεντ (μεταξύ των οποίων 3 κόκκινες και 3 μπλε) και ενας λεντ προβολέας μπροστά 10w Φωτοπεριοδος: 9 ωρες Παροχη CO2:μπουκαλα 2 φυσαλιδες/δευτερόλεπτο ίσως και παραπάνω Λιπασματα που χρησιμοποιειτε: DIY makro και mikro Πρόγραμμα λιπανσης: εναλλαξ καθε μέρα 3ml από τα παραπάνω εκτός την ημέρα αλλαγής. Μέχρι πριν καν μήνα έριχνα 6ml αλλά είχα πολλή κλαδοφόρα και το μείωσα στα 3. Μπορώ να πω ότι μειώθηκε και η κλαδοφόρα λίγο. Αλλαγες νερού (καθε πότε και πόσο %): 50% κάθε εβδομάδα Θερμοκρασια:25 Μετρησεις:* ΝΗ3/ΝΗ4: 0 ΝΟ2: 0 ΝΟ3:10 ΡΗ:7,4 Φιλτρανση: 400lt/h Ιχθυοφόρτιση: 9 white clound, 5 cherry barbs Ειδη φυτων: Pogostemon Helferi Micranthemum 'Monte Carlo' Alternanthera reineckii 'Mini' Hygrophila Polysperma Pogostemon erectus Φυτομάζα 8-9 Περιγραφή αλγης: μάλλον πρόκειται για καφέ αλγη και το λεω αυτό γιατί στη δεύτερη φωτογραφία που φαίνεται το φυτό που είναι κολλημένο στο τζάμι, έβαλα το χέρι μέσα και είδα ότι αυτή η καφετίλα ήταν πάνω στο φυτό αλλά μολις κούνησα το φύλλο, είδα ότι είχε πιάσει και σα γλίτσα πάνω στο τζάμι και την ετριψα ελαφρά και έφυγε. Πότε εμφανίστηκε: κάνα μήνα εχει Αλλα σχόλια: εμφανίστηκε πολύ ελαφρά στη μοντε καρλο στα σημεία που την κλαδεψα κυρίως. Δε φαίνεται στις φωτο που δοκίμασα να βγάλω. Σκέφτομαι να κάνω 2 αλλαγές νερού την εβδομάδα (50%) και να ρίξω τοπικά εξελ. Έχω πολλά ramshorn αλλά δε ξέρω αν την τρώνε. Έχω την εντύπωση πως την τρώνε επομένως παίζει αυτό να μην είναι καφέ αλγη. Για καλύτερη κυκλοφορία νερού και ανάμειξη λιπασμάτων, έχω και έναν wavemaker μικρό. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γδάρσιμο ή κάτι άλλο; | Undertaker | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 09-05-17 17:35 |
ramshorn ή κάτι άλλο ?? | gkontos | Αναγνωρίσεις ειδών | 4 | 16-02-13 12:30 |
¶λγη η κάτι άλλο? | antricos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 03-02-13 08:31 |
Μούχλα ή κάτι άλλο; | giannisaek | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 16-03-11 20:38 |
Αλγη, ή κάτι άλλο; | ANXRI | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 03-10-08 19:56 |