|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Λίπανση Φυτών Λιπάσματα,δοσολογίες,DIY λιπάσματα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
εχω μπλεξει μαλλον τα μπουτια μου
![]() ![]() θελω να ξεκινησω το ΕΙ. γιατι τα ετοιμα μου τελειωνουν και δεν προκειται να τα ξαναπληρωσω.. ![]() ![]() εχουμε και λεμε λοιπον, μετα απο πολυ διαβασμα-μπερδεμα.. ![]() κατελληξα στο εξης οσον αφορα τις δοσολογιες για τα σκευασματα: 4 γρ. power 4 σε 250 ml απιονισμενου 25 γρ. νιτρικο καλιο σε 250 ml απιονισμενου 25 γρ. θειικο καλιο σε 250 ml απιονισμενου και για enema cooper οτι οι 22 περιπου σταγονες μας κανουν 1 ml. οσον αφορα το προγραμμα: δευτερα: power 4 (traces-ιχνοστοιχεια) τριτη:θειικο,νιτρικο και enema τεταρτη: power 4 (traces-ιχνοστοιχεια) πεμπτη:θειικο,νιτρικο και enema παρασκευη: power 4 (traces-ιχνοστοιχεια) σαββατο:ΤΙΠΟΤΑ και κυριακη: 50% αλλαγη νερου και μετα θειικο,νιτρικο και enema. τωρα αν δεν κανω λαθος, στα παραπανω ειμαι σωστος...(μαλλον??) το βασικο ομως αναπαντητο ερωτημα μου ειναι, ποσα ml απο το καθε ενα θα σε πρεπει να βαζω καθε μερα για 100 λιτρα ενυδρειο??? οσο και αν εψαξα ολα σε ppm τα λεμε, και εχω μπλεξει τα μπουτια μου. ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
κανείς???
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν το χω καθολου με τα φυτεμενα και τα ματζουνια αλλα δεν μπορει να γινει μετατροπη των ppm σε ml/lt?
http://www.endmemo.com/sconvert/ppmml_l.php
|
||||
|
||||
![]()
Πατα
Estimative index calculator στο νετ και θα βαλεις τα λιτρα του ενυδρειου σου ποσα ml θελεις να ριχνεις καθημερινα ποσα ml θα ειναι το μπουκαλι σου και ποσες φορες την βδομαδα θα βαζεις. Αυτο θα σου βγαλει ακριβως ποσα gr χρειαζεσαι απο καθε λιπασμα για να κανεις αυτο ακριβως που θες. Ειναι ευκολο μην μπερδευεσαι με ppm.
|
||||
|
||||
![]()
Mg/lt και ppm ειναι το ιδιο πραγμα.
Σταλθηκε απ τη μπακατελα μου.
|
||||
|
||||
![]()
εσεις καλα τα λετε, εγω ομως εχω ανοιξει 10 calculator και ακρη δεν βρισκω...
ποσα ml πρεπει να ριχνω την μερα?
|
||||
|
||||
![]()
Εξαρταται απ το ποσο συμπυκνωμενο εχεις φτιαξει το διαλυμα και φυσικα η καθε σκονη εχει οριο στη διαλυτοτητα. Οταν παω σπιτι θα σου στειλω λινκ με τον calculator που εγω χρησιμοποιω κι ειναι πολυ ευκολος, απλα κατι σου εχει ξεφυγει.
Για δες δουλευει το λινκ; http://www.theplantedtank.co.uk/calculator.htm Σταλθηκε απ τη μπακατελα μου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν δεις ομως τα αναφερω ολα στο πρωτο ποστ. εχω καταλληξει στο παρακατω, και δεν μπορω να βρω τα μλ της δοσης. κατελληξα στο εξης οσον αφορα τις δοσολογιες για τα σκευασματα: 4 γρ. power 4 σε 250 ml απιονισμενου 25 γρ. νιτρικο καλιο σε 250 ml απιονισμενου 25 γρ. θειικο καλιο σε 250 ml απιονισμενου και για enema cooper οτι οι 22 περιπου σταγονες μας κανουν 1 ml. οσον αφορα το προγραμμα: δευτερα: power 4 (traces-ιχνοστοιχεια) τριτη:θειικο,νιτρικο και enema τεταρτη: power 4 (traces-ιχνοστοιχεια) πεμπτη:θειικο,νιτρικο και enema παρασκευη: power 4 (traces-ιχνοστοιχεια) σαββατο:ΤΙΠΟΤΑ και κυριακη: 50% αλλαγη νερου και μετα θειικο,νιτρικο και enema. τωρα αν δεν κανω λαθος, στα παραπανω ειμαι σωστος...(μαλλον??)
|
||||
|
||||
![]()
Θα τα φτιαξεις ετοιμα διαλυμενα σε νερο και θα ριχνεις καθε μερα η θα ριχνεις καθε μερα σκονη με κουταλακι απευθειας στο ενυδρειο???
Γραψε ποσα λιτρα ενυδρειο εχεις Ποσες φορες την βδομαδα θα ριχνεις Ποσα ml θα ειναι τα μπουκαλια που θα εχεις Και ποσα ml την μερα θες να ριχνεις Το βαζεις στο calculator και σου βγαζει ακριβως. Αυτο το λινκ που σου εγραψε ο κωστας ειναι το σωστο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ειναι 100 τα καθαρα μου λιτρα, θα φτιαξω τα λιπασματα με απιονισμενο νερο. θα ακολουθησω εβδομαδιαιο προγραμμα, τα μπουκαλακια μου ειναι 250 μλ. σε αυτο το λινκ που μου εδωσε ο κωστας, εγω βλεπω οτι μου δινει ppm. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() και το θειικο καλιο και το power 4 ποια επιλογη ειναι? ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zapatas : 30-10-16 στις 17:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φωσφορικά: 1-3 ppm Κάλιο: 20-30 ppm CO2: 30ppm τοσα δεν πρεπει να ειναι για το EI??
|
||||
|
||||
![]()
80-150 λιτρα
1/4 κουταλακι KNO3 1/16 κουταλακι KH2PO4 3 φορες την εβδομαδα 1/16 κουταλακι Trace 3 φορες την εβδομαδα Δοκιμασε ετσι χωρισ μπουκαλακια!
|
||||
|
||||
![]()
Αποφασισε ποσα ppm θες να βαζεις κι αναλογα φτιαξε τα λιπασματα, βγαλε τα συνολικα ppm και μρτα διαιρεσε το δια του 3 για τις δοσεις.
|
||||
|
||||
![]()
Οταν παω σπιτι θα σου εξηγησω.
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου εγω τα υπολογισα σε γραμμαρια..64 γρ σε 500 μλ για την ακριβεια οποτε 4 tsp ειναι περιπου 60..15 γρ ειναι πολυ λιγο...
Στάλθηκε από το SM-J730F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
κουταλιες του γλυκου ειναι το tsp. γυρω στα 4 γρ. Λίγο παραπάνω λιγο παρακατω δεν εγινε τίποτα.
Εαν θες να δεις ομως προτεινω να βρεις δοσολογιες επιλεγοντας "stock solution" https://www.thenutrientcompany.com/a...ei_calculator/
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τοσα έβαλα εντάξει! απλα με μπέρδεψαν τα calculators Παράθεση:
το εργαλείο δνε μπορω να το δουλεψω ακόμη. γιατι δεν με βολευε στο πω θα φτιαξω τα λιπάσματα μου. μπερδευόμουν στο σε τι αναλογιες θα ειναι το διάλυμά μου ,για αυτο ακολουθησα τη καρτουλα που ειχε μεσα το ei starter kit |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
δοσολογια diy για 1,5 λιτρο | Μίμης | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 18-06-09 14:36 |
δοσολογια λιπασματος | Ryu | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 21-08-08 02:41 |
δοσολογια | gutsi | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 10-10-07 17:35 |
Δοσολογια seachem... | vasilakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 22 | 15-12-06 15:36 |
Δοσολογια Για Baktopur | iliasf | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 23-03-06 01:20 |