![]() |
#1 |
Άλατα
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπερίζω την ομαδα.Εχω ενα πρόβλημα που σίγουρα πολλοί το εχετε αντιμετωπίσει και γι'αυτο ζητάω τα φώτα σας.Μετα απο πολυήμερες διακοπές (ενα μηνα περίπου) η στάθμη του νερου του ενυδρειου μου επεσε αρκετά και το κομμάτι που ηταν εκτος νερου γέμισε με άλατα.Τι μπορω να κανω για να απαλλαγώ απο αυτα;
Υγ:εχω συμπληρώσει το νερου που ειχε εξατμιστει. |
|
Εμφανίσεις: 2381
|
|
||||
|
||||
![]()
Πανάκι μαλακό εμποτισμένο με ξύδι και τρίψιμο.Προσεκτικά να μην στάζει μέσα!!
Θα πρέπει να κατεβάσεις την στάθμη. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν θελεις παρε ειδικη ξυστρα για τα τζαμια. Μια μονιμη λυση στο προβλημα παρε ενα συστημα αντιστροφης οσμωσης.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αντίστροφη όσμωση για να πάρει (πέρα από τα έξοδα) πρέπει να έχει και ψάρια που απαιτούν μαλακό νερό...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και δεν θα λυθεί το πρόβλημα να μαζεύονται άλατα από την εξάτμιση. Το θετικό με το φίλτρο Α/Ο είναι πως θα βοηθήσει πολύ στην αναπλήρωση από την εξάτμιση και δεν θα ανεβαίνουν οι σκληρότητες
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Πόσο μαλακό νερό έχει η θάλασσα και χρησιμοποιούν απαρεγκλίτως Α. Ο. οι "θαλασσινοί" ; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καθόλου μαλακό χαχαχα
Αλλα τι γίνεται , ναι μεν νερό απο όσμωση μόνο αλλά μετα που βάζουμε το αλάτι η σκληρότητα παει ταβάνι χαχαχα
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Νίκο , όπως σωστά είπε και Κώστας βάζουν και αλάτι,
στα θαλασσινά όμως είναι απαραίτητη για αναπλήρωση από εξάτμιση, στα γλυκά όμως πιστεύω πως δεν θα βοηθήσει και τόσο στο να μην εμφανίζονται άλατα, μπορεί με αναπλήρωση από Α/Ο να μειωθεί λίγο το φαινόμενο
|
||||
|
||||
![]()
Ενημερωτικά, για τα άλατα στο τζάμι ακόμα και σε πάρα πολύ....σκληρές περιπτώσεις, δουλειά (καλύτερη από το ξύδι) κάνουν και τα σκευάσματα τύπου "Ph Minus". Μην με ρωτήσετε για "Ph Up", μπορεί να κάνει το ίδιο αλλά δεν το ξέρω
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση (ακόμα και από άτομα που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ γνωρίζουν)... ακόμα και για την χρήση του "βρώμικου" νερού της Α.Ο. σε "αφρικάνικα" ενυδρεία. Αυτό ΠΡΕΠΕΙ... να σταματήσει να διαιωνίζεται.- |
|
||||
|
||||
![]()
Ρε φίλε τόσο χρόνο που έχεις δαπανήσει στα σχόλια
θα είχες γράψει δοκίμιο για τον λόγο. Γράψε να το κάνω υπόμνημα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πάλι θέλεις να με ταλαιπωρήσεις... γέρο άνθρωπΑ;
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατα τυχη....ενυδρειο. | stratigos24 | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 05-09-11 14:31 |
Άλατα σε ενυδρείο! | ΕΛΒΙΡΑ | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 24-01-08 11:30 |
Άλατα σε χελωνάκι... | John T | Άλλα ζώα | 8 | 25-01-07 00:07 |
’λατα για Δίσκους | John T | Δίσκοι | 12 | 14-07-05 22:54 |