|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Σκεφτομαι να κανω μια μικρη αναβαθμιση στον ηδη υπαρχον φωτισμο που εχω και να προσθεσω μερικα led που εχω στα χερια μου.Τα λεντακια ειναι αυτα http://www.ebay.com/itm/281667478397...%3AMEBIDX%3AIT
Θα τοποθετηθουν διπλα στην κυρια λαμπα που εχω (pl 24w- 4000k-1800lum)ακριβως στη θεση του ανακλαστηρα στο πισω μερος του καπακιου.Χωρανε ανετα σε μια προχειρη δοκιμη που εκανα 5 λεντακια.Τα τρια θα ειναι τα παραπανω που αναφερω με το λινκ και τα αλλα δυο παρομοια ενα κοκκινο ενα μπλε.Τα λευκα ειναι λεει 4w & 400lm.Το κοκκινο και το μπλε απο 2.8w &190lm. Η απορια μου ειναι πως θα υπολογισω το συνολο των watt/lt που θα εχω μετα;Γιατι τα λεντ αντιστοιχουν διαφορετικα σε σχεση με τις λαμπες οικονομοιας-φθορισμου σωστα;Δηλαδη τωρα εχω 1800lm.Τα 5 λεντακια που θα προσθεσω μου κανουν 1160lm.Aυτο σημαινει πως ανεβαινω σε φωτισμο περιπου 60% πανω;Ειναι σωστος ο συσχετισμος που κανω;;Εδω ειναι ολο το ζουμι ![]() Για την τροφοδοσια θα χρησιμοποιηθει ενα τροφοδοτικο απο παλιο δεκτη nova που το χω και καθεται 12 v-3.6A,δοκιμαστηκε και μια χαρα σηκωνει τα 5 λεντακια. Τωρα αν με ρωτησετε γιατι θελω να αυξησω τον φωτισμο;Πειραματισμος-διαθεση για μαστορεμα-αλλαγη φασματος-να δοκιμασω κανα κοκκινο φυτακι ολα αυτα μαζ ![]() ![]() ![]() Ευχαριστω!
|
||||
|
||||
![]()
Σωστά τα υπολόγισες, τα lumen είναι πιο σωστά απο τα watt, θα υπολογίζεις μετά όμως lumen/λιτρο και όχι watt/λιτρο.
Πρόσεχε μόνο τα λεντακια να τα προστατέψεις με κάποιο τρόπο απο την υγρασία, δεν θα αντέξουν χωρίς προστασία
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπορει να χρησιμοποιηθει στο ενυδρειο η σιλικονη που εφαρμοζεται με θερμοπιστολο ή ειναι τοξικη γνωριζει κανεις;
|
||||
|
||||
![]()
Εχω ετοιμη τη διαταξη με τον επιπλεον led φωτισμο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ποσα led έβαλες ;
|
||||
|
||||
![]()
Εβαλα 3 cool white +1 κοκκινο+1 μπλε συνολο 5 ολα 48 smd.Mε παιρνει να βαλω αλλο 1 λευκο αλλα λεω να μην το παρακανω..Τωρα θα δω και την συνολικη αποχρωση πως θα ειναι αν δεν μου αρεσει καποιο το κοκκινο ας πουμε ή το μπλε θα το αντικαταστησω με λευκο.Ακομη δεν τα εβαλα στο καπακι, να κανω καποια διορθωση θελω στην συνδεσμολογια κ ειμαι οκ
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα μπλε και το κοκκινο αστο, τα εχω και εγω, και βάλε και το άλλο άσπρο.
Βάλε να αναβει πρώτα ότι εχει πιο λιγο φως, και μετα το δυνατο , και αντιθετα όταν κλεινουν, πρωτα να κλεινει το δυνατο και μετα το αλλο, έτσι θα εχεις μια σταδιακη αυξηση και μειωση
|
||||
|
||||
![]()
Τακη σ ευχαριστώ
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα LED τα κολλάω με κόκκινη σιλικόνη αυτή ![]() ή αυτή ![]() ιδιες είναι αλλά ειναι σε διαφορετικές συσκευασίες Παράθεση:
Εχεις σαλιγκαρια, μη φοβασαι ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλύτερη να τα κολλήσεις με θερμό αγώγιμη σιλικόνη η ακόμα καλύτερα να βάλλεις θερμό αγώγιμο γράσο και να τα βιδωσεις επάνω στην ψήκτρα ..άκυρο παρά ειναι λιγα τα βατ φίλε αλλά κακο δεν κάνει
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Κωστα ευχαριστω για την απαντηση
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ναι σίγουρα πιο καλά
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Ξεκινησα με 4 cool white +1 μπλε+1 κοκκινο.Το αποτελεσμα ΠΑΡΑ πολυ εντονο φως, δηλαδη φαινομενικα εμενα μου φανηκε για 2πλασιασμο φωτισμου ισως και περισσοτερο, κι επειδη η αποχρωση του μπλε δεν μου αρεσε, το εχω αφησει και λειτουργει (για την ωρα)με 2 cool white στις ακρες + 2 κοκκινα στο κεντρο.Μου αρεσει ετσι γιατι εσπασε το κιτρινο της κυριως λαμπας και στο συνολο η αποχρωση πιστευω ειναι μια χαρα!Το εχω και δουλευει μονο 4 ωρες παραλληλα με τον κυριο φωτισμο και σταδιακα αυξηση βλεποντας και κανοντας
![]() Παντως αυτο που παρατηρω ειναι πως ενω βγαζουν ωραιο φως, δεν ανοιγει και τοσο πολυ δηλαδη αν ελεγα πως θα τα ειχα για κυριο φωτισμο θα επρεπε να προσθεσω αλλη μια συστοιχια στο μπροστινο μερος για να με καλυψει, και μετα ανεβαινουμε αρκετα σε καταναλωση ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτο πχ λεει πως ειναι 1 watt (λιγο μου φαινεται) http://www.ebay.com/itm/White-T10-35...pWaGO2&vxp=mtr αυτα έχω δει πως λένε 2 watt (τα 48 led 3528 ) http://www.ebay.com/itm/12-24-36-48-...sJt40PMG6tXY7A τα μπλέ κόκκινα πρέπει να ειναι σε αναλογια 2 κόκκινα / 1 μπλε. Τα εχω ετσι και το μπλε αλλα και το κοκκινο δεν τα βλεπω καθολου, σπανε την ασπριλα που βγαζουν τα cool white
|
||||
|
||||
![]()
Να σαι καλα καλημερα
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναβάθμιση φωτισμού | Malawi Lover | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 13-11-12 11:58 |
Αναβάθμιση Φωτισμού-Φίλτρανσης...Τώρα! | nazgul | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 24-05-12 09:15 |
Αναβάθμιση φωτισμού | tzetzos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 24-01-12 17:35 |
Αναβάθμιση φωτισμού | Filotas | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 28-11-07 11:11 |
Αναβάθμιση φωτισμού | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 27-09-07 08:51 |