|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα ήρθαν τα led για τον φωτισμό του μικρού μου ενυδρείου και έχω μερικές απορίες.
Πρώτα απ'όλα το ενυδρείο μου είναι 30 λίτρα φυτεμένο με εύκολα φυτά και τα περισσότερα ταχείας ανάπτυξης. Επίσης φιλοξενείτε ένας μονομάχος (betta crowntail) και μερικα σαλιγκαρακια. Τα led είναι 2 36smd cool white, 1 48smd warm white, 1 6smd red και 1 6smd blue το κόκκινο και το μπλε το πήρα πιο πολύ για να πειραματιστώ για το αν συμβάλουν στην ανάπτυξη των φυτών ή όχι. Μια απορία είναι η εξής με ποια διάταξη να βάλω τα led ? (σκεύτομαι να βάλω τα cool στην άκρη και στην μεση το warm και μετά μπροστά από το warm το κόκκινο και πίσω το μπλε) και η άλλη ερώτηση μου είναι : μήπως θα είναι πολύ δυνατό το φως??? |
|
||||
|
||||
![]()
Βάλτα έτσι οπως λες.
Ο φωτσιμός είναι εντάξει για τα φυτα, ισως για τον μονομάχο να είναι λίγο παραπάνω, αλλά όταν μεγαλώσουν τα φυτά θα δημιουργήσουν σκιές. Σε 30αρι γαριδάδικο είχα 3 Χ 48 SMD 3528 (σαν τα δικά σου) cool white και ειχα τρελή ανάπτυξη χωρίς CO2 και λιπάσματα
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω φιλε!!!
Συντομα θα βαλω και το co2 και πιστευω θα γινει χαμος. το κοκκινο και το μπλε μπορω να το βαλω??? Ή υπαρχει περιπτωση να μου δημιουργησουν προβλημα? |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια ποσο κοστιζει ενα τετοιο κιτ με led?εχω κ εγω ενα 30 αρι μηπως το ξεκινησω..
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς, με ξεχωριστούς χρονοδιακοπτες, να προσομοίωσεις ανατολή,δύση και moonlight με τα κόκκινα και τα μπλε αντίστοιχα.
Εγώ δε νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. ¶λλο μια ροζ φθορίου στα 25000k και άλλο τα led.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μετασχηματιστη ειχα και το καλο ειναι οτι εχουν απο πισω τους αυτοκολητο για να κολανε σε οποια επιφανεια θες! (δεν το ελεγε πουθενα στην περιγραφη) πιστευω με 10 ευρω κανεις μεχρι και ανατολη-δυση οπως ανεφερε ο lifefx με χρονοδιακοπτες απο ικεα. (1 ευρω ο ενας περιπου) εννοειτε οτι δεν συγκρινονται τα led με τις φθοριου στην περιπτωση των kelvin εκτος απο το cool και warm white αλλα και στα lumens οπου τα led δεν μπορουν να φτασουν τις ενυδρειακες φθοριου. |
|
||||
|
||||
![]()
κομπλε 10 ευρω σου ερχεται κ η λαμπα!
betta, diy led, nano, planted, φυτεμενο |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
nano co2 | στελιος προεδρου | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 15-09-14 00:07 |
nano diy 30λτ | gianniwpopi | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 6 | 25-04-12 03:42 |
NANO 30L | petros | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 19 | 24-03-10 09:22 |
Νέο nano | koursaros7 | Nano Reef | 5 | 29-12-07 18:37 |