Επιλογή εξωτερικού φίλτρου για 60 λίτρα
Από αυτά που διαβάζω, στην αγορά του εξωτερικού φίλτρου παίζουν σημαντικό ρόλο και τα ψάρια που θα έχω στο ενυδρείο.
Έχω ήδη 6 cory panda, 3 αρλεκίνους [οι υπόλοιποι έφυγαν με βουτιά θανάτου], 1 glowlight tetra που πρόκειται να δοθεί όταν καταφέρω να το πιάσω, και μερικές red cherry [λίγες ακόμα].
Σκοπός μου είναι να αυξήσω την ομάδα των αρλεκίνων και να έχω μόνο 2 κοπάδια και τις γαρίδες με το καλό. Ή να βάλω neon tetra αντί για αρλεκίνους, πιθανόν χωρίς τις γαρίδες γιατί τις τρώνε.
Η απορία μου είναι αν πρέπει να κοιτάζω στα χαμηλότερης ροής φίλτρα [πχ αυτά που λένε μέχρι 100 λίτρα, μέχρι 150 κλπ, όπως πχ τα fluval 106 ή elite crystal flo 40], ή σε κάτι δυνατότερο [πχ fluval 205, sun sun 302, elite 60], δεδομένου οτι θα χρησιμοποιώ και αρκετό υλικό [βάζω μπόλικη τύρφη, συν το βιολογικο+μηχανολογικό υλικό που θα μπει].
Ουσιαστικά ρωτάω δηλ. αν με ένα μεγαλύτερο φίλτρο ρισκάρω να γίνει το ενυδρείο πλυντήριο, ή αν θα υπάρχει πρόβλημα που πιθανόν θα το τρέχω με μειωμένη ροή από τις βαλβίδες του. Σημειωτέον οτι πλέον το εσωτερικό μου μπουκώνει στις 2-3 μέρες, δεν έχω καθόλου ανατάραξη της επιφάνειας και μαζεύεται πολύ βρωμιά στα φυτά και στο βυθό του ενυδρείου, παρά τις συχνές αλλαγές και καθαρισμό [τόσο φορτωμένο το έχω δλδ].
|