![]() |
#1 |
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
![]() Αξιολόγηση:
![]() Εχω ξεκινήσει ένα νέο ενυδρείο 125 λίτρα με φίλτρο eheim classic 2217 στις 12/09 (πριν 13-14 μέρες). Στο ενυδρείο έχω βάλει 2-3 limnophilla, 2 microsorum pteropus και 3 anubias nana. Ο φωτισμός δουλεύει 7½ ώρες την ημέρα και σταδιακά ανεβάζω την περίοδο έως 8 ώρες. Το υπόστρωμα είναι χαλαζιακή άμμος από ερμή και τις ανούμπιες τις έπιασα σε μικρές πέτρες που μάζεψα από ποτάμι του χωριού μου. Τις πέτρες τις τέσταρα με ακουαφόρτε και δεν άφρισαν.
Πάμε τώρα στις τιμές γιατί κάτι συμβαίνει. (Φταίνε οι πέτρες?) Βρύση ------- Ενυδρείο Kh 4 ------------4 Gh 8 -----------11 Ph 7.5 ---------7.5 Οι παραπάνω τιμές έχουν ληφθεί με υγρά τέστ Sera πλην του Ph που είναι με υγρά τεστ της Api. Επιπρόσθετα μετράω καθημερινά με υγρά τεστ της Api για αμμωνία-νιτρώδη και νιτρικά και η μέτρηση βγαίνει σε όλα 0. Τα τεστ λήγουν το 2018. Ταίζω καθημερινά (σε άδειο ενυδρείο φυσικά) φυλλαράκια σε τούλι. Μαζί με τα φυτά ήρθαν και 4 σαλιγκάρια μακρόστενα. Έχω κάπως μπερδευτεί με όλα αυτά ..!! Βγάζετε κάποιο συμπέρασμα από την κατάσταση που βρίσκεται το ενυδρείο? Το ενυδρείο θα φιλοξενήσει τιγράκια και ίσως αργότερα κόρυ στερμπάι (θέλουν μαλακό νερό) |
|
Εμφανίσεις: 9578
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κάθε πότε τα τέστ? | Sandrea | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 26-11-11 21:03 |
Κάθε πότε; | sailim | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 14-02-10 17:06 |
κάθε αρχή και δύσκολη | koko | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 13-04-06 15:18 |
HELP!!! μου πεθαίνουν ένα-ένα κάθε μέρα! | Guppy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 24-10-05 07:08 |