|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Θα ήθελα τα φώτα σας για να αφαιρέσω σιλικόνη (εντελως αφαιρεση) απο τα τζαμια του ενυδρειου διοτη τα ξεκολλησα για να τα ξανακολλησω.. η σιλικονη ειναι δυο ημερων!!!
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() Με κλασική ξύστρα για τζάμια. Δεν υπάρχει περίπτωση γρατσουνιάς. |
|
||||
|
||||
![]() εχω ηδη αφαιρεση τα μεγαλα κοματια με λεπιδα απο φαλτσετα... τι ειναι καλυτερο?? ασετον? βενζίνη? θελω κατα καποιο τροπο να αφαιρεθει σχεδον ολη για να ειμαι σιγουροσ οτι η νεα θα κολλησει καλα!!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
όταν ξεραθεί με μηχανικό τρόπο, ο χημικός τρόπος δύσκολα κάνει δουλειά, δοκίμασε με White Spirit ή διαλυτικό νίτρου και αρκετο τρίψιμο με πανί, υπάρχουν και διαβρωτικά σιλικόνης όπως αυτο http://www.wurth.gr/uploads/infos/M%...1252-04563.pdf αλλά δεν το έχω δοκιμάσει
|
||||
|
||||
![]()
to white spirit (ενα πολυκαιρινο δλδ που ειχα) τι θολουρα ψιλοεφτιαξε και μαλακωσε λιγο η σιλικονη.. βλεπω να τα πεταω τα τζαμια...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θέλει και λίγη προσπάθεια
|
||||
|
||||
![]()
Θελει ΠΟΛΥ προσπαθεια - ειδικα αν ειναι φρεσκια και αφηνει θαμπαδα οπου ακουμπησει αλλα οχι και να τα πεταξεις. Αμαρτια. Ασετον - ξυστρα τζαμιων και μπολικη υπομονη· θα φυγουν ολα. Προσωπικα με βολεψε καλυτερα λαμα απο φαλτσετα γιατι πιανει μεγαλυτερη επιφανεια και ειναι πιο λεπτη/κοφτερη/ευλυγιστη απο την ξυστρα ( που ειχα τουλαχιστον ) θελει ομως περισσοτερη προσοχη για να μην γρατζουνισεις το τζαμι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Από την στιγμή που σου γραφή φιλεμου ο Κώστας το link που αναφέρει ο nidal την λύση με το διαλυτικό νίτρου το επιβεβαιώνει και ο Τάκης εκεί είναι και η λύση προφανώς και χωρίς ταλαιπωρία , με οινόπνευμα και εγώ έχω ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν
p.s το ασετόν κάνει δουλειά πριν στεγνώσει η σιλικόνη όταν κολλάμε τα τζαμια για να τα καθαρίσουμε αν έχουμε πασαλείψει κάποιο σημείο που δεν θέλουμε χωρίς ταλαιπωρία μετά δεν κάνει και πολλά
|
||||
|
||||
![]()
λοιπόν.... η λύση βρέθηκε.. ξύσιμο τα χοντρα με την ξυστρα για τα τζάμια μετα με τη βοήθεια του ασετον και με ενα σφουγγαρακι για τοιχους(ειναι ασπρο και σβηνει μαυριλες απο τοιχουσ) καθαρίζουν αμέσως τα θαμπόματα, στη συνέχεια με ενα σφουγγαράκι πιάτων(παλι με ασετον) με την σκληρή μερία έτριψα τα πλάινα του τζαμιου.. σας ευχαριστω για τισ προτάσεις σας!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Λαμα απο φαλτσετα χοντρη και αλκοολη.Η αλκοολη ειναι υποκαταστατο οινοπνευματος και ειναι φθηνο!
Οσο για το σφουγγαρακι αν το ζορισεις θα κανεις γρατζουνιες.
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι ροντε οποτε ειναι ηδη με "γρατζουνιες".. τι χειροτερο να του κανω?? απλα προσοχη μην ακουμπησει στην επιφάνεια!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Με διαλυτικό νίτρου και σιρματάκι για κατσαρόλες, αυτό που είναι μπαλίτσα.
|
||||
|
||||
![]()
Σταμάτη το φοβάμαι το συρματάκι, θα κάνει γρατζουνιές, ότι έχω καθαρίσει έως τώρα ήταν με διαλυτικό νίτρου , παλιά πετσέτα, προσπάθεια και επιμονή,
|
||||
|
||||
![]()
το καλυτερο για μενα ειναι
https://www.google.com/search?q=%CE%...72%3B800%3B600 αλλα κοβει πολυ παιδια δε μενει τιποτα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα γιατί δεν μου ασπρίζει τα τζάμια;;;;;………
|
||||
|
||||
![]()
το συρματακι βγαζει τον εθερα απο το τζαμι και το ασπριζει
και αν οχι το γεμιζει γρατζουνια η απλη ξυστρα το χαραζι μονο η λεπιδα δεν εχει τη δυναμη να το χαραξει εχω κανει πολλες φωρες αυτη τη δουλεια ο καλυτερος τροπος ειναι η λεπιδα και λιγο οινοπνευμα στο τελειωμα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ | petros | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 20-10-15 22:40 |
μαρκα σιλικονης | xaris.f | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 20-12-12 11:57 |
καθαρισμος σιλικονης | kostas78 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 17-12-11 22:28 |
ΛΗΞΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ | giannis1976 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 20-07-04 14:34 |