|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
στοιχεία
Διαστάσεις:100x30x40 Όγκος:120 λίτρα (110καθαρά) Κατηγορία: Κοινωνικό. Φυτά: anubias, Cryptocoryne wendtii var. "brown",Limnophila aquatica,valisneria nana, pistia stratiotes, blyxa,rotala rotundifolia, java moss. Ψάρια: 5 neon 5tetra rummi (ροδόστομοι) 12 red chery 2 caridina japonika 1 pleco 1 applesnail 2 brachydanio rerio (zebra) φιλοξενούμενα Υπόστρωμα 4 εκατοστά χαλίκι Φόντο: μαυρο χαρτόνι Φωτισμός: 2λάμπα sera η μία plant color η άλλη dailight 30wat η κάθε μία Διάρκεια φωτισμού: 9 ώρες Λίπανση: sera dailidrops και ταμπλέτες sera. Παροχή CO2:2 λίτρα DIY Θερμοστάτης:150W Παράμετροι: οι μετρήσεις με στικάκια. pH:7-7,2 Γενική σκληρότητα (GH):10 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6 Αμμωνία (ΝΗ3):0 mg/l Νιτρώδη (ΝΟ2)0 mg/l Νιτρικά (ΝΟ3):10 mg/l Αλλαγές νερού:30% κάθε 14 μέρες. Θερμοκρασία:26° ¶λλες πληροφορίες:To ενυδρείο τρέχει εδώ 3 χρόνια . στόχος μου είναι να δώ γκαζονάκι από ricia μεσοπρόθεσμα. τι θα χρειαστώ επιπλέον για να το πετύχω?. ενώ άμεσα πρέπει να απαλλαγώ από την άλγη- την πράσινη πάνω στα τζάμια, και την μάυρη- τριχοείδή που είναι και άσχημη, πάνω σε τζάμια και αργής ανάπτυξης φυτά. οι παρατηρήσεις και οι συμβουλές θα εκτιμηθούν δεόντος. |
|
|||
|
|||
![]()
ομορφο το ενυδρειο σου!!!πιστευω οτι οσο περναει ο καιρος θα δειχνει ακομα πιο ωραιο.απλα καποιες παρατηρησεις κατα την προσωπικη μου γνωμη. ισως θα ηταν καλυτερα να μην εχεις εντελως ευθεια την κορυφογραμμη ,αλλα να σχηματιζει το κλασικο V ή να ειναι ψηλο στην μια ακρη και να χαμηλωνει προς την την αλλη ακρη.επισης η ροταλα ισως εδειχνε καλυτερα στο μελλον αν εμπαινε πιο πισω, και γιατι ψηλωνει αρκετα και γιατι μπορει σαν κοκινακι να αποτελεσει το οπτικο κεντρο.τελος, θα εβαζα την cryptocorine wendti πιο κεντρικα γιατι κει στην ακρη που εινια τωρα ψιλοχανεται λιγο και χανεται η δυνατοτητα να εχεις την αντιθεση χρωματικα του καφε με τα λοιπα πρασινα.
τωρα για τη ριτσια εισαι στα 0,55βατ/ λιτρο περιπου. δεν ξερω αν εισαι καλυμενος. θα σου που ομως καλυτερα παιδια με πιο πολυ πειρα στο φυτο. απο po4 πως εισαι; καλο ειναι να το δεις και για την αναπτυξη των φυτων και για τις αλγες. αυτα. καλη συνεχεια και καλα..κλαδεματα!!! |
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα φαινεται ........καποτε ειχα δυο απλσνειλς καιμου τρωγανε φυλλα αννουμπιας...εσενα δε σε πειραζουν τα φυτα?
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ και τους δύο.
έχω σκοπό να κάνω κάποιες αλλαγές στην διάταξη των φυτών, αλλά πρώτα θα ήθελα να προσθέσω μία ακόμα λάμπα, πιθανόν τότε το diy co2 δεν θα επαρκεί. με το sαλιγκάρι δεν έχω πρόβλημα εκτός από το java moss που νομίζω ότι το "τσακίζει" κατα καιρούς. |
|
||||
|
||||
![]()
ομορφο ενυδρειο!οταν σχηματιστει χαλακι θα "δειχνει" ακομη πιο πολυ....οι ανουμπιες εχουν ενα θεμα με την bba...
αν μπορεις χαμηλωσε λιγο ακομη τις σκληροτητες σου... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε Πανο ευχαριστώ! Θελω να χαμηλώσω την σκληρότητα αλλά πως θα το πετύχω? Με πρόσθετα σκευάσματα, με απιονισμένο νερο, με τύρφη, μήπως μπορείς να μου πεις την γνώμη σου?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μια πρωτη ιδεα! | nikitasp | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 3 | 23-11-07 01:37 |
Πρωτη γεννα. Χαρα και SOS | IRENE | Ζωοτόκα | 5 | 27-10-06 00:06 |
sos πρωτη γεννα | gleboukas | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 5 | 09-02-06 01:16 |