|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι για τους οποίους ένα ενυδρείο να έχει υψηλά νιτρικά?
Παρόλο που κάνω κανονικά αλλαγή το 1/4 του νερου του ενυδρείο ανα 6ημέρες τα νιτρικά μου είναι υψηλά. Εννοείται οτι δεν προσθέτω επιπλέον νιτρικά. Τα φωσφωρικα δε είναι σε καλή αναλογία 1mg/l. Αυτό που θα κάνω είναι συχνότερες αλλαγές νερού αλλά δεν καταλαβαίνω το γιατί! ![]() Τα νιτρικά της βρύσης κυμαίνονται στο ~10.... καμία βοήθεια...η ιδέα για το τί πάει στραβά?? (Το ενυδρείο είναι 65λ πυκνοφυτεμένο)
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως είναι και πυκνοκατοικημένο ;
|
||||
|
||||
![]()
δε θα το έλεγα έχω 7 τιγράκια μέσα... δεν είναι πολλα!
|
||||
|
||||
![]()
φυτα γρηγορης αναπτυξης εχεις;
βοηθουν πολυ..... (εχω διαβασει για ενα σφουγγαρι της juwel που διωχνει νιτρικα....δεν το εχω δοκιμασει ομως ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
παδια έχω hygrophila polysperma kai Cabomba caroliana ...
ενα μυστήριο... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Aν δεν σου ξεφεύγει το χεράκι στο τάισμα, τότε όντως είναι περίεργο.
Και κάτι άλλο μία συνήθης πρακτική που δουλεύει, είναι να αλλάζεις το ένα τρίτο ( 30% ) του νερού εβδομαδιαίως. Αν αλλάζεις μικρότερες ποσότητες (όπως στην περίπτωση σου) τότε με την πάροδο του χρόνου αυξάνει η ποσότητα των νιτρικών. Έχεις τίποτα άλλο μέσα στο ενυδρείο ? Η φίλτρανση του πως γίνεται (Ταχύτητα κυκλοφορητή-υλικά) ? |
|
||||
|
||||
![]()
Μέσα στο ενυδρείο δεν έχω τίποτα άλλο... εκτός από τα φυτά και μια ρίζα.
Η φίλτρανση που χρησιμοποιώ είναι eheim comfort 2232... Θα αυξήσω τη συχνότητα αλλαγών του νερού και θα το παρακολουθώ!! Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδια!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μειωσε την ποσοτητα της τροφης οπως σου ειπε ο halvas69.
|
|
||||
|
||||
![]()
θα κανω και αυτο..
|
||||
|
||||
![]()
Ξεχασα να σου γραψω,βαλε κερατοφυλλο μειωνει τα νιτρικα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δραματικά
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδια με συχνες αλλαγες νερου τα κατάφερα Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!!!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νιτρικό κάλιο.. | scalare | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 16-06-06 09:58 |
Γιατί τόσα νιτρικά; | Dimopoulos_d | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 07-10-05 21:30 |
Νιτρικά 0 και Τριχοειδή | Christodoulos Diamantidis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 26-02-05 00:39 |
Χαμηλά νιτρικά (ΝΟ3) σε φυτεμένο ενυδρείο. | ASCCO1 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 05-02-03 15:08 |