|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα από Ρόδο!Είμαι νέος στο χόμπυ και θα θελα τα σχόλια και τις συμβουλές σας για το πρώτο ενυδρείο μου.Τα χαρακτηριστικά του ενυδρείου ειναι:170 λίτρα καθαρά, εξωτερικό φίλτρο της eheim 2215 620λίτρα ανά ώρα, θερμοστάτης eheim 150 watt, 2 λάμπες 30watt.Είναι κοινωνικό φυτεμένο και φιλοξενεί 2 chinese algae eater, 2 σκαλάρια, 2 albino cory, 3 leopard corycat, 1 spotted catfish, 10 cardinal tetra, 1 oto, 3 guppys kai 4 bolivian ramirezi.
Aπό φυτά anubia nana, cryptocoryne undulata, micranthemum umbrosum, ceratophyllum demersum, anubias barteri, hygrophila polysperma, myriophyllum spicatum, kai ceratopteris thalictroides.Υπάρχει υπόστρωμα και χαλικι καθώς και CO. 7,5 PH, 4KH, 8GH, 0 AMMONIA, O NO2, και 25 NO3.Θερμοκρασία 25C Μπορώ να βάλω δίσκους εφόσον κατεβασω μόνο το ph, διότι έχω ακούσει διάφορα για την συμβατότητα με τα υπόλοιπα ψάρια μου και φυτά? |
|
|||
|
|||
![]()
συγνωμη για την ανάλυση.θα στείλω και καλύτερες
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου. Προτείνω μόνο να προσθέσεις κάποιο μονόχρωμο background μπλε ή μαύρο (απλό χαρτόνι από μαγαζί με χαρτικά).
Δίσκους δεν μπορείς να βάλεις όπως είναι τώρα. Θέλουν χαμηλό PH και σκληρότητα σε αντίθεση με τα Guppies τα οποία αν και πανέμορφα δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα. Υποθέτω ότι το CO2 είναι από DIY και όχι από φιάλη σωστά; Τα περισσότερα από τα ψαράκια σου θέλουν λίγο χαμηλότερο PH το οποίο μπορείς να το πετύχεις εύκολα αφού έχεις KH=4 με λίγο περισσότερο CO2 το οποίο όμως δεν θα αρέσει στα Guppies. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DJK : 15-05-06 στις 21:55 |
|
|||
|
|||
![]()
σευχαριστω djk.οτι εμαθα για το χομπυ του ενυδρειου ειναι απο το gab αρα εχετε συμβαλει ολοι στο στυσιμο του ενυδρειου μου.ειναι μεγαλη η βοηθεια που προσφερετε σε καποιον που ασχολειτε για πρωτη φορα με ενυδρεια.το ενυδρειο το εχω στυσει εδω και 2 μηνες, ενω πανε 6 μηνες απο τοτε που αρχισα να συλεγω πληροφοριες για αυτον τον σκοπό.
οσον αφορα το CO εχω μια απλη και οικονομικη φιαλη της τετρα aqua plants των 30 ευρω, αν και σκοπευω να την αλλαξω με κατι ποιο επαγγελματικό(αφού μαζέψω και κανα ευρώπουλο ).το diy ειναι η αυτοσχέδια κατασκευή για CO να υποθέσω? Ti είναι καλήτερο , η μπουκάλα ή το diy? Για να κατεβάσω το ph μπορω να κάνω τις αλαγες του νερού μόνο με απιονισμένο νερό ή θα κάνω κακο έτσι στα φυτά και στα ψάρια?ή να χρησιμοποιήσω τον ρυθμιστή νερού της τέτρα?Θελω να βάλω τους δίσκους γιαυτό ρωτάω! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
To DIY βγαίνει απο το 'Do it yourself" που σημαίνει "φτιάχτο μόνος σου". Για λόγους οικονομικούς όλοι ξεκινούν μια κατασκευή DiY Co2 και στο τέλος καταλήγουν σε φυάλη. Η μπουκάλα (φυάλη) ειναι σαφώς καλύτερη. Το pH δεν μπορείς να το κατεβάσεις αποκλειστικά με απιονισμένο νερό. Μπορείς όμως να το κατεβάζεις με co2 (διοξείδιο). Αντί για απιονισμένο νερό υπάρχουν οι αντίστροφες οσμώσεις που δουλειά τους ειναι να παρέχουν μαλακό και καθαρό νερό για κάποια είδη ψαριων. Για τους Δίσκους η Α/Ο (Αντίστροφη Όσμωση) ειναι σχεδόν μονόδρομος. Δες μερικά λίνκς http://tsamisaquarium.com/Selides/Themata/osmose.htm http://tsamisaquarium.com/Selides/Themata/co2b.htm |
|
|||
|
|||
![]()
και καποιες ακόμα φωτογραφίες
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το diy Co2, εμένα προσωπικά μου έσπασε τα νευράκια. Κάθε τρείς και λίγο έπρεπε να ανανεώνω το μείγμα, μια έβγαζε μια δεν έβγαζε, άντε η κατανάλωση σε ζάχαρη στα ύψη ![]() ![]() Από τότε που έβαλα μπουκάλα διοξειδίου ηρέμησε το κεφάλι μου. Ελυσα το πρόβλημα μια κι έξω. Κρατάει πολύ, η παροχή διοξειδίου είναι σταθερή..... ηρέμησα!!! ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση ενυδρείου Zaire 250lt | cbr929 | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 16-05-06 18:00 |
Παρουσίαση ενυδρείου 10 lt | Vasilizzz | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας | 16 | 04-04-06 11:04 |