|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
ε ειναι θολο πως να το κανουμε
οκ φιλοι με καλυψατε και παλι. θα βαλω σοβαρο ανθρακα ή παιρνω το ζουμι! ![]() συνεχεια το ενυδρειο χαζευω! |
|
|||
|
|||
![]()
που να μπουν και τα ψαρια.σε βλεπω να κατασκηνωνεις μπροστα στο ενυδρειο.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολλες φορές δεν φαίνεται!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
O άνθρακας καλό είναι να μπαίνει στην αρχή,όταν γεμίσει με νερό το ενυδρείο, και αφού 'κάνει τη δουλειά του', αρχίζει το στρώσιμο!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ αν έβαζα κάτι (θα περίμενα αρχικά) θα ήταν μια καλή τούφα filter wool, δεν ξέρω αν ο άνθρακας μπορεί να συγκρατήσει αυτό το μέγεθος σωματιδίων (δεν ξέρω λέω δεν είμαι και σίγουρος!). Μπορεί να είχες εκτός της σκόνης πάντως και κανένα bacterial bloom που δεν είναι και ασυνήθιστο στο ξεκίνημα.
|
|
||||
|
||||
![]()
H δουλειά του άνθρακα δεν είναι να κρατάει σωματίδια αλλά διάφορα χημικά που μπορεί να βγουν στο νερό από ότι διακοσμητικό έχουμε βάλει εμείς μέσα.
Η πρώτη σύσταση ενός φίλτρου σε καινούργιο ενυδρείο είναι ο συνδυασμός χημικής και μηχανικής φίλτρανσης. Σφουγγάρια,άνθρακας και βαμβάκι. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Νίκο μην βάλεις κανένα σκεύασμα για την θολούρα..
Θα ξεθολώσει..μην αγχώνεσαι!Καλό θα ήταν όπως είπε ο φίλος πιο πάνω να βάλεις στα φίλτρα σου filterwool και να το αλλάζεις συχνά τώρα στην αρχή.. |
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα. filterwool ειναι το βαμβακι που μπαινει τελευταιο πριν την εξοδο του φιλτρου? Εχω και στα 2 φιλτρα απο τετοιο. εχω και αρκετο παραπανω για να το αλλαξω 3-4 φορες
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, αυτό είναι. Δεν χρειάζεται να το αλλάζεις κάθε φορά, μπορείς να το πλένεις καλα με νερό βρυσης και να το ξαναχρησιμοποιείς. Πάντως το προϊόν που σου λέω βοηθάει. Βέβαια μέχρι αυριο μπορεί να κάτσει απο μόνη της η θολούρα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό λογικά θα θέλει αλλαγή συχνά τώρα που είναι θολό το νερό.. Επίσης,για μένα,μην έχεις μόνιμα και στα 2 σου φίλτρα filterwool γιατί στουμπώνει εύκολα και θέλει αλλαγή!Οπότε μην έχεις και στα 2 φίλτρα και χρειάζονται και τα 2 συχνό καθάρισμα..βάλε μόνο στο εσωτερικό! Τώρα που είναι αρχή μέχρι να ξεθολώσει άσε και στα 2.... |
|
||||
|
||||
![]()
Το νερο οπως μπανει στο φιλτρο περναει πρωτα απο το μηχανικο φιλτρο (πλαστικα μπαλακια) και πριν βγει απο το φιλτρο απο το φιλτεργουλ.
Στο φιλτρο μου το νερο μπαινει απο κατω και βγαινει απο πανω οποτε ειναι το τελευταο υλικο που βαζω πριν κλεισω το καπακι του φιλτρου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
*Γιατί να χρησιμοποιήσει σκεύασμα για κάτι που είναι τόσο απλό;το θεωρώ υπερβολή..είμαι κατά των σκευασμάτων!Ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις... ![]() ------------------------- Για να το λες σίγουρα έτσι θα είναι το φίλτρο σου..αλλά και βάση λογικής το νερό πρέπει πρώτα να καθαριστεί από ακαθαρσίες και μετά να περάσει απτο βιολογικό υλικό αν δεν κάνω λάθος.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη \/ag : 22-01-12 στις 12:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχει τυποποιημένα, (π.χ. εσωτερικό Juwel ή ειδικα σφουγγάρια eheim) τοτε δεν είναι και τόσο φθηνά. Και εγώ γενικά είμαι κατά των σκευασμάτων αλλα αυτο το έχω δει "εν δράση" και μπορώ να πω οτι κάνει θαυματα. Σε ενα φιλο, οπου στο ενυδρείο με μήκος 80εκ δεν έβλεπες απο την μια ακρη στην αλλη, με μια αλλαγή και με αυτό καθάρισε πολύ γρηγορα. Προς θεού, δεν έχω κανένα όφελος απο το να το διαφημίζω, απλα λέω πως μπορεί να βοηθήσει αρκετά.
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχα..δεν είπα οτι δουλεύεις για την Αpi!!
![]() Απλά είναι κάτι που θα φύγει έτσι και αλλιώς..δεν γίνεται να είναι θολό για πάντα.. Σε αυτό που λες για τα τυποποιημένα έχεις δίκιο..αλλά νομίζω οτι σε οποιοδήποτε φίλτρο μπορείς να βάλεις filterwool από αυτό που πουλάνε σε σακούλες..κόβοντας το στο σχήμα που θες.. Στο εσωτερικό της juwel,τουλάχιστον,και σε μερικά ακόμα φίλτρα γίνεται σίγουρα γιατί το έχω κάνει... |
|
||||
|
||||
![]()
στη συσκευασια των υλικων του juwel εσ . φιλτρου ειχε 3 τετραγωνα λευκα κομματια filterwool και εγραφε χαρακτηριστικα απ εξω οτι ειναι 3pieces (3 τεμαχια) οποτε φανταστηκα οτι δεν τα βαζω και τα 3. εβαλα μονο το ενα και εχω και αλλα 2 καβατζα. Εχω βεβαια και μισο τετραγωνικο μετρο απο το απλο (της σακουλας) απο τον φιλο που μου πουλησε το eheim.
Ειμαι στην 6 μερα του στρωσιματος και ετσι ειπα να κανω ενα τεστ ΝΟ2 . Πιο γαλαζιο απο τον σημερινο ουρανο βγηκε. Οσο πιο ΜΗΔΕΝ γινεται δηλαδη. Με αγχωνει λιγο ενα σχεδιαγραμμα στο παρακατω θεμα. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655 δειχνει οτι αρχιζουν να εμφανιζονται νιτρωδη στις 5 μερες . δεν τα περιμενα και τοσο νωρις σε καμια περιπτωση. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχω εμπειρία πάνω σε αυτό για να σε συμβουλέψω..
Αμμωνία κατάφερες να βάζεις την δόση που χρειάζεται;; |
|
||||
|
||||
![]()
από ότι έχω καταλάβει κάθε ενυδρείο είναι ένα διαφορετικό σύστημα.
Εμένα έκαναν να εμφανιστούν 12 μέρες και ο κύκλος ολοκληρώθηκε μετά από 40 μέρες. |
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα
|
|
|||
|
|||
![]()
Υπομονή θέλει το στρώσιμο, και σε μένα το 450άρι έκανε πάνω από 40 μέρες να ολοκληρωθεί ο κύκλος!Μια συμβουλή, το filter wool τώρα στην αρχή μην το αφήνεις πάνω από μια βδομάδα μέσα γιατί είναι πιο πυκνό απο τα άλλα υλικά και πιάνει πάνω του βιολογία, επομένως αν το αφήσεις καμια 10αρια μέρες και μετά το πετάξεις, πετάς και τη βιολογία που αναπτύχθηκε και η οποία τώρα στην αρχή είναι πολύτιμη για να συνεχιστεί ο κυκλος!
|
|
|||
|
|||
![]()
Νικο μετρα ξανα στις 10 μερες(στο λεω εγω που το μετραγα καθε μερα
![]() ΥΠΟΜΟΝΗ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ναι κωστα το ξερω οτι και που μετραω καθε μερα δεν εχει και τοσο νοημα απλα καταπραυνω την ανυπομονησια μου καπως κανοντας πραγματα.
τωρα που ειναι σαββατοκυριακο, αναβω τα φωτα και το πρωι για να το βλεπω καλυτερα. πειραζει καπου (εκτος απο την τσεπη μου) ? ψαρια και φυτα δεν εχω ακομα. |
|
|||
|
|||
![]()
Νικο αυτη η περιοδος ειναι λιγο σπαστικη και στη παρουσα φαση με το μονο που μπορεις να ασχοληθεις με το ενυδρειο σου ειναι τα τεστ.τα ιδια εκανα και εγω.κοντεψα να τελειωσω τα τεστακια που τα συγκεκριμενα εχουν πανω απο 100 μονο στο στρωσιμο.
οσον αναφορα τα φωτα εκτος απο την τσεπη σου κανεις και κακο στα νευρα σου μιας και κοιτας ενα φωτισμενο <<αδειο>> ενυδρειο. |
|
||||
|
||||
![]()
Αλλα απο την άλλη βοηθάς να αναπτυχθεί αλγη που θα δείξει ωραία στο τέλος! Γιατί δεν ζητάς μπόλι απο κανένα να μην περιμένεις ενα μηνα και;
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θελω μπολι. Εκτος αν περασουν 20 μερες και δεν δω το τεστ στα νιτρωδη να μωβιζει. επισης για να ζησω καλυτερα τη διαδικασια, τησ συνδυασα με προσωπικη μου διαιτα μπας και χασω τα κιλα των Χριστουγεννων.
Θυμασαι κωστα πως κατεβαζα τις λουκανικοπιτες οταν ηρθες? ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Νικολα αυτα που εφαγες εγω τα θελω για να καταλαβω τι τρωω
![]() ![]() ![]() ![]() αν χρειαζεσαι εσυ διαιτα εγω θελω αποσυρση. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όσο περιμένεις γιατι δεν σκέφτεσαι να βάλεις κανένα φυτάκι όπως βαλισνέρια ή anubia.
Εκτός και αν το θές μόνο με πέτρα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον θα τις παραγγειλω μεσα στην εβδομαδα
------------------------- Ελα ρε ομαδααα! 27 βαθμοι στο ενυδρειο! Φεραμε το Καλοκαιρι στο σπιτι μας!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ektorakos : 22-01-12 στις 23:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
¶ντε επιτέλους...Να τους 30αρίσεις σου εύχομαι..
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΞΕΚΙΝΑΜΕ | Gladiator | Γλυκό νερό - Γενικά | 55 | 15-11-11 23:55 |
Ενυδρειο 400λτ τανγκανικα... | imichal | Tanganyika | 31 | 15-08-11 12:34 |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |