|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Διαστάσεις:100 Χ 40 Χ 40
Όγκος:150 λιτρα καθαρα Κατηγορία:Γαριδαδικο Φυτά:microsorum pteropus-microsorum pteropus windelov-Taiwan moss-java moss-christmas moss Ψάρια / ¶λλα είδη: red cherry-bamboo shrimp Διακοσμητικά υλικά:πετρα λαβας-ριζες red moore-μαυρο χαλαζιακο χαλικι1-2mm. Φόντο:- Φωτισμός:2X39W (dennerle special plant-grolux) Διάρκεια φωτισμού:10 ωρες Φιλτράρισμα:fluval 105 με biostars-filterwool Θερμοστάτης:100W Λίπανση:- Παροχή CO2:- Παράμετροι: pH:7.6 Γενική σκληρότητα (GH):8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):~5 Αλλαγές νερού:30 λιτρα την εβδομαδα Θερμοκρασία:27 ¶λλες πληροφορίες:το νερο της αλλαγης προετοιμαζεται σε βαρελι με θερμοστατη-θερμομετρο-και ειναι απο τα προφιλτρα α/ο. Η θερμοκρασια ελεγχεται απο controller (stc-1000) που πανω του ειναι συνδεδεμενα ο θερμοστατης και οι ανεμιστηρες μεσω τροφοδοτικου. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Αυτο το ενυδρειο ξεκινησε αρχικα για να φιλοξενησει τις crs που εχω μαζι με τις red cherry στο 80λιτρο, για να μην τις "εκτοπισουν" επειδη εχουν διαφορετικους ρυθμους τα 2 ειδη σε ολα. Τελικα αποφασισα να μεταφερω σε αυτο τις red cherry. To ενυδρειο αυτο μου το εδωσε φιλη, την οποια και ευχαριστω παρα πολυ. Ηταν σε κακη κατασταση, ειχε παρουσιασει διαρροη, και ηταν προχειρα μπαλωμενο εσωτερικα με σιλικονη, αλλα δεν ειχε ουτε μηχανικη αντοχη. Ξεκολληθηκε εις τα εξ ων συνετεθη ![]() Σε ολο αυτο πρωτοστατησε ο γνωστος αγιος, the one and only - τρελογαλατης: ![]() Eιχαμε μια διαφωνια για το πως θα τοποθετηθει η ριζα, εγω επεμενα οτι ο σωστοτερος τροπος ηταν να κολληθει στο πλαινο τζαμι με σιλικονη, αλλα δεν με αφησε δεν ξερω γιατι και μου εμεινε απωθημενο: ![]() ![]() ![]() Για Γαλατης παραδοξως εκανε καλη δουλεια! ![]() ![]() Σε ευχαριστω Στελιο και ας με απειλεις με βαναυσο ban! ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
O παράδεισος των γαρίδων!
Ειλικρινά δεν έχω να πω πολλα! Κάθομαι και χαζεύω τις φωτογραφίες Μόνο 2-3 τις προσπέρασα στα γρήγορα, για ευνόητους λόγους ![]() Καλά σελώματα εύχομαι! Και σε λίγο καιρό ο πυθμένας να είναι κατακόκκινος...
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστω, ναι δεν θελουν πολυ αυτες, να δω που θα φτασουν!
Οσο για το προσπερασμα των φωτο, σε καταλαβαινω! ![]() Ετρεμε το χερι μου στο πληκτρολογιο, και κοπηκε η συνδεση 2-3 φορες! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κριμα ρε Σαββα ειχε γινει καλό για τις crs , μιας και εβαλες red cherry βάλε και κανα φυτάκι της προκοπης να γινει μια ζουγκλιτσα να το ευχαριστιεσαι !
![]() Τωρα που θα σου πάνε καλα οι crs εκει που τις εβαλες , οταν σου γεννησουν και μεγαλωσουν θα αρχισεις να βάζει μικρες ομάδες crs σε αυτο το ενυδρειο,( εγω αυτο θα έκανα, θα ειχα 2 ενυδρεια crs σε περιπτωση που γινει κατι να εχεις,αλλα ειναι μεγάλο το μινεραλ θα φευγει γρηγορα ![]() ![]() Βρε το κανες που το κανες χωρις κοντρες , βάλε ενα κρεμαστο φωτιστικό , πας και ταλαιπωριεσε με τα plexy glass. ![]() Σαββα τους κορμους πρωτη φορά τους χρησιμοποιεις ? ? Μηπως σου τις εκαναν την ζημια με τις crs ,σαν πολυ καινουριους του βλέπω. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Σωστα μιλας Νικο, προς το παρον ομως θελω να ωριμασει καλα πριν κανω οποιαδηποτε επεμβαση. Αλλωστε για ζουγκλιτσα ακριβως διπλα ειναι το 80λιτρο με τις crs, χορταινει το ματι. ![]() Βεβαια δεν εχω ξεχασει την προσφορα σου! ![]() ------------------------- Παράθεση:
Βεβαια ισως αξιοποιησω καποιο αλλο, θα δουμε κατσε να "πατησουν" καλα οι crs... Παντως απο τον Frank που κοιταξα, με τα μεταφορικα (25-30 ευρω)! θα ερθει οσο και το mosura. ------------------------- Παράθεση:
Ναι τους κορμους πρωτη φορα τους χρησιμοποιω, αλλα τους ειχα ζεματισει στην αρχη, και ετρεξε το ενυδρειο μονο του με νερο και αυτες μεσα για κανενα 2μηνο, δεν θα ειχαν αποβαλλει τις τανινες και τα χουμικα τους; Επειτα δεν ειδα να παιρνει αποχρωση το νερο. Μονο κατι μυκητες εβγαζαν συνεχως, αλλα εφευγαν μονοι τους.
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 09-07-13 στις 21:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μούρη οι τρελογαριδες σου Σάββα και το βλέπω σύντομα να γίνετε ακόμα πιο όμορφο.Το άλλο το κουκλί από πίσω που μας δίνει τα φυτακια του βλέπω χρειάζεται ένα γερο κλάδεμα.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Λογικά σε διμηνο θα ειχαν αποβάλει τις τανίνες ,... Σαββα παρατηρησα οτι οι blue pearl που αφησα μερικες, μετις crs στην μεταφορα, εχουνε γινει πιο σκουρο μπλε στις συνθηκες που εχω τωρα (παραμετροι για crs ) . |
|
||||
|
||||
![]()
Καλά έπαθα πλάκα κι εγώ. Πανέμορφο
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστω.
|
||||
|
||||
![]()
Update: εγιναν καποιες αλλαγες κυριως στο εμπρος και δεξια οπως κοιταμε μερος, εφυγε η fissidens μπροστα απο την ριζα, καθως και δυο sagittaria subulata, και συνεχισα με tripartita.
![]() ![]() Kαι θα ηθελα την γνωμη σας οποιος θελει, πισω απο την altenathera reineckii mini, στο κενο αριστερα του micranthemum, θα προτιμουσατε να συνεχισει το ιδιο (micrantemum), ![]() η να μπει pogostemon errectus οπως εδω: ![]() Eιναι το φυτο αριστερα της stargrass με τα φυλλα σαν βελονες.
|
||||
|
||||
![]()
Ποιός κοιτάει τα φυτά Σάββα μου , με τέτοια γαριδόνια ??????
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Παρτε και ενα video:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καταπληκτικό!
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Φοβερο φιλε μου, φοβερο!!Εγω θα ελεγα το πρωτο,να το αφησεις οπως ειναι κ να μην βαλεις erectus μπλεκονται πολλα φυτα
Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Σορυ γραφω απο κινητο,ηθελα να πω μπλεκεις πολλα φυτα μαζι κ δεν θα δειχνει τοσο ωραιο το προτιμω οπως αριστερα!! Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Θέμης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Themis_aqua : 01-06-16 στις 22:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σαββα δεν ξερω για τα φυτα ρε φιλε , αλλα θελω τα γαριδονια σου!!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πωπω υπεροχο,στολιδι!!!δεν θα εβαζα το πογκοστεμον, δες καμια lobelia cardinalis να κανει αντιθεση το φυλλο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Σε ευχαριστω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τρεχει χωρις διοξειδιο?τι λιπασματα βαζεις!!!με εχεις καψει!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Σε ευχαριστω.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γαριδαδικο no3.... | imichal | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 52 | 05-11-13 15:46 |
Νεο γαριδαδικο 10 lt | nicpapa | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 33 | 13-02-12 13:34 |
νεο γαριδαδικο.... (bamboo shrimp) | mixalis24 | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 7 | 09-04-09 15:08 |